Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!Minkä kokoisena vauva pysyy pisimpään? Aloittelen pian syntyvälle esikoiselleni villakerrastoa ja pähkäilen 60 cm ja 70 cm välillä. Ei tee mieli tehdä kerrastoa, joka mahtuu vain muutaman viikon mutta toisaalta telttaakin voi olla vaikea käyttää pienellä vauvalla. Ehdotuksia ja vinkkejä optetaan vastaan. :)

Kommentit (5)

tekisin varmaankin 60-senttisen. Meidän melko keskikokoinen tyttö oli 3kk iässä 61 cm ja jos vauvasi syntyy esim. helmikuussa niin siinä tapauksessa 60 cm koko mahtuisi hänelle toukokuulle saakka. Tuskin sitä villapukua sen pidempään tarvitsee? (Keskimääräisesti 70 cm taitaa olla puolivuotiaan koko eikä vaate lämmitä kunnolla jos se on lapselle aivan liian iso.)

varmaankin tuo 60cm on ihan hyvä koko, riippuu tietty hiukan lapsen syntymä pituudesta kumpi parempi ja kuinka pitkään haluat sen lapselle mahtuvan. Sinällään on se ja sama kumman teet, pien ei kärsi siitä isommasta sen ihmeemmin ja yhtä lämminkin se villavaate on riippumatta koosta. Itse liikkuvalle lapsella on sitten eri asia tehdä sopivampaa, jotta liikkuminen ei käy turhan kömpelöksi.Meillä lapsi syntyi kesäkuun lopussa ja pituus oli 48,5cm, ostin hänelle elokuussa 70cm Ruskovillan villapuvun, hiukan juu oli reilu jaloista, ei niinkään hihoista tai tuosta niska-pylly mitasta. Villapuku oli käytössä vuosikkaaksi asti, tosin silloin jo oli aika nafti. Villa on siitä hyvä materiaali et joustaa hyvin. Meidän lapsella oli suhteellisen pitkä selkä ja vasta nyt on alkaneet nuo alaraajat kasvaamaan ja alkaa näyttämään jo suht sopusuhtaiselta.Vielä lisään, jos aiot käyttää kestoja niin ne tarvitsevat lisää tilaa vaatteeseen siihen niska-selkä pituuteen.

Meidän poika pitkä ikäisekseen, 2kk 62cm ja 4kk 70cm. Kaverin vauva oli 70cm vasta 10kk:n iässä. Joten riippuu toki vauvan pituudesta ja levydestä myös.

Se meni koko kevään, aluksi oli aivan liian suuri, mutta koska materiaali on niin superohutta, niin sitä pystyi silti käyttämään. Sopivimmillaan se oli kun vauva oli noin 58-65 cm pitkä.Eli siis neuvoisin tekemään 60 cm, jos yksi koko pitää valita.

.

Yllensäkin lapset tarvitsee vaatteita joka koossa sen mukaan minkä kokoisia ovat, ei voi ajatella että joku yksi koko menee sekä 50 senttisellä että 60 senttisellä että 70 senttisellä. Jos olet kätevä käsistäsi niin tee 50 cm, 60 cm JA 70 cm niin saa vauva olla aina sopivan kokoisissa vaatteissa.

Meillä oli saatuna 70cm villahaalari ja se oli minulla sairaalassa mukana niin ei sitä voinut pukea vastasyntyneen 52cm pitkän päälle. Sitä käytettiin vasta sitten parin kuukauden iästä alkaen kun pituutta oli jo 62cm.Siitä ennen ja sen jälkeenkin käytettiin 60cm villatakki ja housut pukua. Kaksiosainen menee pidempään kun siinä ei selkämitta kirraa ja ja aluksi housut ja takki tullee enemmän päälekkäin ja resoreita voi tarvittaessa vähän kääntää.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat