G: kotihoidosta ja perhepäivähoidosta

Vierailija

* Kauanko hoidit/hoidat lastasi/lapsiasi kotona ennenkuin veit heidät hoitoon?

* Teitkö joka päivä erikseen kotiruokaa?

* Ulkoilitko joka päivä kahdesti vähintään kahden tunnin ajan?

* Vietitkö päivät puhumatta puhelimessa tai netissä ystäviesi kanssa?

* Näytitkö lapsellesi koskaan lastenohjelmia saadaksesi tehtyä omia hommia?

* Askartelitko/leivoitko/luitko lapsesi kanssa säännöllisesti?*Odotatko lapsesi hoitajalta kaikkea edellämainittua?

* Tiesitkö, että yksityinen perhepäivähoitaja saa palkkaa yhden lapsen kokopäiväisestä hoidosta n. 350-450e?

Kommentit (8)

Vierailija

joo, kunnallinen saa vähemmän palkkaa mutta ei joudu maksamaan Yeliä (minä maksan kahden lapsen tulosta (n. 750e) kuukaudessa 111e..

Lisäksi teillä on kunnan puolesta varahoitajajärjestelmä ja saatte sairasloma-ajalta palkkaa..Tasoissa ollaan? Vai onko meillä yksityisillä peräti huonommin.... ;D

Vierailija

* Olen nyt ollut lasten kanssa kotona 3,5v ja olisi tarkoitus jatkaa vielä toinen samanlainen kunnes kesällä syntyvä lapsi täyttää 3v. Sitten lähden töihin.

* Teen joka päivä erikseen ruokaa paitsi joskus viikonloppuisin turvaudun valmiiseen.

* En ulkoile lasten kanssa joka päivä. Jos on kylmää/märkää tai hirveä väsymys niin en jaksa lähteä. Kesällä ollaan enemmän pihalla..

* Vauva-aikoina puhuin paljon puhelimessa mutta nyt melkein kaikki kaverit on töissä joten käyn vain netissä joka päivä parin tunnin ajan.

* Lapset saavat katsoa joka päivä kakkosen lastenohjelmia ja yleensä myös jonkun dvd:n (tätä pitäisi kyllä vähentää!)

* Yleensä annan lapsille joka päivä väriliityja/puukyniä/vesivärejä/maaleja ja annan touhuta niiden kanssa. Kerran kuussa leivotaan yhdessä pikkuleipiä tms.* Odotan lasteni tulevaisuuden hoitajalta monipuolista itsetehtyä kotiruokaa ja ulkoilua kerran päivässä (paitsi sateella ja kovalla pakkasella). Lastenohjelmia saa näyttää mutta max tunti päivässä.

* Tiesin että pph:t saavat tosi huonoa palkkaa.

Vierailija

Lainaus:

* Kauanko hoidit/hoidat lastasi/lapsiasi kotona ennenkuin veit heidät hoitoon? Ensimmäistä lastani hoidettiin kotona 1v3kk, toista 1,5v.

* Teitkö joka päivä erikseen kotiruokaa? Kyllä ja kahdesti* Ulkoilitko joka päivä kahdesti vähintään kahden tunnin ajan?

Kesällä kyllä, talvella en välttämättä aina.

* Vietitkö päivät puhumatta puhelimessa tai netissä ystäviesi kanssa?

Joskus hetki netissä ja vauva-aikana puhelimessa myös.

* Näytitkö lapsellesi koskaan lastenohjelmia saadaksesi tehtyä omia hommia?

Kyllä ensimmäinen lapsi niitä katseli joskus toisen vauva-aikana, kun imetin tai nukutin unille.

* Askartelitko/leivoitko/luitko lapsesi kanssa säännöllisesti?

Kyllä luin päivittäin, joskus askarreltiin ja leivottiin.*Odotatko lapsesi hoitajalta kaikkea edellämainittua?

Odotan hoitajalta terveellistä kotiruokaa, ulkoilua x 1 päivä, rajoja lapsille ja huomiota myös, mielekästä tekemistä välillä mutta ei jatkuvasti tarvitse touhuta

* Tiesitkö, että yksityinen perhepäivähoitaja saa palkkaa yhden lapsen kokopäiväisestä hoidosta n. 350-450e?
en. Kunnioitan heidän työtään.

Vierailija

Samoin esim Lahdessa.Pienellä paikkakunnalla ei makseta juuri mitään.

Viime vuoden palkka paikkakunnallani oli 463e/lapsi _joka_ _sisälsi_ ruoka- ja kulukustannukset.. Niiden lisäksi piti maksaa vielä Yelit..

Vierailija

Muuten en varmasti yllä samoihin kriteereihin kuin pph.Meidän esikoinen olikin perhepäivähoidossa ennen kuin sain toisen lapsen, ja olin tosi tyytyväinen.

Vierailija

Minäkin vastaan:* Nyt olen ollut kotona 4,5vuotta ja tarkoitus on olla siihen asti kunnes pieninkin aloittaa koulunkäynnin.*Teen joka ikinen päivä useampaakin eri kotiruokaa; meillä on useampi erityisruokavalioinen*Ulkoilemme joka päivä 1,5-4h, paitsi jos ollaan kipeitä tai on oikeasti hirveä ilma (tyyliin ukkosmyrsky tai pakkasta ja viimaa yli 20 astetta)*Piipahdan netissä kerran päivässä n 20 minuuttia jonka avulla tulee usein hoidettua ystäväsuhteetkin. Usein puhelimessa puhuminen on aika mahdotonta ellei sitten mies ole kotona.*Meillä ei katsota tv.tä joka päivä joten kyllä, joskus hyvällä omallatunnolla annan katsoa nauhalta pikkukakkosen ja teen jonkun homman (=yleensä soitan tärkeän puhelun viranomaiselle yms)* Luemme joka päivä, lapset on mukana leivonnassa sikäli kun erikoisruokavaliot antavat mahdollisuuden. Askartelemme useamman kerran viikossa, joskus jopa useamman kerran päivässä:)*No tuota... odotan kyllä! Olen itsekin toiminut pph:na ja tiedoksi että kunnallisena sa vielä vähemmän:(

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat