Onko mahdollista elää 20 eurolla per viikko 2 aikuista ja kouluikäinen lapsi?

Vierailija

Siinähän tuo kysymys olikin. Eli rahat tosi tiukilla nyt. Ja pitäisi kokonainen kuukausi elää tuolla summalla...nyt on hyvät neuvot kalliit!

Sivut

Kommentit (44)

Vierailija

onnex on pankkikortti, eli tää on moraalisesti väärä neuvo, mutta sillä pystyy pikkasen miinukselle hätätilanteessa höylätä, kunhan ostokset on alle 50/kerta... Yli 50 ostoksestahan pankkikortti laitteet soittaa pankkiin ja tarkistaa saldon... pakko mikä pakko!

Vierailija

Lainaus:

Saisito sijotettua lapsesi jonnekki siksi aikaa että on taas rahaa. Turha antaa lasten kärsiä.
Joo ensimmäiseksi lapsi kannattaa sijoittaa jonnekin...

Tekisitkö itse neuvosi mukaan?Käykää kysymässä sossusta tai kirkon diakonilta rahaa. Kirkko antaa käsittääkseni kauppaa esim. maksusitoumuksia.

Jos asutte isommassa kaupungissa, nin käykää hakemassa jostain ruoka-avustusjuttuja.Ja sitten tuohon yllä olevaan. MIstä tämä kirjoittaja tiesi, että raha-vaikeus johtuu vanhempien holtittomasta rahankäytöstä?Niin tyypillistä ahdasmielistä av-mamman ajattelua.

Vierailija

Samaa sanoisin kuin aikaisemmatkin eli jos toisella on vaikka työpaikkaruokailu ja lapsi saa koulussa ruuan, niin voi pärjätäkin, jos vielä kaapeissa on ruokaa (tätä varten muuten varasto ruokaa olisi kotona poikaa - jos ei nyt yellowstonea tai ydinvoimalan pomausta pelkää, niin vaikka sitä, että tulee tilapäisiä taloudellisia vaikeuksia tai vaikka porukka sairastuu ja ei pääse kukaan kauppaa). Me ostettiin kotiin vasta noin parin viikon ruokavarasto (maksoi 100e) ja kyllä on nyt turvallinen mieli, jos vaikka vatsatauti yllättää ja ei päästä kauppaan.Niin, mutta ostakaa ihmeessä edullisia ruokia nyt kotiin. Esim. ohrasuurimopussi ja siitä ohrapuuroa hitaasti hauduttamalla, nam. Samoin pussillinen herneitä (saa valkuaisaineita) ja hernekeittoon ei tarvitse lihaakaan joukkoon, kun maustaa hyvin, niin on aivan loistavaa sellaisenaan. Tilapäisesti on varmaan vaihdettava maito veteen, sillä viikon budjetista voisi mennä leijonan osa maitoon. Koululaiselle kyllä on syytä olla maitoa ja muillekin mielellään vaikka kalkkitabletteja, jos kaapista valmiiksi löytyy. Perunapannari on myös edullista ja täyttävää. Opetelkaa tekemään myös itse leipä, se on hyvää ja maksaa noin kolmasosan siitä mitä kaupassa. Pakastin kannattaa nyt syödä marjoista yms. tyhjäksi.Ja pidetään peukkuja, että pysytte terveinä. Yksikin lääkeostos kaataa taloutenne aika pahasti.Ja luvatkaa, että kun jatkossa on vähän parempia aikoja taloudellisesti, niin säästätte vaikka 10% tuloistanne pahan päivän varaa.

Vierailija

120 euron äiti antaa vinkkejä :D Meillähän on sitten ihan ruhtinaallisesti rahaa käytössä kuukausittain verrattuna teitin 80 euroon ;) Tiukoille vetää kahdellakympillä ostaa ruokaa, joten gourmeeta ette saa.

Vierailija

ja kahvi, juustot, jogurtit, kalapuikot, seit edullisempia ja vihannekset ja hedelmät ja leipä ja makkarat ja jäätelö sekä kauraryynit

Vierailija

Halpoja=

Uunilenkistä: makkarasoppa, uunimakkara/perunamuussi, makkaralaatikko.

Lihaperunasoselaatikko.

Makaronilaatikko,

Risotto (jauhelihasta tai tonnikalasta).

Riisipuuro.

Peruna-, porkkana-, lanttulaatikot itsetehtyinä.

Spagetti/jauhelihakastike.Marttaliiton sivuilla on hyviä ja halpoja ohjeita.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat