Hamasin johtoryhmä paennut sairaalan kellariin.

Vierailija

IDF:N ARVION mukaan Hamasin joukkojen kokonaisvahvuus oli yli 25 000 miestä. Hamasin ohella taisteluihin osallistuvat Islamic Jihadin sekä al-Aksa marttyyrien prikaatit, joka on Fatahin alainen järjestö. Fatahin edustaja väitti tiistaina, että yksi sen jäsenistä teki itsemurhaiskun IDF:n sotilaita vastaan Gazan pohjoisosassa, ja että he ovat ampuneet useita raketteja ja kranaatteja Israeliin. Taisteluissa ovat lisäksi mukana PFLP sekä PRC. Nämä pienemmät ryhmät ovat kärsineet suurta mieshukkaa, ainakin 150 pyssymiestä IDF:n arvion mukaan. Khaled Abu Toameh, joka näitä tietoja kokosi JP:lle, kertoo Hamasin lisäksi menettäneen hallitusvirastonsa, mukana poliisi- ja turvallisuusasemat, useita Hamasin kanssa yhteyksissä olevia hyväntekeväisyys- ja muita järjestöjä, jotka tarjosivat kansalle sosiaali-, talous-, terveys- ja koulutuspalveluja, sekä sotilaallisia koulutuskeskuksia ja ministeriöitä.TAISTELUJEN JOHDOSTA Hamasin hallitseva johtoryhmä, niiden mukana pääministeri Ismail Haniyeh ja Mahmoud Zahar, ovat joutuneet pakenemaan piilopaikkoihin, erään väittämän mukaan Shifa-sairaalan pohjakerrokseen, mikä on pahasti musertanut heidän uskottavuuttaan kansan silmissä, sekä aiheuttanut pahan särön Hamasin Gazan johdon ja Damaskoksessa majailevan ulkomaanasioita hoitavan johdon välillä. (JP)2. IDF:N EDUSTAJAN arvion mukaan palestiinalaisten tappiot operaatio Cast Lead alusta lähtien ovat n. 900 kuollutta. Armeijan arvion mukaan näistä ainakin 250 on Hamasin vakinaisiin taistelijoihin kuuluvia, 400 on työskennellyt läheisesti Hamasin kanssa. Loput 250 voitaneen laskea kuuluneiksi siviileihin, koska he eivät olleet Hamasin jäseniä. Osa heistä kuului kuitenkin Islamic Jihadin taistelijoihin, osa sai surmansa harhaluodeista tai ohjuksista, ja muutamat siksi, että he menivät ulos kodeistaan kaduille tai teille taistelujen ollessa käynnissä. Sota kiinnostaa varsinkin lapsia ja nuoria.

IAF on pommittanut yli 2000 kohdetta operaation alusta lähtien. Niihin kuuluu 200 tunnelia, lähes 200 asevarikkoa, kymmeniä hallituksen toimistoja, sotilastukikohtia ja koulutusleirejä. Suurin osa IAF:n iskuista tehtiin tilaisuuden salliessa, näitä oli 1017 tapausta. Nämä kohteet havaittiin toiseen kohteeseen tehtävän hyökkäyksen aikana.(JP)Tosi urhoja.

Sivut

Kommentit (34)

No Israelin armeija tietty :DDDTerroristeja on Gazalaisista murto-osa vaan eipä se tunnu tahtia haittaavan. Kaikki vaan hengiltä niin hyvä tulee!

Satuitko lukemaan Hesarin mielipidepalstalta Breaking the silence järjestön tyypin kirjoituksen? Olisi ehkä kannattanut..

Niihin, jotka käyttävät naisia ja lapsia ihmiskilpenä.Kirkon ulkomaanavun lahjoittamat klinikat kaikki tyhjiä (juuri kun niitä tarvittaisiin), kun Hamas käyttää niitä sotatarkoituksiin. Tästäkin mikä tuhoutui ampuivat raketteja ja ohjuksia.

Lainaus:

Allah = Jumala arabian kielellä. Edelleenkin uskonnosta riippumatta!
että joku kreikan jumalista olisi kristinuskon jumala, kutsutaanhan niitäkin jumaliksi.Allah ei tosiaankaan ole kristittyjen Jumala, sori vaan. Allah on muslimien jumala, kuujumala eli epäjumala sitäpaitsi alun perin eli Saatana.

Tämä ei ole ensimmäinen isku Gazaan.. niitä on ollut lukemattomia. Otapas selvää kuinka paljon Israel on käyttänyt tykkitulta Gazaan päin ennen tätä "sotaa."Aivan oikein!!! Taas Hamas hävisi määrissä!Hesarin kirjoitus oli Israelin armeijan entisen sotilaan kirjoittama. Osaatko suomentaa mitä tarkoittaa: Breaking the silence. Juuri tätä hiljaisuus politiikkaa Israel on harrastanut vuosikaudet.Mikhael Manekin kirjoittaa mm. M;itä meille juutalaisille on tapahtunut: meille jotka halusimme tuoda valoa muille kansoille? Milloin moraaliset säännöt hylännyt, hinnalla millä hyvänsä kansallista kunniaa ja omaa kansaa suojaava primitiivisin heimolaisuus on korvannut ihmisyydestä, heikoista ja köyhistä huolehtimisen profetian?

Päättäjämme uskovat, että sota tuo meille uusia mahdollisuuksia. Valitettavasti yksi näistä mahdollisuuksista näyttää vievän meidän kohti sellaisen raakalaisuuden normalisointia, jonka me olisimme kyseenalaistaneet vielä jonkin aikaa sitten.Rakas kristitty mieheni uskoo muuten Allahiin koska se on arabian kielellä Jumala. Jumala kaikille kristityille, juutalaisille ja muslimeille :D

Tervetuloa Jumalanpalvelukseen! Yhteyshenkilön tiedot löytyvät Kirkko ja kaupunki lehdestä. Jos haluat niin mieheni voi toki viedä sinut tutustumaan synagogaan.. Hän ei ole outo näky sielläkään. :DDDDD

kun ei juuri missään näy.Ei niin, kun ne ovat menneet Hamasin ja muiden terrorijärjestöjen raketteihin ja aseisiin, vihan lietsontaan ja Arafatin vaimon jetset-elämään Pariisissa. Miksi arabivaltiot eivät välitä näistä kärsivistä arabiveljistään, päinvastoin, Egyptikin on sulkenut Gazan puoleisen rajan.Olisiko sinusta kiva viettää lapsinesi koko päivä ahtaassa pommisuojassa, kun raketteja tulee niskaan vähän väliä. Mene Israeliin kokeilemaan. Joka ikisen iskun jälkeen ja raketti-iskuja on kymmeniä päivässä, ihmiset menevät shokkiin. Rakennuksia tuhoutuu, ihmisiä haavoittuu ja on kuollutkin. Lapset näkevät pitkään painajaisia ja lapsiperheet ovat joutuneet muuttamaan pois alueilta, joille sataa jatkuvasti raketteja. Ja miksi näin tapahtuu, koska nämä ääri-islamterroristi haluavat tuhota Israelin.Ilman Hamasin jatkuvaa rakettitulitusta Israeliin, Israelilla ei olisi ollut mitään syytä hyökätä Gazaan.Ymmärrätkö ollenkaan miksi Israel haluaa tuhota Hamasin rakettitehtaat ja salakuljetustunnelit. Ilmeisesti et, olet vain uskonut kaiken muslimimiehesi propgandan.Avaa silmäsi. Israelilla on oikeus elää rauhassa maansa rajojen sisäpuolella, ilman että joku terrorijärjestö ampuu koko ajan Allahinsa nimissä raketteja Israelin siviilien niskaan-

.

Lainaus:

Siinä ajassa missä israel oli laittanut tykkitulta 8000 kertaa oli Hamas ampunut 1000 rakettia...Kerro minulle että mihin helvettiin siviilit voivat poistua kun rajat on kiinni ja tulitusta tulee mereltä, maalta ja ilmasta??? Sodissa on aina ollut poistumisreitti siviileille - NYT SITÄ EI OLE. Vittuako se auttaa jos jalkapatikassa lähdet lapsilaumasi kanssa jolkottamaan kun vastassa on sellanen tulivoima jokasuunnasta. Ei se auta ainakaan lähellekään kaikkia jotka haluaisivat karkuun päästä.Gazassa on ylipäänsä paljon ihmisiä jotka olisivat valmiita lähtemään sieltä milloin tahansa. Heitä ei päästetä!
ampunut Israeliin lähes 5000 rakettiaTulitusta ei tule maalta, mereltä ja ilmasta, taas uskot enemmän muslimiestäsi, sotatoimet on aina rajoitettu tietylle alueelle ja Israel pyytää ja käskee siviilejä poistumaan, tosin Hamas käyttää siviilejä ihmiskilpinään. Siviilejä kuolee siellä, koska Hamas tahtoo niin jotta siitä voi taas syyttää Israelia.israel käy siellä sotaa Hamasia, muita palestiinalaisia terroriorganisaatioita ja heidän taistelijoitaan vastaan, pyrkii tuhoamaan Hamasin raketti ja pommitehtaat (jotta raketti-iskut saataisiin loppumaan) ja tuhotaksen salakuljetustunnelit. Israel ei käy sotaa Gazan siviilejä vastaan eikä tapa heitä tarkoituksella.Kuka ei päästä näitä siviilejä lähtemään?Miksi Egypti on sulkenut Gazan puoleisen rajan jo aikoja sitten. MIksi Egypti ei auta näitä gazalaisia ja päästä heitä lähtemään. Missä on toisten arabien veljeys ja auttamisenhalu, vai eikö sitä ole?

Lainaus:

No Israelin armeija tietty :DDDTerroristeja on Gazalaisista murto-osa vaan eipä se tunnu tahtia haittaavan. Kaikki vaan hengiltä niin hyvä tulee!

Satuitko lukemaan Hesarin mielipidepalstalta Breaking the silence järjestön tyypin kirjoituksen? Olisi ehkä kannattanut..
Kenties meinaat, että Hamas ei olekaan koskaan ampunut mitään raketteja Israeliin?Miksi klinikat muuten ovat tyhjiä, kun niitä eniten tarvittaisiin?Sori, en lue Hesaria. En todellakaan.

Minä en sitä usko.Jokatapauksessa en usko siihenkään että muropakettiin sullotaan 1000000 siviiliä ja 250000 (Israelin oma arvio) Hamasin taistelijaa ja sitten täräytetään koko paketti taivaan tuuliin.Mielestäni sota tässä muodossa ei ole oikeutettu. Israel on hampaisiin asti aseistettu ja halutessaan se olisi voinut/ voisi järjestää siviilien evakuoinnit. Heillä on erittäin pitkä ja rautainen kokemus rajavalvonnasta kuten ehkä tiedät. Sen jälkeen kun jokainen lapsi ja ne siviilit jotka suostuvat/haluavat poistua alueelta olisi alueelta evakuoitu voisi minunpuolestani täräyttää vaikka sen ydinpommin Gazaan. AAMEN. Eipä ainakaan siitä alueesta tarvitsisi kinata muutamaan vuosikymmeneen/sataan.

Kaikki israel-hamas topicit ovat olleet enemmän tai vähemmän ns. ulkopuolisten masinoimia tai ainakin _miehittämiä_.Tällä palstalla keskustellaan enempi kalapuikoista.

enkä ole ollenkaan ulkopuolinen, vaan keskustellut täällä jo vuosia. Ja kyllä täällä muistakin asioista keskustellaan kuin kalapuikoista, tuntuu uskonto kiinnostavan aika tavalla kuten joka palstalla.

-että teille annettaisiin sähköä vain pari kertaa viikossa, eihän sillä köyhä mitään tee. Ai eiks teil kasva puita? No pistä enemmän vaatteita että lämpenet - onhan siellä kuitenki 7 astetta PLUSSAA!-että milloin vain vain voisi joku marssia kivääri tanassa ovesta ja viedä sinut, miehesi tai lapsesi kuulusteltavaksi/vankilaan. Kai ne joskus niitä palauttaa tai...-että eläisit parilla kilolla vehnäjauhoja ja litralla oliiviöljyä tämän kuukauden ja ruokkisit samalla ne viisi lastasi.. ehkä voisit olla säästeliäs ja elää vähän ensikuustakin-että passisi takavarikoitaisiin.. ai niin, ethän sinä sillä olisi muutenkaan minnekään päässyt :DDD-että joutuisit miettimään mistä saat huomiseksi juomavettä..- että älyäisit lapsillasi ja lapsenlapsillasi olevan ihan samanlaista kivaa elelyä kuin sinullakin on ollutEihän tämä johdu kuin sinun typerästä kansastasi joka ei tajunnut heti lähteä kun käskettiin! Ai etkö nyt pääse minnekään?? Ai eiks sul enää olekaan lapsia? Miten niin pommittivat? Nehän tappaa vaan niitä terroristeja! Tee vaan lisää lapsia - hyvinhän sinä sikiät.Vittu että olette sitten NIIIN fiksuja!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat