Vierailija

Turvaistuin ostokset on ajankohtaisia. Kierros parissa lastentarvike liikkeessä tuotti huonoja tuloksia: selkämenosuuntaan penkit vie paljon tilaa! Meillä ei mahdu etupenkillä kunnolla aikuinen istumaan. Auton VW Golf.Tällä hetkellä parhaalta tuntuisi vaihtoehto laittaa lapsi kasvot menosuuntaan "testivoittaja" isofix-istuimeen. Maxi cosin priorifix siis harkinnassa. KERTOKAA KOKEMUKSIA? Tiedän suositukset yms. ja otan ne vakavasit, mutta en niin vakavasti että vaihtaisin autoa...

Sivut

Kommentit (35)

Meillä lapsi viihtyy takapenkillä yksinkin ja reissussa on joko isi tai äiti takapenkillä myös. Meillä katsos on sellainen tilanne, että äitikin osaa ajaa autoa. Taitaa olla liian outoa joidenkin ymmärtää.Meille turvallisuus on tärkeämpää kuin se, että joku satunnainen istuskelija saa oikoa jalkansa etupenkillä. Kun yhtä hyvin siellä takapenkilläkin voi istua.Selkä menosuuntaan istuimet ovat turvallisimpia, tämä vain on faktaa.

vaikka autokin on jo vaihdettu. Tuli vaan tapa. Lapsen turvallisuus on tärkeintä ja meillä saavat istua selkä menosuuntaan niin kauan kuin mahtuvat istuimeen. Poika oli yli 4-vuotias kun siirtyi turvavyöistuimeen.

Entä jos taakse keskelle laittaisi Britax hi way istuimen. Useimissa autoissa silloin mahtuu etupenkit ihan taka-asentoon ja siinä istuimessa lapsi pystyy istumaan noin neljävuotiaaksi asti selkämenosuuntaan, kun ei jalat ota penkkiin kiinni.

Onhan se pienenlainen, mutta kai se lapsen turvallisuus on ykkösasia?Ihmettelen näitä äiti takapenkillä kommentteja. Ihan kuin se olisi jotenkin häpeällistä aikuisen istua takapenkillä? Me matkustetaan pitkiä matkoja lasten kanssa, ja jos molemmat aikuiset on mukana, toinen aikuinen istuu pienemmän kanssa takana. 4-v tykkää, kun saa katsella liikennettä etupenkillä. Jos olen yksin liikenteessä lasten kanssa, isosisarus saa toimia pikkuisen viihdyttäjänä. Mennään siis luovasti tilanteen mukaan.Sitten kun on kolme lasta, pitääkin luultavasti miettiä auto uudelleen. Kolme turvaistuinta ja kaksi aikuista ei nykyiseen mahdu.

Käytössä siis kasvot menosuuntaan -istuin. Ensimmäiselle ostimme aluksi jonkun britaxin selkä menosuuntaan asennettavan tuolin, mutta vaihdoimme sen kaikkien hankaluuksien jälkeen Maxi Cosin Prioriin. Sellaisessa ovat sitten kaikki viisi ipanaa istuneet ennen siirtymistään turvavyöistuimeen.Olisi se vaan aika vaatimus, että jokainen lapsen hankittuaan joutuisi ostamaan myös uuden uutukaisen auton, että saisi kuljettaa lapsiaan sillä ainoalla turvallisella tavalla!!! Meilläkin oli britaxin aikaan 7 vuotta 'vanha' mitsubishin galant (ei siis ihan pieni), muttei siihen silti saanut etupenkille ketään istumaan jos penkissä nojasi kiinni istuin. Ja vaikka sen istuimen laittoi niin alas kuin suinkin, niin tytön pää nojasi eteenpäin nukkuessakin! Ei siis ollut tarpeeksi tilaa asentaa sitä tuolia. Priorissa ei ole sitä ongelmaa olllut..

eikä ole vaaraa, että polvet on airbagin tiellä. Sitä paitsi meillä ei yleensä aikuiset etupenkillä istuskele vaan kuskin paikalla ja kahden aikuisen ollessa mukana toinen on takapenkillä.T: Golfilla ajaja

laitettiin 1-vuotias selkä menosuuntaan, pienillä on niin heikko niska ettei kestä tietynlaisessa kolarissa naama menosuuntaan. Etupenkki jäi kieltämättä tosi pieneksi, mutta itse istunkin sitten takapenkillä turvaistuimen ja turvakaukalon välissä (jee!). Etupenkki on siis harvoin käytössä tai sitten siinä kuljetetaan takakonttiin mahtumatonta tavaraa...

jos nyt olisimme ostamassa kaukalon jälkeistä tuolia lapsellemme. Tuoli on kasvot menosuuntaan ja eteen tulee sellainen "palkki", joka pitää tenavan paikallaan. Palkki antaa selkärangalle luonnollisen liikkumamahdollisuuden kolaritilanteessa eikä lukitse vartaloa samalla lailla totaalisesti paikalleen kuin valjailla kiinnitettävä malli, joka aiheuttaa kaiken rasituksen pienelle niskalle. En enää ostaisi edes selkämenosuuntaan tuolia, jossa niska on kuin ruoska ja pää siinä painona, kun kolaritilanteessa pää liikkuu takaisin päin ensimmäisen iskun jälkeen. Tämä tuoli kuulemma vähentää merkittävästi selkärankavammoja.

tuskin ajeltaisiin noin pienellä autolla.Eihän sinne takapenkille järkevästi saisi kolmea turvaistuinta/kaukaloa, olivat ne miten päin tahansa. Etupenkille ei airbagin takia voi istuinta laittaa.Mutta jos meille tulisi niin monta lasta, ei kaikki tietenkään samaan aikaan olisi ikänsä takia selkä menosuuntaan istuimissa. Joku olisi turvakaukalossa, toinen selkä menosuuntaan ja kolmas naama menosuuntaan tms. Siinä pitäisi olla mielellään jo vähän enemmän tilaa autossakin.

Mä en ainakaan laittaisi lastani valjailla kasvot menosuuntaa, koska silloin vaan pää liikkuu pelkästään heiveröisen niskan varassa. Tuossa Kiddyssä tosiaan on tuo palkki, joten mielummin valitsisin sen ja pitäisin lapseni todennäköisesti hengissä, kuin ottaisin isofix tuolin, jolla helpotetaan vain autoon kiinnittämistä.

joutuu edessä istumaan polvet suussa, jos takapenkillä selkämenosuuntaan istuin. Valitettavaa mutta totta. Mutta eipä meillä sen takia autoa olla vaihtamassa. Meillä auton vöillä kiinnitettävä Britaxin Secura, ja hyvin pysyy paikallaan.

Ja ne palvelee koko perhettä ja lasta paljon paremmin kuin nämä takapenkin tuijotustuolit. mä olenkin aina miettinyt, miksi jotkut naiset kököttää kuin pikkulapset takapenkillä... Heh. niiden pitää olla siellä seurustelemassa, että lapsi viihtyy. Mitäs sitten, kun ollaan yksin pitkällä ajomatkalla?Lainaus:

Ei tulisi mieleenkään laittaa lasta kasvot menosuuntaan. Jotain järkeä! Etupenkille jää vähänlaisesti tilaa, mutta kyllä siinä aikamieskin voi silti istua. Ja jos lähdemme reissuun, toinen aikuinen istuu lapsen kanssa takapenkillä.

Ostettiin se asuessamme ulkomailla eikä siellä kukaan käyttänyt selkä menosuuntaan istuinta.... Ko. istuin on useassa maassa testivoittaja nimenomaan sivutörmäyssuojauksen vuoksi.Kun olen nyt Suomessa katsellut tuttujen selkä menosuuntaan tuoleja, niin ovat melko rimpuloita mitä sivutörmäyksiin tulee. Näkee ihan jo päällepäin.Eli jos selkä menosuuntaan on turvallinen nokkakolarissa ja kasvot menosuuntaan peräänajossa, niin miksi kukaan ei puhu mitään sivutörmäyksistä?Nokkakolareita/seinään ulosajoja kaupungissa ei juurikaan tapahdu, mutta peräänajoja ja kylkeen ajoja senkin edestä.Ja miettikääpä jos tuolla maantiellä 80-100km/h törmää hirveen tai petäjään, niin onko siinä pienellä lapsella paljon mahdollisuuksia olipa millaisessa istuimessa tahansa...

Meille tule kasvot menosuuntaan maxi cosi priorifix. En halua ostaa selkämenosuuntaan istuinta ilman puolueettomia turvatesti tuloksia, kun se kaiken lisäksi pakottaa aikuisen takapenkille. Eikä meidän hujoppi siihen välttämättä edes kolmivuotiaaksi mahdu.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat