Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ilta-Sanomissa juttu Vantaankosken "kalapala ent. kalapuikko" koulusta, kouluhelvetti

Vierailija

Opiskeleeko jonkun tätä lukevan lapsi kyseisessä koulussa?

Opettaja kertoo että se paikka on ajoittain opettajalle helvetin esikartano.Taistelulajeja harrastava opettaja tuli yli kuukausi sitten oppilaan pahoinpitelemäksi. Tänä syksynä näitä opettajiin kohdistuneita pahonpitelyitä on ollut jo kolme kertaa.Muutama ongelmaoppilas pitää pelon vallassa muita oppilaita ja jopa opettajia, siellä on jengimeininki.En haluaisi että lapseni olisi tuossa koulussa ja on kuulemma tyypillinen vantaalainen koulu perusopetuksen johtajan mukaan.

Sivut

Kommentit (35)

Lainaus:

Koulun tehtävähän on niitä rajoja opettaa. Kaikki vaan eivät opi. Ei ole varmaan viimeinen kerta tälle pojalle, kun joutuu poliisin kanssa tekemisiin. Tässä olisi hänellä aika oppia, että sääntöjä noudatetaan, mutta saa nähdä oppiiko vai ei.
Ja ihan pienestä pitäen. Opettaa rajoja, antaa rakkautta ja aikaa.

Monet vanhemmat vaan tänä päivänä yrittävät sysätä kasvatusvastuun päiväkodille, koululle jne. Että itse saadaan tehtyä uraa. Homma vaan ei toimi niin.

Turha sitten itkeä murros-tai teini-ikäisen häirikön kanssa että esim. koulu ei hoida osuuttaan, kun itse ei ole viitsitty nähdä vaivaa.

Siis jos haluaa kakkia ilmastointikanavaan, niin pitääkö kiivetä esim.katolle ja antaa "varisparven lennähtää" katolla olevaan hormmiin..? Mutta asiaan, lapseni ei käy kyseistä koulua.

Meidän koulu ei ainakaan muistuta millään tasolla helvetin esikartanoa. Oppilaat on välillä villejä, mutta koulussa on hyvä henki eikä tosiaan pelota koskaan olla töissä.

Lainaus:

Koulun tehtävähän on niitä rajoja opettaa. Kaikki vaan eivät opi. Ei ole varmaan viimeinen kerta tälle pojalle, kun joutuu poliisin kanssa tekemisiin. Tässä olisi hänellä aika oppia, että sääntöjä noudatetaan, mutta saa nähdä oppiiko vai ei.
Kyllä se rajojen opettaminen on ihan vanhempien tehtävä. Koulu opettaa oppiaineita.

Jep jep, kolme mureata kalapihviä.... Itse isokokoisena ihmettelin aina samaa asiaa. Pieni tytönpallero saa samat 3 kalapihviä ja isompikokoinen poika myös. Kumma kyllä miehenalut syövät 2-4 kertaa pienemmän tytönkokoisen annoksen. Ainiin - meinasi unohtua että eihän niin saa käydä koulussa. Sitten ihmetellään miksi ne pojat paskoo ilmastointikäytäviin... mitäs saat tehdä osoittaaksesi mieltäsi nääntymyksen johdosta? Pitäisi varmaan varata aika rehtorilta joka sanoo että voivoi. Sitten on kouluja, joista maanantaisin loppuu ruoka. Yleinen tosiasihan on, että oppilaat syövät maanantaisin hieman enemmän kuin muina päivinä. Syynä varmaankin se, että kotona kun ei saa ruokaa, siellä kun ei enää opeteta edes kuria (koulun tehtävä). Mitäs ne vanhemmat nykyisin tekee? Pelaa tietysti golffia ja muuta, eihän lapsi saa rajoittaa omaa elämää. Noh, taidan tällä erää lopettaa tähän, muutenhan itsestänikin tulisi kirjailija...

kuten myös toverisi siellä vankilassa![i]Täytyy antaa pojalle kekseliäisyydestä kunniamaininta. Ei olisi minulle vanhalle häirikölle tullut mieleen yrittää kakkia ilmastointikanavaan - miten se edes tehdään?

[/quote]

tuskin kyse oli mistään törkeästä ylimielisyydestä? ja mikään firma ei varmasti kaadu yhteen kalapuikkoon. jumanpliude.i]juoma, leipä) syötyään saa hakea sen kalapalan lisää, sen täytyy riittää.Tuolta lapselta aivan törkeää ylimielisyyttä, että hän viis veisaa pyynnöistä joita kaikki muut kunnioittavat.

[/quote]

Minulla on ystävät käyneet tuota koulua 5 vuotta sitten viimeksi (terveisiä Kivistöön!) ja silloin oli ihan yhtä peruskoulu kuten muutkin. Ei siellä mitään "jengejä" pyöri; rikkaita teinejä joilla on tekemisen puute, kylläkin!

mutta vantaankosken koululla rehtorilla, apulaisrehtorilla ja osalla opettajista on ammatillisuus ja vastuu täysin kateissa, sitä sitten yritetään paikata nöyryyttämällä oppilaita ja ylilyönneillä kuten kyseessä taisi olla. Ongelmanratkaisukeinoja varmaan löytyy muitakin. Kyseisessä koulussa en ole kuullut olevan jengejä, jos oppilaiden yhdessäoloa välitunnilla ei sellaiseksi katsota. Mielestäni on myös hyvä puhua siitä miten osa opettajista käyttäytyy koulussa ja millaista heidän kielenkäyttönsä on ja osallistuvatko he omalla toiminnallaan lapsen kiusaamiseen esimerkiksi syntipukiksi leimaamalla. Jos opettaja puhuu lapselle törkeyksiä se ei ole kiusaamista mutta jos lapsi sanoo saman toiselle lapselle se on kiusaamista, vaikkakin aikuiselta koulussa opittu. Opettajille todellakin työnohjausta ja pian!!!!!!!!!!!

että kukaan meistä ei tarkalleen tiedä, mitä on tapahtunut.Mua surettaa se poika. Kyseessä on kuitenkin vielä lapsi.Itse en ollut mikään häirikkö nuorena, mutta muistan kyllä että niitä häirikköjä kohdeltiin kotona/koulussa kyllä eri tavalla kuin muita. Tarkoitan siis, että kohdeltiin epäoikeudenmukaisesti: rangaistiin muttei autettu mitenkään ongelmissa, käytiin kiinni ennen kuin oli tehnytkään mitään ettei vaan taas tee jotain jne. Aikuiset suhtautuivat lapsiin ja nuoriin epäkunnioittavasti, aina piti totella aikuista eikä voitu joustaa mistään tai kuunnella lapsia.Itse en tiedä mitä tämä äiti on kommentoinut, mutta minusta rohkeaa, että uskaltaa avata suunsa. niin kuuluukin mielestäni tehdä. Syyttely ei kylläkään auta, vaan pitäisi keskustella järkevästi avoimesti ja kuunnella KAIKKIA osapuolia, ei vain esim. opettajia.

sekä joillekin opettajille että joillekin oppilaille. Tiedän jopa pari sellaista koulua, joissa poliisit on pitänyt kutsua erottamaan keskenään tappelevia opettajia. Joka koulussa on myös jonkinlaisia jengejä, mutta on tietty niitä, jota toimii fyysisellä väkivallalla ja niitä, jotka haukkuu netissä ja niitä, jotka eristää ja syrjii. Kaikki ne yhtä pahoja, vaikka opettajat sen paremmin kuin vanhemmatkaan ei säännöllisesti ikinä huomaa nettikiusaamista ja vanhemmat taas ei oikein tajua tuota syrjimistäkään.Ihmiset - edes nuoret - eivät muuten yleensä häiriköi siellä missä heillä on jotenkin siedettävä olo. Eli kun nuoret häiriköi ja opettajat tappelee niin useampienkin ihmisten pitäisi miettiä että voidaanko tälle tehdä jotain pysyvämpää ja tuloksellisempaa kuin soittaa poliisit...

[quote]

tuskin kyse oli mistään törkeästä ylimielisyydestä? ja mikään firma ei varmasti kaadu yhteen kalapuikkoon. jumanpliude.Ihan satavarmasti voi olla pelkkää törkeää ylimielisyyttä vaan. Joka muuta väittää taitaa kasvaa aikamoisessa tynnyrissä. Ja vaikka lapsella olisi kuinka nälkä ei se oikeuta häntä käyttäytymään ihan miten itse huvittaa. Ja ei firma kaadu yhteen kalapuikkoon, vaikka ne olikin kalapihvejä, silti säännöt on tarkoitettu samoiksi kaikille. Jos se yksi ottaa enemmän kuin on tarkoitettu, miksi ei toisetkin voisi ottaa? Okei kiltit (ja hyvin kasvatetut ;)) lapset jättää ottamatta ylimääräisiä. Sekö on oikein kannustaa röyhkeyteen, kun kerta pikku pojalla on niin nälkä. Voisikohan kyseinen kaveri syödä kotonakin jotain. Yhden ylimääräisen kalapihvin ottamatta jättämiseen ei kukaan kuole!

ilmastointikanavaan, ai sekään mitään ilkeyttä ollut, oli vaan kakkahätä eikä osannu mennä vessaan. Älkääpä olko hölmöjä. 13-vuotias tietää mihin paskannetaan ja paljonko kolme kalapihviä on. Se on kolme.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat