Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vaihtoehtoja iltapäiväkerhotoiminnalle?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Lapseni käy starttiluokkaa, lähinnä siksi, että keskittyminen ja ryhmässä toimiminen on hänelle hankalaa. Luokka on pieni ja opettaja ja koulunkäyntiavustaja saavat taattua työryhmän ja huomioitua jokaista yksilöllisesti. Koulussa sujuu siis suht ok.Ongelmaksi on muodostunut koulupäivän jälkeinen aika. Iltapäiväkerhossa oleminen ei lapselta suju. Ip-kerhossa on maksimimäärä lapsia ja kaksi aikuista. Lapsellani on häiriökäyttäytymistä, joutuu tai aloittaa itse tappeluita, tekee kiellettyjä asioita, ei tottele ohjaajia. Ryhmäkuri on ilmeisesti muutenkin hukassa kerhossa. Kerhossa on jo puhuttu, että lasta ei enää pidettäisi siellä, kun hänen kanssaan ei pärjätä.Onko kukaan ollut vastaavassa tilanteessa tai osaisi muuten neuvoa, mitä vaihtoehtoja iltapäiväkerholle voisi olla? Pitäisikö lapselle palkata oma hoitaja iltapäiviksi ja saakohan siihen mitään tukea mistään? Starttiluokkalaisena hän olisi oikeutettu päivähoitoon, mutta meidän vanhempien mielestä takaisin päiväkotiin laittaminen ei tekisi kovinkaan hyvää hänen itsetunnolleen, kun mieltää itsensä jo koululaiseksi. Nuoremmat sisarukset ovat päiväkodissa.

Kommentit (3)

Todellakin kannattaa järjestää yhteispalaveri. En tiedä mitä teillä on suunnitteilla

starttiluokan jälkeen, mutta jos lapselle tehdään erityisopetuspäätös hän on oikeutettu iltapäiväkerhotoimintaan 6lk saakka.

Meillä iltapäiväkerhossa kävi kuntoutusohjaaja kädestä pitäen neuvomassa

toimintaa ja kuvien käyttö otettiin osaksi iltistä, hiljaa, päiväohjelma jne kuvina, jotta lapset tiesivät mitä seuraavaksi jne.

Kannattaa neuvotella mahdollisuudesta voisiko koulunkäyntiavustaja siirtyä iltapäiväkerhoon yhdeksi lisäohjaajaksi.

Päivähoitoon en välttämättä laittaisi, riippuu millainen ryhmä siellä ja onko muuten syrjäytymisvaaraa eli kyllä ne lapset osaavat jo todella pieninä leimata kavereita.

Kunnallinen päivähoito/ yksityinen mahdollisuutena jos sinnekin saa ohjausta,

ilman ohjausta en suostuisi.Entäs itse voisitko tehdä lyhennettyä työpäivää? :D

jatkuva negatiivinen palaute ei tee nytkään hyvää lapsen itsetunnolle. Itse varmaan pyytäisin palaveria rehtorin, ip-kerho-ohjaajien ja vanhempien kesken ja mietittäisiin mitä voitaisiin asian eteen tehdä. Kokemuksesta tiedän, että on paljon ip-ohjaajasta kiinni miten saa pidettyä ryhmän käsissä. Kovin monella ip-ohjaajalla on kädetön "hohhoijaa kun kukaan ei taaskaan tottele"-asenne. Kun poikani kävi ip-kerhoa ryhmässä oli 4 hyvin vilkasta poikaa joista kahdella oli jo neurologinen diagnoosi. Ryhmän ohjaajat saivat ryhmän toimimaan hyvin.Riittävä struktuuri, työnjako, ryhmäjako ja vapaan leikin rajoittaminen ovat toimivia keinoja saada lapsilauma pysymään hanskassa. Se vaan teettää ohjaajille enemmän töitä kuin se, että he antavat lasten juosta pihalla tappelemassa ja nojaavat itse koulun seinään.Minusta lapsen syyttäminen on ammattitaidon puutetta. Rehtorilla on mahdollisuus osoittaa lisähenkilökuntaa jos sellaista tarvitaan. Kannattaa rohkeasti keskustella niiden kanssa joilla on mahdollisuus asioihin vaikuttaa.Palaverin yhteydessä on hyvä miettiä jo tulevia kouluvuosia ja luokkaratkaisua jos häiriökäyttäytyminen jatkuu yhä. Pienluokassa on enemmän aikuisia ja vähemmän häiriötekijöitä ja lapsi saa aikaa ja tilaa opetella kouluelämää. Olisiko lapsesi jo niin väsynyt iltapäivällä että käytös lipeää siksi huonon puolelle? Oma poikani halusi kevätlukukaudella mennä mielummin koulun jälkeen kotiin että sai olla rauhassa ja leikkiä itsekseen. Ip-kerhossa päivä on pitkä ja jatkuva häly ja sosiaalinen kanssakäyminen käyvät raskaaksi.Auttaisiko jos hän saisi purkaa energiaansa leikkikentällä tai rauhoittua jossain rauhallisessa nurkkauksessa lueskelemaan tai piirtelemään? Jotkut perheet ovat ratkaiseet ip-hoito-ongelman niin että lapsi menee naapurissa asuvan kotiäidin luokse koulupäivän jälkeen.

meillä on varmaan sama tilanne ens syksynä. voisit kysyä sosiialipuolelta, jos he järjestäisivät hoidon lapselle. meillä tämä käytäntö on yks mahdolisuus.

Uusimmat

Suosituimmat