Opettajien lapset pelaavat enemmän tietokoneilla ja konsolipelejä?

Vierailija

Lasten kavereista kaikki opettajien lapset saavat pelata ihan rajattomasti tietokone- ja konsolipelejä. Luulisi olevan aivan päinvastoin mutta omassa lähipiirissä näin. Otokseni on kymmenkunta perhettä eli ei tietysti pitäisi yleistää. Lähes kaikilla näistä lapsista on vielä pelikone omassa huoneessa ja puhutaan iältään 8-11-vuotiaista kuitenkin!Ajattelevatko opettajat että pelit ovat hyödyllisiä? Vai onko heillä muuten vain vapaampi kasvatustapa?

Sivut

Kommentit (19)

Eikä hankita liian rajuja pelejä lapsille. Ongelmana on nimittäin se, että vanhemmat eivät useinkaan piittaa pelien ikärajoista. Oman ikäkauden pelit eivät ole samalla tavalla haitallisia kuin vanhemmille pelaajille tarkoitetut.Meidän perheessä on kieltämättä myös pelattu siitä asti, kun lapset olivat yksivuotiaita.. Ja me vanhemmat olemme kumpikin opettajia. Pelit ovat olleet ikäkauteen sopivia ja peliaikaa on säädelty. Olen kyllä huomannut, että 4-vuotias addiktoituu voimakkasti pikkukakkosen nettisivujen peleistä. Eli hän pelaisi niitä tuntikaupalla. Hän ei saa pelata kuin 30-40 minuuttia kerrallaan ja näitä pelisessioita on ehkä 1-2 kertaa kuussa, koska lapsi onneksi unohtaa sivuston olemassaolon samantien koneelta irtauduttuaan.Mutta emme oikein sovi ap:n otantaryhmään, koska lapsemme ovat vielä alle kouluikäisiä.

ja vanhemmat opettajia. Muistaakseni Commodore 64 tuli vuonna 1984 tai 1985 meille. Samoin serkkuni (vanhemmat opeja) saivat pelata niin paljon kuin halusivat. Veljeni oli silti aina reipas ja urheilullinen lapsi, joka välillä oli ulkonakin ja harrasti liikuntaa. Nyt 29-vuotiaana veljeni on matemaatikko, tasapainoinen, fiksu, rauhallinen ja urheilee edelleen.:) Ja taitaa vähän pelaillakin, tosin ei kauhean paljoa.

Enkä ilkeillessäni kysynyt. Ennen kuvittelin että ovat nimenomana tiukempia mutta totuus onkin lähipiirissä aivan päinvastainen. ja siksi kysynkin että onko vain sattumaa. Minusta alkuperäinen kysymykseni oli ihan asiallisesti kirjoitettu eikä ilkeillen. Ihme juttu kun täällä heti pitää vastat ilkeästi:(

nykyajan lapsiin. Siihen aikaan tietokoneilla touhuaminen oli aikamoista säätämistä ja kehitti varmaan erinäisiä insinööritaitoja. :) Tätä näen paljon itsekin lähipiirissä. Nykyään lapset käyttävät tietokonetta joka pelaamiseen (sanan varsinaisessa merkityksessä) tai sosiaaliseen elämään. Oppivat ehkä paljonkin, mutta aivan eri asioita.

ovat niitä, joilla on kaikki K18-pelitkin. Meillä noudatetaan tarkasti ikärajoja ja jotenkin olettaisi, että opettajat olisivat sen verran valveutuneita, että myös he niitä noudattaisivat, mutta näemmä ei. Tosin nämä nyt ovat ihan yksittäisiä tapauksia, enhän minä koko Suomen opettajista ole tilastoa tehnyt. ;)

Eli ilmeisesti taustalla luotto lapsen omaan säätelyyn. Osa näistä lasten kavereista kyllä pelaa tosi paljon, osa vähemmän mutta vastauksesi avasi minulle miksi vanhempi on voinut tällaiseen vapaaseen systeemiin päätyä.

Usein huomattavasti vähemmän kuin ne joilla se on rajoitettua. Meilläkin on pojilla pelikoneet ja tiekoneet huoneissaan ja saavat käyttää niitä rajoituksesta. Jos käyttävät niitä noin tunnin päivässä, jos eivät viikkoon ollenkaan.

Lainaus:

en nyt muuten viitsi edes kommentoida itse aiheeseen, mutta jäin tosiaan miettimään otostasi ja sitä että sattuupa sitten olemaan ilmeisesti montakin opettajaa lastesi kavereiden vanhemmissa, eli kuinka monta niitä olikaan kymmenestä?
Asuimme joitakin vuosia eräällä pientaloalueella, jossa valehtelematta enemmistö naisista oli opettajia (tai sitten sairaanhoitajia). Mammakahvilassa ei muita ammatteja ollut edustettuna ollenkaan! Ilmankos oli aika kotiäitikeskeinen asuinalue :)Ja hassua, en ole tullut ajatelleeksi, meillä on noilta ajoilta kolme hyvää kaveriperhettä joista yhdessä molemmat ovat opettajia ja kahdessa vaimo on opettaja. Näiden perheiden lapset pelasivat netin lapsille tarkoitettuja tietokonepelejä paljon ennen kuin omat lapsemme edes tiesivät suunnillen mitä tietokoneella tehdään. Sen sijaan TV:n katselu oli tarkasti säänneltyä, eikä tuossa pariskunnan perheessä katsottu edes lastenohjelmia.

Kaikista näistä (useasta kymmenestä) yhdessä perheessä lapset saavat pelata tosi paljon pleikkaria ja katsoa videoita, muilla näitä rajoitetaan kovasti.

Eikä monissa muissakaan tuntemissani opettajaperheissä. Osa lapsista pelaa paljon, osa vähän. Me ostettiin k-18-pelejä, kun poika oli 16-vuotias. Pojalla on kaikki mahdolliset pelikoneet. Mun 6-vuotias tyttö ei muuta tekisikään kuin pelaisi, mutta hänen peliaikaansa rajoitetaan pariin tuntiin päivässä. Tyttö pelaa vain tietokoneella.Mun poika muuten oppi hyvin englannin kieltä jo ennen kouluikää juuri pelejä pelaamalla.

opettajia, ja lasteni kavereissa. Lapset ovat yksityisessä koulussa, joka tietysti vaatii sitä, että vanhemmat ovat aika kiinnostuneita koulutuksesta.

pelaavat noin 2 h viikossa enimmillään.

kaverilla on muksu ja heillä tiukat säännöt, lapsi saa vissiin pelata 30 minsaa päivässä. muksu juksaa vanhempiaan ja pelaa aina kun silmä välttää. yksikin aurinkoinen pakkaspäivä poika oli sisällä koko päivän pelaamassa kun vanhempansa olivat asioilla, hmm.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat