Vierailija

miten yellowstone nyt voi? onko vielä tärissyt eilen?

Sivut

Kommentit (51)

painotan sitä, että ainakin itse seuraan YSn tilannetta silkasta mielenkiinnosta, en pelosta.Järistyksiä on toki n. 3000 vuodessa, senhän varmaan jo tiesimmekin. Kuitenkin vuodenvaihteen tuntumassa yhden viikon aikana järisi lähes saman verran kuin yleensä kuukaudessa. Tilanne oli siis tavallisesta poikkeava.Itse en ole tipuflunssa-asioita täällä pohtinut, kun en ole kiinnostunut.

Millenium-bugi oli kiintoisa, mutta epätodennäköinen.

nimittäin magmataskun kokoa ei ole pystytty mittaamaan. Sen arvellaan olevan 60 x 80 km pinta-alaltaan, mutta syvyydestä on pystytty esittämään vain arvailuja.

Joten nämä tutkijoiden sanomat jutut ovat arvailuja, eivät valitettavasti totuus.Lisäksi, koska magmataskun päällä on iso järvi, voi siitä seurata hydroterminen räjähdys. Se vasta rattoisaa olisi.

Mitäs tutkijat tästä sanoivat?

kertoi, ettei tilanteessa ole mitään poikkeuksellista. On erittäin epätodennäköistä, että purkaus tapahtuisi elinaikanamme. Populistit pelottelevat ihmisiä. Toki purkaus on mahdollinen, mutta eipä tuolle sitten mitään mahda. Kannattaa keskittyä jokapäiväiseen elämään mieluummin, kuin miettiä tällaista uhkaa.

eikö se auta kun luet esim 2006 kirjoitettuja juttuja jossa lupailtiin tätä superpurkausta jo silloin? Tai todennäköisyyksiä, käyriä jne? Kuitenkin purkaus on kuin kärpäsenkakka tässä aikajanassa, se voi tulla nyt tai 20 000 vuoden päästä.

Jos se todellisiin faktoihin tutustuminen tekisi sinusta tilanteen herran kun ymmärtäisit kuin pieni mahdollisuus on, että superpurkaus tulee lähivuosina.

Lainaus:

että minua ahdistaa ja pelottaa tälliaset asiat. Voi olla, että pienen lapsen äitinä ja nyt raskaana ollessa reagoinkin liian herkästi. Tiedän ettei pitäisi miettiä näitä maailmanloppuasioita, ja siksi yriänkin olla lukematta ym näistä aiheista. Ne kirjoitukset ja uutiset vaan sattuvat jokapaikassa tulemaan eteeni.

Ja tiedän että kuolema voi tulla vaikka tänään itseni tai läheiseni kohdalle. Mutta ahdistus silti näitä suurempia katastrofeja kohtaan on suuri =( Luonteeltani olen aika kova mietiskelijä ja pohidskelija ja niin kauan kun muistan, olen pelännyt kuolemaa. Joskus tulee helpottavia ajatuksia, mutta kun ahdistus iskee, niin se tunne on maailman kamalin!
Minä myös ahdistuin näistä maailmanlopun merkeistä ihan tosissani, vaikka eihän niille mitään voi.

mutta eri keskustelupalstoilla on niitä myös ihmetelty.Joku oli osannut yhdistää ne johonkin poistoputken pumppauksiin ainakin. Joku taas kertoi että on seurannut niitä jo pidempään ja todennut niiden olevan välillä pieniä ja välillä suuria, ja suurenisivat aina kun maailmalla olisi jotain suurempaa järinää.

Yksi asiantuntia sähköpostitse arveli että ovat joku "häiriöaalto", ei mitään merkittävää. Jotain ihmisen aiheuttamaa, tai elektronista.Kyselyä noista on lähetetty YSn alueen geologeille, joten ehkäpä asia selviää lähipäivinä?

tekis mieli sanoa että KVG,

mutta pannaan nyt jotain tietoa, kun se kuukle onniin vaikea käyttää.Hydrovulkaaninen tai freaattinen räjähdyspurkaus syntyy, kun vesi ja kuuma kiviaines sekoittuvat ja tuloksena on äkillisesti suuri määrä höyryä, paljon hienoa kivituhkaa ja voimakas räjähdys. Sulaa kiveä ei tarvitse olla mukana. Freatomagmaattinen on vulkaaninen räjähdyspurkaustyyppi, joka syntyy magman ja veden sekoittuessa.http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrothermal_explosion

Lainaus:

miehesi suhtautuvan? Ajattelin kysyä sen takia, että mulla on 9 vuotias poika, joka kokee nää luonnomullistuksiin ja ilmastoon liittyvät asiat tosi ahdistavina etten enää uskalla puhua mistään ja tästäkin aiheesta yritän pitää pojan pimennossa, koska muuten menee taas yöunet. Sä varmaan aikuisena osaat paremmin sanoa miten läheisten tulisi suhtautua, koska mäkin herkästi sanon pojalle, että mitä sä nyt noita mietit, ei mitään tapahdu?
niin siis tämä oli kysymys nrolle 20.

keitä ahdistaa. Inhottaa vaan kun yrittää kertoa esim. miehelle ahdisuksen aiheesta niin tulee vastaus "älä ajattele sellaisia, mitään ei tapahdu". Todella raivostuttavaa.t. 20

Lainaus:


Lisäksi, koska magmataskun päällä on iso järvi, voi siitä seurata hydroterminen räjähdys. Se vasta rattoisaa olisi.

Mitäs tutkijat tästä sanoivat?

onko kaikki av-mammat nyt sitten ihan tuhaan kuola valuen viimevuoden räkyttänyt ilmastonmuutoksesta ja kasvihuoneilmiöstä, ja nyt tuleekin perkele joku ydintalvi kun keltinenkivi poksahtaa!

ihan turhaan vaihtovat sen katumaasturinkin pois kun sille ois voinut ollakin nyt tarvetta...

no, ainakin on uudet alesta hankitut reimatekit varastossa kaikille ensi vuodeksi :)mutta eiks al gore nyt vois tehdä tällekin asialle jotain, vaikkapa yhden fiktiivisen dokumentin lisää tästä asiasta?

sen räjähdysmäisen purkauksen kuvausten toteutuksessahan voisi käyttää hyväksi tuota gazaa...

AV:llahan tiedettiin, että kuolema tulee vuoden 2006 keväällä, mut nyt ollaan jo kolme vuotta potkuteltu etiäpäin...Niin ja Y2K bugin piti pudottaa lentokoneet ja tuhota suunnilleen kaikki teknologia, rahaliikenne jne.Mut hei, jos ei noi, niin ehkä tää Yellowstone. Tai sitten meteoriitti. Tiedättehän, että vain n. 3% tähtitaivaan uhkatekijöistä pystytään kartoittamaan. Sielläkin saattaa siis kyteä vaikka mitä.Joten eiköhän lakata elämästä, kun on niin paljon pelättävää!

Elämä on oppimista varten, ja henkilökohtainen kiinnostus auttaa oppimisessa huomattavan paljon. Itse olen oppinut paljon mm. maan rakenteesta, maanjäristyksistä ja tulivuorista yellowstonen ansiosta.Mielestäni tämän tilanteen seuraaminen on yhtä normaalia ja tärkeää kuin vaikka new yorkin pörssin. Yleissivistystä parhaimmillaan.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat