Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olemme katselleet noin 100m2 omakotitaloa, jossa on sähkölämmitys lattiassa. kuinka paljon sähkölaskua voisi tulla kuukaudessa, riittäisiköhän 150E/kk??Mielipiteitä lattia-sähkölämmityksestä. Onko hyvä ja ikkunatko pysyvät "sulana"? :)Kuinka iso teillä omakotitalossa asujilla on veden kulutus, tuleeko lasku joka kuukausi? Hankala arvioida perheemme ( 4henkilöä) veden kulutusta, koska sisältyy nyt vuokraan. Onko omakotitalossa asuminen kalliimpaa, kun esim. rivarissa?Kiitos : - )

Sivut

Kommentit (37)

hyvin eristetyissä taloissa sähkölämmitys on ainut järkevä! lämmitysenergian tarve on pieni, varsinkin kun lämmittävää elektroniikkaa on nurkat täynnä.

Ei ole mitään järkee rakentaan kallista järjestelmää pienen säästön takia.Meillä on 120 neliöä uudehko talo, 4 henkilöa ja lattialämmitys sähköllä. Sähkölaskut on noin 90-110 euroo /kk, tässä siis kaikki sähkönkulutus: lämmitys, lämminvesi, auton lämmitys, valot, ihan kaikki

Puuta menee muutama kuutio saunassa ja takassa.

Lainaus:

[iToki tavallaan nämä kaikki kulut OVAT myös rivarissa, koska kyllähän sielläkin nostetaan vastike sille tasolle, että kulut tulevat peittoon.
Mutta juuri näitä huoltokuluja tarkoitin.

On paskakaivon tyhjennystä, on jätemaksua, on nokikolaria yms.Meillä onneksi vesi on ilmaista.

[/quote]

sähköä on mennyt. Yleensä se ilmoitetaankin asuntonäytöissä. Vesilasku ei tule kuukausittain, vaan muistaakseni 4x vuodessa arviolasku, joka perustuu edellisvuoden kulutukseen. Vuosittain se tasataan; jos olette maksaneet liikaa, saatte palautusta,ja päinvastoin. Sähkö täytyy myös kilpailuttaa. Kun ostimme nyk. asunnon, vertailimme hintoja ja vaihdoimme sähköyhtiötä, säästämme aika paljon edellisiin asukkaisiin nähden (fortum, biosähkö). Kannattaa käydä asuntonäytöissä ihan huvikseen ja kattella esitteistä näitä asioita ja netistä myös.

Sähkölämmitys on kallis. Hintoja en osaa sanoa, mutta vertailuissa sähkö on kallis esim. kaukolämpöön verrattuna. Tosin asentamalla ilmalämpöpumpun sähkölaskua voi pienentää kuten myös kiinnittämällä huomiota sähkönkäyttötottumuksiin (sisälämpötilaan, valaistukseen, kodinkoneisiin jne).

Isännöinnistä ei tartte maksaa, eikä naapurin hajoavista vessanpöntöistä, eikä siitä pihalle tuuletetusta ylilämmöstä mitä "kolhoosisysteemeissä " yleensä tapahtuu. Osaketaloissa vaaditaan enemmän lämpöä kun paleltaa. Mittari näyttää 23 mutta kun paleltaa... ja sit ikkunat auki

Esim. tiilikaton elinkaari on n. 25 vuotta ihan ilman mitään sen kummepaa vikaa. Taloyhtiössä kun homma teetetään kerralla koko yhtiöön, kulut tuleva halvemmiksi (ja lisäksi hyvässä yhtiössä tähän on ennalta varauduttu vastikkeessa, minkä toki okt-asujakin voi tehdä säästämällä, mutta monelta tämä jää tekemättä..).

Lainaus:

Katon tarkistaminen ei maksa mitään, Suihkuhanaa ei olla ostettu kohta 10 vuoteen, edellinen on hyvässä kunnossa. Pihallamme ei ole mursketta vaan nurmikkoa.

Pihan kunnostuksesta saa kotitalousvähennyksen, jos sen teettää ulkopuolisella.
kuolleita, joten vehkeet ja vempeleet on hyvä olla kunnossa, lisäksi pitää olla klapikonetta yms. Ja koska on tekevä mies, eikä sohvaperuna, haluaa huoltaa sekä taloa että pihaa ja kyllä meillä useampi multapussikin ostetaan joka vuosi.

Tontti on 5000 neliöö, jossa kallioo, nurtsia ja mustikkametsää.Tietty jos tontti on sen 600 neliöö ja talo 100 neliöö, niin onnistuu se jonkin aikaa sieltä Urheiluruudun äärestäkin.

sähkölämmitystaloa satasella-sadallaviidelläkympillä lämmitellään.Meillä on 120 neliötä (tosin talo ei ole ihan uusi ja vuotaa varmaan lämpöä). Kaukolämpöön menee KESKIMÄÄRIN 80 euroa kuussa, tulee nyt kuulemma nousemaan 120 euroon kuussa, kun polttoaineen hinta on noussut rajusti. Sähköön menee muistaakseni 90 euroa kahden kk:n välein, ja meidän sähkönkulutuksemme on erittäin pieni.Muutama vuosi sitten laskeskelin, että asumiskustannukset ovat 200 euroa kuussa (sis. lämpö, sähkö, vesi, jäte, kiinteistövero), mutta ei tuo summa enää riitä alkuunkaan.

sähkölämmitetty talo, 4 tuhlaavaista vedenkäyttäjää ja laskut:sähkö vajaat 300€/kk, eli eiköhän tuossa talossa olisi n puolet (ILPillä saa alennettua)

vesilasku 153€x 4 /v

jätelasku 15-20€ /kkmuita kuluja sitten vakuutukset kerran vuodessa, securitas turvajärjestelmä, nuohous parikymppiä vuodessa.

Lainaus:

Joten on se kallista!Ja kyllä poikkeuksetta okt-asuminen on kalliimpaa. On verot, jätemaksut, vakuutukset yms isompia kuin rivarissa. Lisäksi kaikki huoltokulut ja tarvikkeet (ruohonleikkurit yms).
mitä ovat huoltokulut ?

en osaa siihen sanoa. Itse preferoin biopolltoaineita ympäristösyistä (ja jos joku nyt sanoo että pienhiukkaset niin on ne kuitenkin pienempi paha kuin kasvihuoneilmiö ja radioaktiivinen säteily).Ikkunoiden sulanapysyminen ei ole kiinni lämmitysmuodosta vaan ilmanvaihdosta.Meillä on 3 hengen perhe, vesilasku tulee 4 kertaa vuodessa ja on 50-60 euroa kerrallaan. SÄhkölasku tulee samoin 4 kertaa vuodessa ja on reilun pari sataa kerrrallaan. Meillä on pellettilämmitys, mutta sähköä menee valoihin joita meillä on ihan hitosti ja kodinkoneisiin joita myös on liikaa ja kuivausrumpuun ja miehen puutyökaluihin.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat