Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko opiskelu pienten lasten äitinä raskasta? Lähihoitajaopintoja olen miettinyt...

Vierailija

Kolmas lapsemme syntyy kesällä. Olen haaveillut että voisin pikkuhiljaa kotiäitiyden ohessa opiskella lähihoitajaksi (tai joksikin muuksi). Vai "pitääkö" sitä olla valmis menemään töihin heti valmistumisen jälkeen? Entä työharjoittelut muuten? Käykö opiskelu tavattoman rankaksi pienten lasten kanssa, ja miten se noin käytännössä muuten onnistuisi?

Kiitos jos joku viisaampi osaisi valaista :)

Kommentit (8)

se ei välttämättä onnistu kovin hyvin. Sinuna odottaisin nuorimman lapsen olevan liki vuoden ikäinen ennen opiskelujen alittamista. Työharjoittelussa tehdään vuorotyötä, joten se kannattaa huomioida. Jos myös miehelläsi on vuorotyö ota se huomioon päivähoitopaikkoja hakiessasi.Muuten opiskelu ilman työssäkäyntiä on lapsellisena ihan mukaa. Oppii väkisinkin organisoimaan ja tehtävät tulee tehtyä, kun niihin on rajallisesti aikaa, esim. lasten nukkuessa.

mutta jos sinulla on mies hyvin tukena ja katsoo lapsi iltaisin, ja silloin kun tarvitset luku rauhaa, työharjoittelun aikana saat lapset jonnekkin hoitoon, niin eiköhän opiskelu onnistu. eihän töihin mikään pakko ole mennä heti valmistumisen jälkeen.

Lähihoitajakoulutusta nimenomaan ei juuri etänä pysty suorittamaan sen käytännönläheisyyden vuoksi. Harjoitteluja ainakin meillä on paljon. Ei viikkoa tai paria kerrallaan vaan esim. 2kk ja vuorotyötä. Tunnit ovat pakollisia. Jos,ja kun pienten lasten kanssa ;-), olet pois tulee lisätehtäviä.

10 vuotta siten kolmen lapsen yksinhuoltajana nuorimman ollessa vajaa kolmevuotias. Hienosti meni, hyvä turvallinen pph ja koulu olivat tärkeitä koska sosiaalinen verkostomme uudessa kaupungissa oli alkuunsa aika pieni. Ei kannata pelätä. harjoittelujaksoihin kuuluu aina joku ilta ja yövuoro mutta niistä voi aina sopia ja tehdä mahdollisimman vähän.

Uusimmat

Suosituimmat