Olen Sosionimi AMK, kannttaako hakea sosiaalityöntekijän virkaa?

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (33)

Virkaan voit päästä, jos ei ole yhtään pätevää hakijaa. Muuten et. Ja vaikka pääsisit niin vain vuodeksi kerrallaan, sitten laitetaan virka uudelleen hakuun.

Lainaus:

Lainaus:

että viran voi saada epäpätevänä? Terv. Opo
http://www.opintoluotsi.fi/fi-FI/Opiskelu/Ammattikorkeakouluopinnot/Ylem...
Jos tsekkaat sieltä oikeasta reunasta löytyvän linkin Tietoa ylemmästä amk-tutkinnosta niin selviää, että tämä on AMK-tutkinnon jatkotutkinto.Pääsyvaatimuksena ylempään ammattikorkeakoulututkintoon on AMK-tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto sekä kolmen vuoden työkokemus. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon liitetään tutkintonimike ja lyhenne ylempi AMK. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa saman kelpoisuuden kuin ylempi korkeakoulututkinto.

alkaa suorittaa tutkintoa ja kun kasassa on perus- ja aineopinnot niin sitten saatat päästä yliopistoon opiskelijaksi, joka kyllä vaatii läsnäolopäiviä jonkin verran. Mutta noiden perus- ja aineopintoihin menee varmasti ainakin vuosi jos ei kaksikin, riippuen siitä, että miten jaksaa lukea. Ja avoimen yliopiston opinnot eivät ole ilmaisia, vaan maksavat useita satasia.

on vain matala palkka. Jos huostaanotot ovat sinusta paskatyötä, niin mitäpä ajattelet lapsista, ovatko ne paskaa? t.sostt

Lainaus:
eikö yliopistotutkinnon käyneet ole niitä esimiehiä ja kehittäjiä... Toiminnan ohjaajia... Ei siis suorittavaa porrasta... Eikös nämä sosiaalityöntekijät ole juuri niitä lastenhuostaanottajia jne... Eli sen "paskaduunin" tekijöitä. Kuinka joku voi tehdä noin huonopalkkaista työtä monen vuoden yliopisto-opintojen jälkeen. Taas resursseja hukataan :(. Terkuin eräs ihan toiselta alalta

Kyllä niillä on sarkaakin korjata esim alemman portaan mokia ja kummallisuuksia kun koulutus, älli ja tiedot ei riitä tekemään lainmukaisia päätöksiä. Usein tuntuu, että hakkaa päätään seinään kun yrittää selittää jotain lain kohtaa etuuskäsittelyssäkin. Sitten on pakko soittaa sille omalle sossulle joka joutuu korjaamaan jäljet ja ihmettelee, että kuinka tää nyt on voinut olla niin vaikeaa ymmärtää siellä alakerrassa.Saadaan lastensuojelusta aika-ajoin apua ja joskus hämmentää kun joudun selittämään heille juttuja jotka heidän kuuluisi tietää, koska ne on osa heidän ammattikirjallisuuttaan ja toimenkuvaansa. Jotain hyötyä on siis asiakkaanakin, että lukee avoimessa niitä sosiaalityön opintoja. Tosin pännii kun tunnistaa kaikki lähestymistavat. Joskus kun tapaamiset menee aivan saman kaavan mukaan kuin luentomonisteissakin. Tulee jotenkin olo, että onko tämä nyt kauhean aito tilanne ja minkä verran minun oma tiedostaminen haittaa normaalia tilannetta.

Lainaus:

alan ammattilainen, joka tuntee perinpohjaisesti kaikki prosessiin liittyvät kiemurat, ennen kaikkea lapsen oikeudet, pystyy näkemään kokonaisuuksia, ottamaan huomioon eri näkökulmat ja kaiken kaikkiaan toimivaan asiantuntevasti ja ammatillisesti. Kysehän on helvetin tärkeästä toimenkuvasta.

amk sosionomi voi alkaa heti suorittamaan aineopintoja. Opetetaanko teille muuten amkissa mitään sanastoa, kun eräälle ryhmämme amk sosionomille sana diskurssi oli aivan tuntematon?

Lainaus:

Virkaan voit päästä, jos ei ole yhtään pätevää hakijaa. Muuten et. Ja vaikka pääsisit niin vain vuodeksi kerrallaan, sitten laitetaan virka uudelleen hakuun.
Olen ymmärtänyt väärin, sitä kun joka paikassa koulutusoppaissa mainostetaan =). Teen nyt sossun sijaisuutta itse ja palkkaa saan n.300e vähemmän kuin lähihoitajana vuorotyössä =(

Työn ohessakin onnistuu toisilta muutamassa vuodessa. Toinen juttu on tosiaan kannattaako, mutta jos viran haluaa sosiaalityöntekijänä, niin sitten varmasti se on tarpeen.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat