Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Eli mulla ois tuote, jota voisin kotosalla tehdä ja myydä niitä kympillä kappale, tarvikkeet maksaa vitosen, eli voittoa tulisi ehkä semmonen 10 euroa per päivä jos pari tuotetta kerkiin tehdä. Verottomana.Mitä mä hyödyn jos perustan toiminimen (muuta ku sen, että uskaltaisin laittaa nettisivut pystyyn ja mahdollisesti enemmän tilauksia)? Makselen vaa veroja niinkö? Mistä? Mitä tarkottaa että saa ostot vähennyksiin ja alv:t pois?

Kommentit (6)

Arvonlisävero (ALV) on tuotteen tai palveluksen lisäarvoa verottava vero, joka lisätään tuotteen myyntihintaan. Arvonlisäveron suuruus perustuu tuotteen ostomaan verokantaan ja se tilitetään ostomaahan. Arvonlisävero otettiin Suomessa käyttöön 1. kesäkuuta 1994 EU-jäsenyyden vuoksi. Suomen yleinen arvonlisäveroprosentti on 22 - joillain hyödykkeillä on alennettu verokanta.Arvonlisävero on otettu käyttöön sisämarkkinoiden edistämiseksi. Arvonlisävero kannetaan tuotteesta vain kerran, joten toisin kuin esimerkiksi liikevaihtovero se ei kertaudu, minkä takia tuotantoketjut voivat olla hyvinkin monimutkaisia ja monikansallisia. Se ei myöskään vääristä vientihintoja eikä siten aiheuta paineita verokilpailuun.Arvonlisävero kannetaan tuotteesta vain kerran siten, että tuotteen myyvä yritys lisää tuotteen myyntihintaan Suomessa 22 % veroa, mutta saa vähentää omien ostojensa sisältämän arvonlisäveron verotilityksestään. Jos yritys on ostanut raaka-aineita, koneita tai muuta arvonlisäveroa sisältäviä tuotteita 244 eurolla (arvonlisäveroton hinta 200 €, arvonlisäveroa 44 €) ja myy valmiin tuotteen 610 eurolla (arvonlisäveroton hinta 500 €, arvonlisäveroa 110 €), sen maksettavaksi jää 110 €44 € eli 66 €, mikä on 22 % 300 euron lisäarvosta.Yksityishenkilöiden, yleishyödyllisten yhteisöjen, sokeiden, vaikeavammaisten ja yritysten, joiden vuosimyynti on alle 8500 euroa, ei tarvitse maksaa myynnistä arvonlisäveroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eikä luonnollisesti myöskään vähentää. Verottajalle hakemus! Veroja toki maksat elinkeinostasi eli tuloistasi, kuten jos olisit toisen palkkalistoilla ja makaisit veroa palkasta.

Tarkoitaa käytännössä sitä, että jos myyt esim 600 eurolla mutta tuotteen valmistuskustannukset ovat olleet 200 euroa, maksat veroja näiden summien erotuksesta eli 400 eurosta.

Toiminimellä toimiminen ei ole yhtään niin monimutkaista kuin miltä vaikuttaa, mutta noiden mainitsemiesi tulojen kanssa en välttämättä viitsisi nähdä vaivaa. Toiminimi vaatii kuitenkin aika paljon paperisumplinkia ja parasta olisi jos koko rumban hoitaisi tilitoimisto. Noilla tuloilla ei kuitenkaan kannata tilitoimistoa käyttää, joten miettisin koko homman mielekkyyttä.

ReiLe

Pientä liiketoimintaa tekevän sivutoimisen toiminimiyrittäjän on ihan helppo hoitaa kirjanpitonsa itse ilman tilitoimistoa. Tilitoimistoa on järkeä käyttää kun toiminta on päätoimista eli elättää tekijänsä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat