Äitiysrahasta ja työttömyydestä kysymys

Vierailija

Miten äitiysraha määritellään jos on ollut esim. ensin vuoden töissä ja sitten on työttömänä pari kuukautta ennen äitiyslomalle jäämistä? Lasketaanko suoraan 6kk työajasta vai vaikuttaako se työttömyysaika rahaan jotenkin?

Kommentit (5)

Siellä on muistaakseni kerrottu, että päiväraha voidaan joissain tapauksissa laskea työttömyyttä edeltävältä ajalta. Mutta en jaksa nyt puolestasi alkaa lukea Kelan sivuja.

Suoraan Kelan sivulta lainattua: Jos hakija on ollut ilman työtuloja esimerkiksi työttömyyden, sairauden, asevelvollisuuden tai äitiys-, vanhempain- tai hoitovapaan takia, hän voi esittää Kelaan työtulonsa niiltä kuudelta kuukaudelta, jolloin hän viimeksi oli työssä. Tulot voi kuitenkin esittää vain äitiys- ja vanhempainrahan alkamisvuodelta ja sitä edeltävältä vuodelta.

Ja siis pääsääntöisestihän päiväraha lasketaan viimeksi toimitetun verotuksen perusteella, mutta jos sinulla ei ole verotettavia tuloja vuodelta 2007 tai niitä on niin vähän, että tuon 6 kuukauden mukaan laskettu palkka on vähintään 20% parempi, niin silloin tietty lasketaan 6 kk:n palkan mukaan.

yritinkin etsiä kelan sivuilta vastausta, mutta löysin sieltä vain pidempää työttömyyttä koskevan kohdan. Jos jollain vielä tietoa, otan kiitollisena vastaan.

ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat