Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tilava lastenhuone: vuoteet lähekkäin vai kauas toisistaan? ov

Vierailija

Miten sijoittaisitte poikien 4 v ja alle 1 v vuoteet isossa lastenhuoneessa: lähelle toisiaan vai huoneen kauimmaisille seinille? Tuleeko lähekkäin olevista vuoteista enemmän turvaa vai häiriötä, mielipiteitä?Kiitos!

Kommentit (8)

Näin itsekin ajattelin, kaipa se on käytännöllisintä. Toisaalta tuntuu hassulta, että pienet pojat nököttävät huoneen vastakkaisilla laidoilla ;-)Lainaus:

Jos menevät joskus eri aikaan nukkumaan ei aiemmin nukkumaan mennyt häiriinny niin helposti.Just tuo että voivat lähellä toisiaan innostua riehumaan sekä tökkimään toisiaan yms.Jos toinen on kipeä ei yski ja pärski toisen päälle.

Lapsilla on turvaa toisistaan ja nukuttaminenkin on helpompaa: lapsia voi silitellä ja rapsutella yhtä aikaa!Meillä on kokemusta molemmista järjestelyistä ja lähekkäin olo toimi paremmin.

eli kaukana toisistaan. Sängyt ovat myös eri päin ja sohva välissä niin, ettei suoraa katsekontaktia ole mahdollista saada nousematta sängystä.

Meillä muutti aikoinaan 1 ja 3 -vuotiaat samaan huoneeseen. Alkuun laitettiin sängyt mahdollisimman kauas toisistaan, kun ajateltiin että saavat nukkua rauhassa. Se toimi siihen asti, kunnes nuorimmainen siirtyi pois pinnasängystä. Sen jälkeen iltaisin molemmat kipittivät sängystä pois toisen luo ja aikani tätä katsottua siirsin sängyt peräkkäin. Juokseminen väheni huomattavasti ja lapsista oli kiva kun saivat jutella keskenään omista sängyistä.

siten että ei ole ihan suoraa katsekontaktia. Lapset siis 1v. ja 5v. Toimii ihan hyvin, koska kuopus nukahtaa yleensä heti kun vaan laittaa pinnikseen, eikä mene esikoisellakaan kauaa nukahtamiseen (tässä asiassa meillä unelmalapset:). Ja tuo sänkyjen paikan meillä sanelee enemmän toimiva huonejärjestys kuin mikään muu. Uskon, että lapset kyllä tottuvat olivat sitten lähekkäin tai kaukana toisistaan.

-huone näyttää paremmalta

-erikseen "uninurkka"

-molempia saa siliteltyä yhtäaikaa

-iltasadussa molemmat näkevät kuvat

-höpöttelevät hetken ennen nukahtamistahuonoja puolia en keksi :)

Jos menevät joskus eri aikaan nukkumaan ei aiemmin nukkumaan mennyt häiriinny niin helposti.Just tuo että voivat lähellä toisiaan innostua riehumaan sekä tökkimään toisiaan yms.Jos toinen on kipeä ei yski ja pärski toisen päälle.

Taidetaan kokeilla ensin sänkyjä erillään, kun pienempi on vielä pinnasängyssä ja nukkuu (ja heräilee...) eri aikaan. Jos ei toimi, niin siirretään sitten vierekkäin. Ja myöhemmin varmaan ainakin kokeillaan sitä, että uninurkka ja leikkinurkka ovat erikseen.ap

Uusimmat

Suosituimmat