Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Liza Marklundin kirja Uhatut perustuukin vain löyhästi tositapahtumiin?!

Vierailija

Mikäköhän siinä on sitten totta ja mikä satua? Alusta asti ymmärsin kyllä, että paljon on muutettu jo ihan tunnistettavuus seikoista johtuen. Mutta jos suurin osa on palturia, niin kyllä se hiukan vedätykseltä kuulostaa.

Kommentit (17)

että mietin miksi joku mies jaksaa jahdata jotain tuikitavallaista ruotsalaista vuosikausia ilman sen kummempaa syytä (liian uskomatonta ) ja miten joku alistuu sellaiseen vuosikausia? Miten se mies löysi sen sieltä piilopaikasta satojen km,. päästä ja sai kaveritkin mukaan sitä naista jahtaamaan?

Mistä moinen innostus yhden naisen kiusaamiseen? vaikka kyseessä olisikin mielipuolinen henkilö, niin liian lujaa silläkin siinä kirjassa meni.Asiavirheistä tulee kirkkaimmin mieleen se että tämän kirja mieshenkilö kehui raiskanneensa ja tappaaneesa lapsia(kin) Shatillan joukkomurhassa, vaikka oli kirjan mukaan muslimi. Tämän joukkomurhan totetutti kristityt, historiallinen tosiasia.7.

ja epäilin todeksi. Mutta siinä kirjassahan joku sairaanhoitaja tms epäili itsekin sitä, onko mies edes muslimi, juuri tuohon Shatillan joukkomurhaan vedoten. Eli ei asiavirhe periaatteessa.

vaan Mialla olikin poika jo aikaisemmasta suhteestaan, jonka jätti sitten pojan isälle kun lähti tätä tytön isää pakoilemaan.Mitä asiavirheitä kirjassa oli? Mikä osa siinä sitten on totta? Kerrohan, kun aikuinen ei ymmärtänyt :).

Kyllä mä käsitin että sitä tarinaa oli tietenkin ns. "dramatisoitu" ja kirjoitettu paremmin luettavaan asuun. Ei kait nyt kukaan voi elää noin myyvää stooria.Ja kyllä siitä Mian pojasta puhutaan jo ekassa kirjassa, sehän on lapsi jonka saa toisen miehen kanssa sitten.Minusta tarina perustui löyhästi tositapahtumiin. Mutta kertakaikkiaan mukaansa tempaiseva kirja!!

fiktiiviseksi, siinä oli niin paljon asiavirheitä. Olenpa yllättynyt että ihan syyte..

Satuahan se oli, kyllä aikuisten olisi pitänyt hoksata.7.

Hesarissa oli siitä juttua eilen, ja tänään luin jostain nettilehdestä myös. En tähän hätään löytänyt artikkelia. Mutta oikeusjuttu oli myös nostettu ja "Mian" poika (josta mainintaa joissain jatko-osien kirjoissa) on kirjoittamassa omaa kirjaansa omasta näkökulmastaan.

mutta sitä kanssa ihmettelin kuinka se mies sen oven rikkoi muutamassa hetkessä, vai tuliko se saranapuolelta.. en muista mutta silloin tuli mieleen ettei tämä ole totta, tai suuresti liioiteltua. Ruotsalaisissa kerrostaloissa on kunnon ovet yleensä.

Tiedän tälläistä tapahtuneen oikeassakin elämässä ja siinä meni aikaa ennenkuin se ukko sai sen oven rikottua.

Oli siinä muutakin mutta en muista enää, mutta luettuani sen tulin siihen tulokseen ettei se ihan totta ollut, viihdyttävä kirja kuitenkin.7.

Uusimmat

Suosituimmat