Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!

Millä olette ajatelleet aloittaa kiinteden maistelun ja millaisilla määrillä?

Kommentit (7)

Meillä aloitettiin reilun 5 kk iässä (neuvolan kehoituksesta, tytön kasvu hidasta) bataatilla. Annoin muutaman teelusikallisen aina 5 päivänä peräkkäin ja sitten siirryttiin uuteen makuun. Aina kerrallaan kannattaa antaa aluksi vain yhtä makua, että allergiatkin sitten saa selville paremmin jos vauva reagoi johonkin.Tällä kertaa aloitettiin maistelut bataatilla. Edellisen vauvan kanssa aloitettiin perunalla ja poika reagoi siihen vahvasti. Tällöin kuulin monen terveydenhoitajan ja lääkärin suusta, että perunalla ei oikeastaan kannata aloittaa, vaikka sitä aina suomessa hoetaan. esimerkiksi juuri bataatti on paljon pehmeämpi vatsalle ja maistuukin vauvalle paljon paremmin makeutensa ansiosta.Nyt neiti on reilu puoli vuotta ja nyt kuvaan on otettu mukaan ilta- ja aamupuurot. Päivällä syö sitten sosetta, tällä hetkellä harjoitellaan lihasoseita.

Eli meillä aloitettiin kun poika 4kk perunalla. Alkuun määrät olivat n. 1-2tl -varmistetaan, ettei allergisoi+kiinteä ruoka vauvalle niin outo asia, ettei ainakaan meillä tajunnut alkuun koko homman päälle. Viikon harjoittelun jälkeen jo availtiin suuta ruoalle ja määrät kasvoivat hieman, n.puoli purkillista. Sitten lisättiin perunaan porkkanaa ja viikottain 1-2 uutta ruoka-ainetta, hedelmiä ja marjoja jne. Helpon ja sileän perunasoseen saat keittämällä perunan ja laittamalla sen siivilän läpi, löysennä äidinmaidolla tai keitinvedellä sopivaksi. Tsemppiä harjoitteluihin! :)

Tein kanssa siivilällä sileän soseen ja ohensin korvikkeella. Jo toisella syötöllä poika oikein hamusi lusikkaa innoissaan =).

Seuraavaksi maissia ja perunaa purkkisoseena, koska maissi on jo vellinä sopivaksi todettu ainesosa. Sitten perunan ohella aina joku uusi juttu: perunaa ja parsakaalia, perunaa ja porkkanaa jne.

Porkkanalla jota ohennettu äidinmaidolla.

Pari viikkoa annettu porkkanaa, sitten bataattia jne

Ei oo ollut mitään kiirettä kun hyvin ovat kasvaneet maidollakin.

1,5 kk iässä aloitettiin hedelmäsoseet: ekaksi 1/3 purkkia, kun ei jaksanut enempää syödä. 3-4 päivää samaa parin viikon ajan ja sitten sekaisin kaikkia ja koko purkillinen.

2 kk iässä kasvisruuat ja vellit: ½ purkkia kerralla, velliä meni noin 150-200 ml. 2 kk 2 viikkoo meni jo koko purkillinen kasvisruokaa.Jo kolmas lapsi kyseessä. Muiden kanssa aloitettu sama tahti jo 1KK iässä ja koskaan ei ole minkäänlaisia oireiluja ollut. Päinvastoin positiivistä on se, että kamalat vatsavaivat ovat kadonneet samantien kiinteiden aloituksesta.Tästä aikaisin aloittamisesta ollaan montaa mieltä, mutta kaikki omalla tyylillään.

Heippa,Meillä aloiteltiin myös 4 kk:n iässä, ja riisipuurolla iltaruokana. Neuvola suositteli sitä, jotta sillä pidennettäisiin alkuyön unta. Kaupasta saa ihan hyviä sileitä ryynejä vauvalle tarkoitettua riisipuuroa, jonka voi itse tehdä haluamansa paksuiseksi lisäämällä omaa maitoa tai korviketta. Paketissa lukee 5-6 kk, mutta gluteenittomana sopii hyvin jo 4 kk. En uskaltanut antaa ihan yötä vasten, vaan pari tuntia ennen. Ensin ihan pari teelusikkaa, mutta viikon aikana nostettiin määrä jo n desilitraan. Ensin ei avannut suutaan, mutta kun lisäsin makeaa hedelmäsosetta johan upposi, näin mulle neuvottiin...Sitten viikon päästä siitä otin keskipäivälle perunan.Nyt mennään suurinpiirtein näin (ikää tulee tammikuun lopussa 5 kk)

aamu klo 7 perunaporkkanavelli + rintaa

päivä klo 12 kasvisateria + rintaa

ip klo 17 kasvisateria + rintaa

ilta klo 19 puuro+ rintaaAikamoista sotkemista ja opettelua, välillä menee jopa desilitra, välillä vain kymmenkunta teelusikkaa, riippuu niin päivästä. Stressiä en ole ottanut, juo kuitenkin hyvin maitoa rinnasta tai pullosta.Tsemppiä kovasti, ja suosittelen että jos joku raaka-aine ei tunnu uppoavan, niin sitten vaan kokeilemaan jotain muuta.T: kahden tytön äiti

Heippa,Meillä aloitettiin aikoinaan (poika tuolloin 4 kk) perunalla, mutta kun se ei uponnut sitten millään niin siirryimme maissin maisteluun. Sille poika tosin allergisoitui samaten kuin samoihin aikoihin porkkanalle. Tuolloin siirryimme bataattiin ja sitä meillä syödään edelleen kun peruna ei nyt sitten loppujen lopuksi sopinutkaan pojalle.Luulin itse että on aivan pakko aloittaa perunalla joten pihtasin makeita hedelmäsoseita, mutta sitten neuvolassa sanottiin että oikeasti voi aloittaa ihan millä aineella vaan jotta saa vauvan kiinnostumaan lusikalla syömisestä. Päärynäsosetta meillä sitten alkoikin mennä ja sen maistuessa aloitimme myös siihen sekoitettuna ohrapuuron antamisen puolen vuoden iässä, poika on kohta 8 kk.Eli peruna tai porkkana tai muukaan kasvis ei ole mikään ehdottomuus vaan voit aloittaa myös jollain hedelmäsosella. Tosin ei kannata aloittaa millään hedelmäsekoituksella, jotta mahdollisten allergiaoireiden ilmaantuessa sitten tietää, mille aineella vauva on herkistynyt.Tsemppiä! Toiset vauvat alkaa heti syödä mielellään, toisten kanssa menee kauemmin. Ja vaikka vauva alkaisikin syödä mielellään, voi siihenkin jossain välissä tulla stoppi kuten meillä tällä hetkellä (poika raivoaa lusikalle).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat