Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Loukkaannuin puheterapeutille, turhastako ?

Vierailija

Muutama vuosi sitten saimme esikoisen, joka syntyi keskosena. Syömisen kanssa oli ongelmia ja puheterapeutin, hoitajien ja ravitsemusterapeutin kanssa mietittiin asioita.Yhdessä vaiheessa puheterapeutti näytti jotain kaavakuvaa vauvan päästä (piirroskuvaa, ei meidän vauva) ja sanoi, että lapsen suu ja kurkku on kuin apinoilla ja se muuttuu vasta myöhemmin puhumiseen sopivaksi.Loukkaannuin tästä apinaan vertaamisesta. Keskolassa sanottiin, ettei kannata loukkaantua enkä sitten valittanut.Asia vaivaa edelleen. Mieheni mielestä turhaan. Valitanko vielä, vaikka aikaa on kulunu? En tiedä, onko sama puheterapeutti enää edes töissä siellä.

Kommentit (11)

Puheterapeuttihan tarkoitti että kaikilla vauvoilla on tietyssä kehitysvaiheessa suu ja kurkku kuin apinoilla - ei vaan sinun lapsellasi. Luultavasti tämä vaihe vaan keskosilla kestää hieman pitempään kuin täysiaikaisena syntyneillä.Hyvänen aika nainen - koita nyt päästä niistä hormonihöyryistäsi eroon!

Puheterepeutti ei tarkoittanut vain sinun lastasi (tai muita keskosia) vaan vauvoja yleensä.Kuulostat muuten yhdeltä ent. luokkatoveriltani joka julisti bilsan tunnilla evoluutiosta puhuttaessa että "Mä en ole ainakaan syntynyt mistään apinoista".Rauhoitu!

Kyllä tarkoitti juuri tuota rakennetta, joka on kaikilla vauvoilla samankaltainen ja ajatteli varmaan selventävänsä asiaa käyttämällä apina-vertausta. Valitettavasti kaikki ammatti-ihmiset eivät aina tajua olla ihan korrekteja emmekä me osaa lukea vanhempien ajatuksia, kuka mistäkin loukkaantuu.Minua ei ehkä haittaisi, jos saisin vuosia myöhemmin tuollaisesta palautetta. Minusta on parempi, että ihmiset antavat sen palautteen ja voin miettiä käytöstäni kuin että vanhemmat kihisevät kiukusta keskenään.

jos joku kertoisi sinulle, että lapsestasi tulee simpanssia älykkäämpi vasta puolitoistavuotiaana? Se on nimittäin totta. Ja jopa harakka pystyy suoriutumaan monimutkaisimmista psykologisista tehtävistä kuin yksivuotias lapsi. Eli kakaraltasi menee aika kauan ennenkuin hän saavuttaa älyltään edes linnun tason.

Ja taas loukkaannuit?

Et muuten taida paljoa tiedeohjelmia katsoa... Ainakin niin voisi päätellä reaktiostasi.

Mutta miksi märehtiä asiaa vielä. Maailmassa saa loukkaantua monista asioista. Opettele sanomaan tunteesi ääneen. On parempi kun tilanteessa sanoo suoraan että tuo loukkasi kuin miettiä ja pohtia jälkikäteen.

Uusimmat

Suosituimmat