Vierailija

* Kauanko hoidit/hoidat lastasi/lapsiasi kotona ennenkuin veit heidät hoitoon?

* Teitkö joka päivä erikseen kotiruokaa?

* Ulkoilitko joka päivä kahdesti vähintään kahden tunnin ajan?

* Vietitkö päivät puhumatta puhelimessa tai netissä ystäviesi kanssa?

* Näytitkö lapsellesi koskaan lastenohjelmia saadaksesi tehtyä omia hommia?

* Askartelitko/leivoitko/luitko lapsesi kanssa säännöllisesti?*Odotatko lapsesi hoitajalta kaikkea edellämainittua?

* Tiesitkö, että yksityinen perhepäivähoitaja saa palkkaa yhden lapsen kokopäiväisestä hoidosta n. 350-450e?

Kommentit (8)

joo, kunnallinen saa vähemmän palkkaa mutta ei joudu maksamaan Yeliä (minä maksan kahden lapsen tulosta (n. 750e) kuukaudessa 111e..

Lisäksi teillä on kunnan puolesta varahoitajajärjestelmä ja saatte sairasloma-ajalta palkkaa..Tasoissa ollaan? Vai onko meillä yksityisillä peräti huonommin.... ;D

* Olen nyt ollut lasten kanssa kotona 3,5v ja olisi tarkoitus jatkaa vielä toinen samanlainen kunnes kesällä syntyvä lapsi täyttää 3v. Sitten lähden töihin.

* Teen joka päivä erikseen ruokaa paitsi joskus viikonloppuisin turvaudun valmiiseen.

* En ulkoile lasten kanssa joka päivä. Jos on kylmää/märkää tai hirveä väsymys niin en jaksa lähteä. Kesällä ollaan enemmän pihalla..

* Vauva-aikoina puhuin paljon puhelimessa mutta nyt melkein kaikki kaverit on töissä joten käyn vain netissä joka päivä parin tunnin ajan.

* Lapset saavat katsoa joka päivä kakkosen lastenohjelmia ja yleensä myös jonkun dvd:n (tätä pitäisi kyllä vähentää!)

* Yleensä annan lapsille joka päivä väriliityja/puukyniä/vesivärejä/maaleja ja annan touhuta niiden kanssa. Kerran kuussa leivotaan yhdessä pikkuleipiä tms.* Odotan lasteni tulevaisuuden hoitajalta monipuolista itsetehtyä kotiruokaa ja ulkoilua kerran päivässä (paitsi sateella ja kovalla pakkasella). Lastenohjelmia saa näyttää mutta max tunti päivässä.

* Tiesin että pph:t saavat tosi huonoa palkkaa.

Lainaus:

* Kauanko hoidit/hoidat lastasi/lapsiasi kotona ennenkuin veit heidät hoitoon? Ensimmäistä lastani hoidettiin kotona 1v3kk, toista 1,5v.

* Teitkö joka päivä erikseen kotiruokaa? Kyllä ja kahdesti* Ulkoilitko joka päivä kahdesti vähintään kahden tunnin ajan?

Kesällä kyllä, talvella en välttämättä aina.

* Vietitkö päivät puhumatta puhelimessa tai netissä ystäviesi kanssa?

Joskus hetki netissä ja vauva-aikana puhelimessa myös.

* Näytitkö lapsellesi koskaan lastenohjelmia saadaksesi tehtyä omia hommia?

Kyllä ensimmäinen lapsi niitä katseli joskus toisen vauva-aikana, kun imetin tai nukutin unille.

* Askartelitko/leivoitko/luitko lapsesi kanssa säännöllisesti?

Kyllä luin päivittäin, joskus askarreltiin ja leivottiin.*Odotatko lapsesi hoitajalta kaikkea edellämainittua?

Odotan hoitajalta terveellistä kotiruokaa, ulkoilua x 1 päivä, rajoja lapsille ja huomiota myös, mielekästä tekemistä välillä mutta ei jatkuvasti tarvitse touhuta

* Tiesitkö, että yksityinen perhepäivähoitaja saa palkkaa yhden lapsen kokopäiväisestä hoidosta n. 350-450e?
en. Kunnioitan heidän työtään.

Samoin esim Lahdessa.Pienellä paikkakunnalla ei makseta juuri mitään.

Viime vuoden palkka paikkakunnallani oli 463e/lapsi _joka_ _sisälsi_ ruoka- ja kulukustannukset.. Niiden lisäksi piti maksaa vielä Yelit..

Muuten en varmasti yllä samoihin kriteereihin kuin pph.Meidän esikoinen olikin perhepäivähoidossa ennen kuin sain toisen lapsen, ja olin tosi tyytyväinen.

Minäkin vastaan:* Nyt olen ollut kotona 4,5vuotta ja tarkoitus on olla siihen asti kunnes pieninkin aloittaa koulunkäynnin.*Teen joka ikinen päivä useampaakin eri kotiruokaa; meillä on useampi erityisruokavalioinen*Ulkoilemme joka päivä 1,5-4h, paitsi jos ollaan kipeitä tai on oikeasti hirveä ilma (tyyliin ukkosmyrsky tai pakkasta ja viimaa yli 20 astetta)*Piipahdan netissä kerran päivässä n 20 minuuttia jonka avulla tulee usein hoidettua ystäväsuhteetkin. Usein puhelimessa puhuminen on aika mahdotonta ellei sitten mies ole kotona.*Meillä ei katsota tv.tä joka päivä joten kyllä, joskus hyvällä omallatunnolla annan katsoa nauhalta pikkukakkosen ja teen jonkun homman (=yleensä soitan tärkeän puhelun viranomaiselle yms)* Luemme joka päivä, lapset on mukana leivonnassa sikäli kun erikoisruokavaliot antavat mahdollisuuden. Askartelemme useamman kerran viikossa, joskus jopa useamman kerran päivässä:)*No tuota... odotan kyllä! Olen itsekin toiminut pph:na ja tiedoksi että kunnallisena sa vielä vähemmän:(

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat