2-,5v. on hankala saada nukkumaan iltaisin-vinkkejä?

Vierailija

Rakas pieni hassu tyttömme on aina ollut huono nukahtamaan. Iltaisin rauhoittuminen aloitetaan hyvissä ajoin, syö hyvin, mutta sänkyyn pääsyn jälkeen alkaa show: pissattaa, janottaa jne. Luonnollisesti en ole näihin mukaan lähtenyt, vaan kehoittanut nukkumana.Laulan, silitän ennen nukahtamista. Höpöttää yhteen menoon noin 30min. ennen nukahtamista, pyörii ja myllää eikä osaa rauhoittua. Päiväunia nukkuu pk:ssa noin 1-1,5 tuntia puolenpäivän jälkeen. Iltaisin nukahtaa 21.30. Aika myöhään mielestäni, vaikka siis yrittäisin laittaa aiemmin nukkumaan. Kuten tiedätte, lasta ei väkisin nukuteta. Aamuisin herää noin 7-8 aikaan. Kotona ei aina nuku päiväunia, jolloin nukahtaminen iltaisin helpompaa. Rytmi muuten on säännöllinen, lapsi on kuiva. Korvatulehduskierre on meneillään, mutta nyt rauhallisempi vaihe ja putkitus edessä helmikuussa.Olisiko vinkkejä vai onkohan tämä jokin tytön ominaisuus, että ei osaa rauhoittua ilman iltapölinöitä? Samanlainen pölinä ja pyöriminen ennen nukahtamista on myös päiväkodissa. Tätien mukaan jotkut lapsista vain ovat sellaisia. ;) Onko muita samanlaisia lapsia?Esikoinen on nukahtanut aina nätisti ja ongelmitta, nytkin nukahtaa noin 20.30 viimeistään.

Sivut

Kommentit (23)

että lapset täyttävät 3 ja 5. Ja se miksi koitetaan mennä illalla aikaisin nukkumaan, on se että meidän muksut on jumalattoman väsyneitä aamulla, kun pitäis lähteä hoitoon. Ja ovat sitten toistensa kimpussa ja pahalla tuulella koko päivän. Sitten kun unirytmi on kohdillaan, heräävät paremmalla mielellä ja hoidossa ovat olleet iloisia ja jaksavat olla iloisia vielä kotonakin. Viikonloppuisin nukutaan usein tunti pidempään mutta silloin ei nukuta välttämättä päiväunia. Varsinkin jos meinaavat venähtää iltapäivän puolelle.

Kuten kirjoitin, lapsi ei nukahda kertakaikkiaan aikaisemmin, vaikka aikaisemmin yrittäisi laittaa. Iltapala, suukot, halit , pesut yms. tehdään ja vien lapsen sänkyyn klo 20.00, nukahtaa sen 1,5 tunnin kuluttua jokatapauksessa. Jos haluaisin lapseni nukkumaan noin aikaisin, täytyisi herättää aamulla klo 6 että illalla nukahtaa klo 20.00. Se olisi tietysti yksi ratkaisu tuo aikainen aamuinen herätys ja sitä kautta rytmin muutos. ap

Eli meillä 4 lasta, muut nukkuneet aina hyvin mutta tämä keskimmäinen nyt 4v poika, on ollut suht. hankala tapaus ja kaikkea on kokeiltu trast me. Ja ainoa "inhimillinen" keino on ollut nukuttaa vierelle! (tiedän monet karttavat tätä niin kuin ruttoa) mutta tällöin poika nukahtaa 10 minuutissa. Menee nukkumaan siinä n.21 ja herää 6.30 ja nukkuu hoidossa 1.5-2h. Illalla on kyllä tosi väsynyt, ennemin meni nukkumaan jo klo 20, mutta nyt loma vähän sekoitti ja rytmi on vähän vielä hakusessa.Mutta kyllä ne lapset on niin erilaisia,myös nukkumistavoiltaa, että ei voi kuin ihmetellä :)

Kaikista toimivin juttu on, että hampaat pestään ja nukkumaan mennään jo klo 19. Näin tenavat ovat unten mailla n. klo 20. Päivähoidossa oli pakko tehdä niin, että pienempikin nukkuu vain tunnin, jonka jälkeen alkaa herättely. Aamulla herätään 7:n jälkeen. Mutta jos hommailen omiani ja nukkumaan laitto menee sinne klo 20, voi melkein vannoa, että uni tulee aikaisintaan klo 21.30.Vinkkini siis, että tuntia aiemmin nukkumishommat.

Janotuksiin meillä saa kerran vettä omaan sänkyyn mutta ei sitten enää sen jälkeen.

Tämän jälkeen tarvittaessa hermoja hermoja hermoja (joita ei aina löydy itseltäkään). Arestipenkissäkin käydään pari minuuttia istumassa, jos pistetään show pystyyn.

lapset meillä nukkuvat aamulla 7-8 asti. Miten autat lasta nukkumaan, joka ei nuku? Löisitkö lekalla päähän vai unilääkettä naaman? ;) Kun ketään ei väkisin nukuteta, jos ei nukahda kertakaikkiaan.

NÄihin nukkumisketjuihin vastaavat aina innolla ne, joiden lapset on aina nukkuneet hyvin. Ja mua jaksaa ihmetyttää, että oikeastiko he kuvittelevat lapsen nukkumisen olevan heidän toimistaan kiinni.No, nukuttamiseen kyllä jotain vinkkejä tuleekin, mutta yöheräily-ketjut on ihan kamalia, kun siellä se meininki on just se, että tee näin, niin lapsesi nukkuu varmasti yön läpi heräämättä. Aivan kuin lapset olisivat jotain koneita, jotka toimii kaikki samalla tavalla!

Lapset ovat kyllä niin erilaisia. Meidän tuo levotommasti nukahtava tyttö ei taas millään meinaa rauhoittua viereen tai syliin. Pienenä jo kesti vaan kauemmin, jos sängyn vierelle jäi aikuinen ja pahimpina kausina kun kokeiltiin, rauhoittuisiko helpommin syliin, niin ei. Eli vaikka nukahtaminen kestää ja kestää, se kestää vielä enemmän, jos aikuinen on vieressä. Jos tietäisin, että tyttö nukahtais 10 minuutissa, nukuttaisin hänet ilomielin viereen =) Hyvä, että se jollain tepsii.T:22

Meillä tyttö on aina hakenu unta 30min-1,5h oli nukkunu päikkärit tai ei. Jonain iltana nukahtaminen on helpompaa joskus mennää pitkän kaavan mukaan. Pölpötetään, huudellaan sängystä yms. Kiltisti kyllä sängyssä pysyy ei oo koskaan pois tullu.Mulla ainakin tapana et jos kuuluu huutamista yms. sängystä totean että nyt on nukkumis aika tms. Jos on oikeen villi meno päällä laitan uni musiikin pois, sillon kyllä rauhottuu.

En itse palvele lasta enää kun kerran on peitelty ja jos haluaa käydä pissällä menee itse sen jälkeen en peittele enää ,paitsi kun on nukahtanu :)

Ja nukkumaan menee 19-19.30! Ei auta mikään, laulelee ja puhelee omiaan jne.

Päiväunilla sama juttu; ihan väsynyt mutta juttelee jonnekin 14 asti...

kuin ap:lla. Tyttö täyttää kohta 3 vuotta ja on vauvasta asti ollut todella levoton nukahtaja. On kyllä yleensä hiljaa ja saattaa vaikka 30 min olla silmät kiinni, mutta heiluu ja pyörii koko ajan. Vähintään toi 30 min menee joka ilta nukahtamiseen, yleensä enemmän. Silloin kun ei nuku päiväunia, nukahtaa vähän aikaisemmin, mutta ei silloinkaan kovin nopeasti.Meillä on ollut useita kuukausia kestäviä kausia, jolloin tyttö huuteli joka ilta läpi noi pissahätä, kakkahätä, jano, peitto yms. litaniat ja se oli kyllä rasittavaa. Tyttö on todella sinnikäs ja saattoi janoaan huutaa vaikka kuinka pitkään. Hänellä on usein jano myös päivällä, joten en kyllä raaskinutkaan pitää janossa, vaan annoin yhden kerran vettä sen jälkeen, kun oli sänkyyn mennyt. Senkin jälkeen kyllä useaan kertaan huusi vielä uudestaan vettä. Toi pissa- ja kakkahätä oli vielä ongelmallisempi, kun välillä tytöllä oli tosiaan oikeasti pissa- tai kakkahätä, enkä voinut pakottaa häntä pissaamaan/kakkaamaan yövaippaan. Tällä hetkellä ei onneksi huutele iltaisin muuta kuin peittoa.Esikoinen oli myös pienempänä tosi rauhaton nukahtaja, mutta nyt 5-vuotiaana nukahtaa yleensä nopeasti ja makoilee siihen asti rauhassa. Esikoinen oli myös levoton nukkuja, mutta nukkuu nykyään rauhallisesti, kun taas kuopus liikkuu koko yönkin... Eli ehkä ikä auttaa tossa asiassa. Tai sitten ei...Joku kirjoitti, että olisi huolissaan 5-vuotiaasta, joka nukkuu yli 12 h vuorokaudessa. Miksi? Meidän 5-vuotias nukkuu loma-aikoina (esim. 3 viikon joululomalla) yleensä 11,5-12 h yöunet. Päiväunia ei sentään nuku. En ihmettelisi, jos nukkuisi vaikka 30 min pidempäänkin. Hän vaan tarvitsee paljon unta, vaikka on kotihoidossa. Päivällä on ihan virkeä, syö hyvin jne. joten en usko, että hänessä mitään ns. vikaa on.

ja suunnilleen saman ikäinen muksu, pyörimistä, pissa hätää, janoa, kaikkea mahdollista... niin ja tuntuu, että saa vain itkulla rauhoitettua itsensä, keksii itskun aiheesta kuin aiheesta..mutta ilmeisesti kuuluu ikään.. ainakin osalla lapsista, aikasemmin mennyt todella hyvin nukkumaan, eikä mitään ongelmia, nyt jo monta kuukautta, toivottavasti on ohi menevää ja tilanne rauhoittuu...Vinkkejä ei kovin ole, muuta kuin pitää omat hermot kurissa ja olla määrätietoinen..

joku ilta nopeammin, niin muista kehua lasta.. ja kehu vaikka miehelle suureen ääneen, että x meni eilen illalla NIIIN nätisti nukkumaan taitaa olla nyt iso poika/tyttö.

Mun poika 5-vuotta menee klo 19 maissa sänkyyn ja usein nukahtaa 15 minuutissa, rapsuttelen ja jutellaan. Poika herää jo kuuden maissa aamulla ja nukkuun päikkärit pk:ssa. Minun mielestäni nykyään lapset valvovat liian myöhään. Äitini sanoi, että kun me olimme lapsia menimme nukkumaan klo 18 ja heräsimme kuudelta. Aikuisille jää hyvin omaa aikaa, kun lapset ovat ajoissa nukkumassa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat