Kotihoidontuen määrä minimiä-rahan kanssa.....

Vierailija

Huhtikuussa on kakkosen LA, isosisarus silloin 1v9kk... Mitenkä se lasketaan, kuinka paljon saan kotihoidontukea vanhempainrahakaudella..? Mistä vähennetään mikäkin luku..?! Tokihan sen summan saan aikanaan, kun haen tuen ja saan päätöksen, mutta olis kiva ennakoida hieman.. Ilmeisesti se hoitolisä tulee normaalisti, mikä tähänkin asti on tullut.

Kommentit (14)

Mä en saanut miniäippärahan lisäksi alle 3 vuotiaasta kotihoidossa olevasta lapsesta mitään. Ja kuntalisää saa täälläkin vain kun on kotihoidontuella. Miehen tulojen mukaan sitä hoitolisää voidaan maksaa,mutta saa olla tosi pienet tulot, että sitä saa. Me saatiin sitä kotihoidontuen kanssa, mutta minimiäippärahan kanssa sitä ei enää maksettu.

Sulla saa olla tosi monta isompaa sisarusta, että saisit minimi-ärahan lisäksi itse kotihoidontukea.Ja se lasketaan kotihoidontuki-minimiraha=maksettava osuus. Eli kaikki mitä menee yli minimin, maksetaan kotihoidontukea. Ja kun yhden lapsen tuki on alle 300e, joten maksettavaa ei jää.Esim. minimiraha 380e/kk, kotihoidontuki 300e/kk. Hoitolisää laskettaessa sun tuloihin lisätään 80e, koska äraha on suurempi kuin kh-tuki. Ja tää on vielä sillä vanhalla minimillä, uus on vissiin nyt jotain 550e/kk, kun tuli se korotus...Että ei hyvin mee...

Lainaus:

Mutta joka paikassa kuitenkin lukee, että jostakin vähennetään jotakin ja jos jää miinukselle, sitä tukea saa.. Sekö siis menee jo minimiä-rahalla sen yli..?! Saan hoitolisää nyt reilu 90 euroa/kk, eli se säilynee sitten samansuuruisena suunnilleen. Onneksi otettiin kuntalisä käyttöön vuoden alusta täällä!
Et sitä kuntalisää ehdi kovin kauan nauttia. Kun olet äitiys/vanhenpainvapaalla et ole kotihoidontuella etkä saa kuntalisääkään.

niin minäkin luulin, mutta isommasta sain n. 20 euroa/kk ja siinä olikin sitten kaikki kun verot otettiin pois ja puolison tulot huomioitiin (ei varmaan edes keskituloinen) eli vaipat saa maksuun :)

sain viimeksi 50e/kk hoitolisää, kun mukana oli muuta 2 lasta. Nyt on edelleen muuta 2 lasta (eri lapset kuin viimeksi), mutta minimi-äraha on noussut, joten en saa sitäkään.Hoitolisää laskettaessa se ä-rahan ja kotihoidontuen erotus lasketaan sulle tuloksi perheen yhteisiin tuloihin (joissa raja on kaiken lisäksi 3-henk perheen tulot: isä, äiti ja se 1v9kk), joten hoitolisä todennäköisesti pienenee, jos saat ollenkaan. Ja kun ei saa kotihoidontukea, ei saa kuntalisää...Tyhmää mutta totta, valitettavasti. :(

minimiä-raha-kotihoidontuki=176 euroa.. Jos se noin päin lasketaan... hoitolisähän tulee tuohon päälle ja sitä ei lasketa mukaan käsittääkseni...

Saat siis siltä ajalta vain minimiäitiysrahasi. Ilmeisesti kotihoidontuen lisäosaa voi saada, mutta silloin tulonne on oltava todella pienet (ja laskelmiin otetaan huomioon vain sinä, miehesi ja isompi lapsi, EI vauvaa, käsittämätöntä mutta totta). Kun jäät uudelleen kotihoidontuelle, niin silloin saat isommastakin n. 60-90 €, riippuen onko ehtinyt täyttää 3 vuotta.

Mutta joka paikassa kuitenkin lukee, että jostakin vähennetään jotakin ja jos jää miinukselle, sitä tukea saa.. Sekö siis menee jo minimiä-rahalla sen yli..?! Saan hoitolisää nyt reilu 90 euroa/kk, eli se säilynee sitten samansuuruisena suunnilleen. Onneksi otettiin kuntalisä käyttöön vuoden alusta täällä!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat