Mikä on nyt "normaali" asuntolainan korko kokonaisuudessaan? Itselläni se

Vierailija

on 5% ja mietin on huono ja kannattaako vaihtaa pankkia.

Sivut

Kommentit (31)

Vierailija

yhtä yhteneväistä korkoa ei enää ole olemassakaan, vaan laina hinnoitellaan riskin mukaan. mitä suuremman riskin pankki ottaa myöntäessään sinulle lainaa, sen suurempi marginaali on. Eli iiihan tuha vertailla naapureitten korkoja keskenään, tulee vaan paha mieli. Nyt normaali asuntolainan korko voi olla ihan mitä vaan 3% ja 6% väliltä.

Vierailija

Tosin lainaa on paljon (jäljellä 250000e). Viitekorkona on 12kk Euribor, eli yhteensä yli 5%. Koron tarkastus on vasta kesällä, joten pyysimme muuttamaan korkoa 3kk Euriboriin: säästöä koroissa tulee n.5000e/vuosi! Sillä säästöllä päästään vaikka matkalle!

Vierailija

mahdollisimman alas, osoitat, ettet arvosta työtäni, vaan haluat teettää kaiken ilmaiseksi. Ei osunut.

Lainaus:

luultavasti olet kuitenkin ymmärtänyt asian, että asiakkaasi maksavat palkkasi.

Vierailija

Miksi ei kannata pitää omista eduistaan huolta??? Kyllä ne pankissa joustaa jos sinulla on luottotiedot kunnossa. Me ollaan 8 vuoden aikana neuvoteltu monta kertaa asuntolainan marginaalista ja aina on onnistunut.

Lainaus:

silloin, kun korot oli matalalla, tinkikö pankki marginaaleja suuremmiksi? eivätpä tainneet... Miksi te sitten olette ruinaamassa nyt, itsepähän olette korkonne valinneet ja velkakirjan ehtoineen allekirjoittaneet. Mites sitten suu pannaan, kun korot kääntyy nousuun (uskokaa tai älkää, niin tulee tapahtumaan) ja olette vaihtaneet niihin lyhkäsiin korkoihin? Taasko pankkiin ruinaamaan pitempiä viitekorkoja? Joku ulvahtaa, että pankit rahastaa. Tietysti, kaikki maksaa ja kai tiedätte, että ilmasia lounaita ei ole. Sosiaalipuoli on sitten ihan erikseen, sinne voi mennä ruinaamaan. nimim. kyllästynyt (arvatkaa mitä teen työkseni)

Vierailija

tiesit varmaan ottaessasi, että on joustamaton... turha enää on valittaa.Lainaus:

Joo voin vaihtaa vaikka heti. maksaa "vain" 3000 euroa. Sampopankki.Tosin otin jo yhteyttä johtajaan, joka aiemmin lupasi halvemmalla. Tyttöset kassalla ei vaan osaa hommiaan.

Vierailija

Meillä oli vain 40 000 euron laina ja siinä 12 kk euriborin vaihto 3 kk teki jo 500e vuoden aikana. VAikka korko nousisikin hieman.Lainaus:

on tosi iso korko nyt, kun noteeraus oli huonoon aikaan. Sammosta. Tosin meillä ei ole mitään suoraveloitus- tai palvelumaksuja, jota kilpailuttaessamme emme saaneet pois. Marginaalikin olisi ollut isompi. Katson, että pieni marginaali ilman kuluja on ihan jees. Ja kohta ne korotkin taas noteraataan.Totuus on, että korot menee ylös alas.

Vierailija

Sinulla varmaan 12 kk euribor tai pankin prime korko? Tällä hetkellä sanotaan, että 3kk euribor kannattavin. Se kolmen prosentin tuntumassa.Mikä on nykyisen lainasi marginaali? Esim meillä 3.0, mistään pankista emme tällä hetkellä saisi uutta lainaa tällä marginaalilla, alettaisiin neuvottelemaan luultavasti 0.7? Mutta nykyisessä pankissamme tämä marginaali pysyy, vaikka korkoa vaihdammekin. Vaihdosta joutuu maksamaan, mutta kannattaa silti.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat