Antaisitko hunajaa 11kk ikäiselle yskään?

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (22)

meidän tytölläkin on yskässä ihan ehdoton juttu! Lusikallinen illalla ennen nukkumaanmenoa tai yöllä yskänkohtauksen yllättäessä ja nukkuminen onnistuu. Vasta oli lehdessä juttu, jossa lääkäri sanoi, että yli puolivuotiaan yskää voi lääkitä hunajalla tarpeen vaatiessa. Ja lääkäri oli suomalainen.

Lainaus:

Tutkimukseen varmaan hakeutui muutenkin pelkkiä luomuhörhöjä. Miksi on niin vaikea hyväksyä, että ruualla ei paranneta sairauksia? Itse koitin parantaa 10 vuotiaana siskoani ketsupilla puuron joukossa. Vanhempiani en kutsunut arvioimaan ketsupin tehoa puuron kanssa, harmi. Oltais voitu julkaista tulokset vaikkapa pirkassa.

Lainaus:

Miksi on niin vaikea hyväksyä, että ruualla ei paranneta sairauksia?
vai lääkkeiden markkinoija? Vaikkei hunaja PARANTAISI flunssaa, se lievittää oireita ja helpottaa lapsen nukkumista. Meillä on käytetty pari vuotta (lapsi nyt 3) ja takuulla auttaa.

Juuri luin neuvolan lappusista, että kielletty alle 1v ja tuskin auttaa yskään.

Itsellä 4 lasta, eikä moinen ole tullut ikinä mieleenikään...

Meille lääkäri sanoi, että voi aivan hyvin antaa, tyttö oli silloin reilut 10kk. (oli kans yskä)Jotkut lääkärit sallivat hunajan jo 6kk ikäisestä, se vuoden ikäraja on liioiteltu.

C. botulinum tuottaa erittäin vaarallista hermomyrkkyä, botuliinia, jonka aiheuttama ruokamyrkytys, botulismi, saattaa johtaa kuolemaan.Botulismia on kahta muotoa, klassinen botulismi ja imeväisbotulismi: Klassinen botulismi on C. botulinumin aiheuttama ruokamyrkytys, jossa bakteerin jo elintarvikkeessa muodostaman toksiinin nauttiminen aiheuttaa sairastumisen.

Imeväisbotulismissa sairastumisen aiheuttaa ruoansulatuskanavaan joutuneet C. botulinumin itiöt. Alle yksivuotiaat lapset ovat herkimpiä saamaan imeväisbotulismin, koska heidän kehittymätön suolistoflooransa sekä ruoansulatuskanavansa aikuisia korkeampi pH-arvo mahdollistavat suolistoon päässeiden itiöiden muuttumisen kasvukykyisiksi ja toksiinia muodostaviksi bakteereiksi.Tartuntatavat

Ruokamyrkytyksen syntyminen edellyttää, että elintarvikkeen valmistukseen käytettävä raaka-aine sisältää C. botulinum -itiöitä. Klassisessa botulismissa yleisin tartuntalähde on ollut kotitekoinen riittämättömästi kuumennettu säilyke.Imeväisikäisten botulismin aiheuttajaksi on toistaiseksi voitu yhdistää vain hunaja, mutta tartunnan välittäjäksi on epäilty myös pölyä. Koska hunajassa voi esiintyä C. botulinum -itiöitä, hunajaa ei suositella annettavaksi alle vuoden ikäiselle. Elintarviketurvallisuusviraston ohjekirjeen (Dnro 326/41/2001) mukaan kuluttajia on varoitettava hunajan käyttöön liittyvästä botulismiriskistä ja sen vuoksi hunajapakkauksissa on oltava varoitusmerkintä siitä, että hunajaa ei saa antaa alle yksivuotiaille lapsille.Sitten meuhkataan siitä että lehmänmaito on niin kamalan vaarallista kun suolisto ei ole kehittynyt vielä kunnolla. Niin ja kiinteitäkään ei saa antaa alle puoli vuotiaalle kun ei se vatsa ole vielä valmis ottamaan vastaan. Mutta Cl. botulinumin mahdollista lähdettä vaan kehiin, kun se auttaa yskään.Ristus että mä en käsitä teitä!

että lusikallinen hunajaa ennen nukkumaan menoa hillitsee yskää tehokkaasti ja näin parantaa unta.Lapsille nimen omaan suositellaan hunajaa (ja höyryhengitystä) yskän hoitoon!!!Kyllä mäkin 11-kk ikäiselle antaisin, kun on jo niin lähellä vuoden ikää.

Hunajalla voi hillitä yli yksivuotiaan yskää04.01.2008Lapsen yskän hillitsemiseen kannattaa kokeilla hunajaa, sillä se saattaa olla yskänlääkettäkin tehokkaampaa. Lusikallinen hunajaa ennen nukkumaanmenoa voi helpottaa myös hengitystieinfektiota sairastavan lapsen unta. Alle yksivuotiaille hunajaa ei kuitenkaan saa antaa.Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa lasten vanhemmat arvioivat hunajan lievittävän lapsen yskää paremmin kuin yskänlääke. Hunajaa saaneiden lasten vanhemmat myös kokivat lapsen unen parantuneen enemmän kuin yskänlääkettä saaneiden tai verrokkiryhmään satunnaistettujen lasten vanhemmat.Hunajan tehon taustalla arvellaan olevan sen antioksidatiiviset ominaisuudet tai makeat aineet.Tutkimukseen osallistui 105 iältään 2-18 -vuotiasta lasta ja nuorta, joilla oli ylähengitystieinfektioita ja oireita myös öisin. Heille annettiin annos tattarihunajaa, hunajalta maistuvaa yskänlääkettä tai ei annettu mitään puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa.Vanhemmat arvioivat eri hoitokeinojen tehoa päivänä, jota edeltävänä iltana lapsille ei oltu vielä annettu hunajaa tai yskänlääkettä, ja päivänä, jota edeltävänä iltana näitä oli annettu. Tutkimuksen asetelma oli osittain kaksoissokkoutettu ja satunnaistettu. (Finfood)Finfood Uutispalvelu 04.01.2008

Sitä se lääkärikin suositteli, mutta oli mielenkiintoista lukea teidän kommentteja.Tyttö yskii niin paljon, että on vuorokauden aikana oksentanut sen takia kolme kertaa, aina nukkumaan mennessä, joten ehkäpä se hunaja on pienempi paha kuin tuo oksentaminen.ap

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat