Vierailija

Onko teille tuttua, että jo pitkään kuivana ollut vajaa kolmevuotias uhmaa tekemällä pisuvahinkoja? Meidän 2,5 v tyttö on reilun viikon ajan tehnyt pisut heti, kun joutuu 2 minuutin jäähylle. Tyttö on jo pitkään ollut päiväkuiva ja jäähy on ollut puolisen vuotta käytössä eli ei mikään uusi juttu siis.Pisuihin olen suhtautunut ihan normaaliin tapaan eli ei ole siitä jäähytetty vaan siitä alkuperäisestä tekemisestä. Varmasti ohimenevää, mutta onko kellään samanlaisia kokemuksia?

Kommentit (6)

Lapsi, selvästi uhman takia, menee pissalle potalle ja juuri kun pissa tulisi, nousee potalta ylös ja kaikki lattialle. Sama kun tullaan suihkusta ja sanon että menepä potalle. pakkohan se on lirutella lattialle.Käyttää myös vessaan menoa tekosyynä esim. nukkumaan mennessä saa tulla pois sängystä kun on niin kauhee pissahätä mutta sitten kun ollaan potalla, ei tulekaan mitään. :)

Jos sitä esim. ei huvita syödä lautastaan tyhjäksi, yrittää vedota vessahätään, ja jos sen päästää vessaan niin sieltä yrittää karata leikkeihinsä. Samoin jos ei huvita mennä nukkumaan niin muiden kiukuttelujen epäonnistuttua se väittää että pitää muka päästä kakalle. Pakkohan se on päästää, ja sitten se istuu siinä pöntöllä kunnes joutuu myöntämään ettei kakka nyt sitten kuitenkaan oikeasti ole tulossa.

Te puhuttu nyt ikäänkuin kyse olisi aikuisesta, joka osaa jo kieroilla ja juonitella.Kyse on kumminkin parivuotiaista taaperoista! Heillä se pissapidätyskyky on joka tapauksessa heikko ja pisu livahtaa, kun ollaan jännittyneitä, riehaantuneita, suuttuneita, stressaantuneita.Siis juuri esimerkiksi silloin, kun on uhmattu ja äiti rankaisee eristyksellä. Lapsen mieli on kuohuksissa, eikä pisun pidättäminen onnistu.Vitsit teillä ei oikeasti ole minkään valtakunnan empatiaa lastanne kohtaan, kun ette tuon vertaa tajua!

Kuopustyttömme oli n. 2v kun isänsä torui jostain. Neiti sattui olemaan peppu paljaana, joten ei muuta kuin isän eteen seisomaan kädet puuskassa, hyvä haara-asento ja tuima ilme naamalle - ja kunnon lammikko lattialle. Täytyy sanoa, että mykistyimme täysin. Oli vaikea pidätellä naurua ja koettaa torua lasta. Tätä ei tosin tapahtunut kuin yhdesti.

Kyllä on.

Sitten tehdään niin että jäähypaikasta mahdollinen matto pois, ja "vahingon" sattuessa lapsi itse hakee likapyykkikorista jonkun vanhan pyyhkeen (tai vaippaharson) ja kuivaa sillä lammikkonsa. Sitten vie märät housunsa pyykkikoriin ja osatessaan hakee kaapistansa uudet housut jalkaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat