Kysymys isäkuukauden siirtämisestä + kodinhoidon tuesta.

Vierailija

Soitin asiasta Kelan asiakaspalveluun ja sain vain "arvelisin, että asia menee näin..."-vastauksia.Siispä käännyn kaiken tietävien av-mammojen puoleen ;)- Säästän vanhempainvapaastani 12 viimeistä päivää isän käytettäväksi myöhemmmin. Saanko kodinhoidontukea jo 12 päivää ennen kuin vanhempainvapaa muuten loppuisi vai olenko 12 päivää tuitta?- Kun isä muutaman kuukauden päästä sitten pitää isäkuukauden, maksetaanko minule tuolta ajalta kodinhoidon tukea?

Kommentit (2)

Meille sanottiin että voisin aloittaa kodinhoidontuen aikasemmin ja isälle jäisi "säästöön" ne lisäpäivät jotka hisä voi pitää sitten kuin menen töihin. Tämä säästäminen onnistuu vain jos en mene töihin vanhempainvapaan ja kodinhoidontuen välillä. Eli yhtä aikaa emme voi olla hoitamassa lasta...

Saat mielestäni aloittaa sen kotihoidontuen silloin aikaisemmin, menetät vain ne 12 päivää vanhempainvapaasta ja isäsaa ne sitten myöhemmin + toiset 12 päivää.Silloin kun isä pitää isäkuukauden, niin et saa silloin kotihoidon tukea.Näin ainakin meillä oli, jos en nyt ihan pehmeitä päässäni muistele.Meillä oltiin mä äitiysloma + vanhempainvapaa -12 päivää + hoitovapaalla + mies isäkuukaudella + mies hoitovapaalla.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat