Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olen ollut nyt 1,5vko sairaslomalla supistusten takia. Olen rv22+1 ja esikoistani odotan. Maanantaina pitäisi mennä takaisin töihin, mutta töihin meno todella arveluttaa oman kuntoni takia.

Koko tän 1,5 vko:n ajan mulla on ollut näitä harjoitussupistuksia. Supistukset ovat olleet toiset lähes kivuttomia, mutta tänään taas supistukset veti kaksinkerroin ja olin todella huonovointinen. Tämän päiväisten supistusten takia olen miettinyt kuinka jaksan tehdä töitä, kun äärimmäisen kevyt kotiarki saa mut sohvalle kipuineni.

Eilen puhuin terveydenhoitajani kanssa, ja hän oli sitä mieltä, että maanantaina vaan töihin ja näistä supistuksista ei tarvitse välittää, koska ovat vain harjoitussuppareita. Hän myös selitti, että neuvolan tehtävänä ei ole kirjoittaa sairaslomaa työstä, jos työ raskaana ollessa on liian raskasta. Tämä on siis työpaikan, työntekijän ja työterveyshuollon välinen asia. Tämän kyllä ymmärrän, koska oma työni on raskasta/keskiraskasta. Olen siis töissä päiväkodissa alle 3-vuotiaiden ryhmässä. Mutta tuntuu hassulta, että neuvolalle ei kuulu sekään, että näiden supistusten takia, mun tavallisemman kevyemmän kotipäivän vietto kipujen takia ilman lepäämistä ei onnistu, saati sitten työpäivän tekeminen.

Kysynkin voiko nää kivuliiat harjoitussupparit pehmentää paikkoja liikaa? Onko kenellekään määrätty sairaslomaa kivuliaiden ei siis vain epämiellyttävän tuntuisten harjoitussuppareiden takia? Ja jos on niin kuka sen kirjoitti neuvola vai työterveyshuolto?Muutenkin haluaisin lukea muitten kokemuksia näistä harjoitussuppareista. Itsellä vaan olo, että huolehdinko liikaa omasta ja vauvan terveydestä. Tämä tilanne vaan pistää itkettää. :( Kiitos jos jaksat vastata mulle edes jotain ja jaksoit lukea tän vuodatuksen.

Kommentit (6)

ollut sairaslomalla supistustan takia rv 23 asti. Noilla viikoilla kannattaa ottaa sairaslomaa ja levätä, jos supistella. Älä koe syyllisyyttä sairaslomasta. Mä koin ja se oli typerää.

Ei liikaa, mutta lapsi syntyi kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa (vielä normaalin rajoissa siis). Itse en osannut pitää suppareita sinällään vaarallisina, mutta en tehnytkään muuta kuin aivotyötä. :) Toisessa raskaudessa oli harjoitussuppareita myös jonkun verran, lapsi syntyi lasketun ajan jälkeen mutta salamatyyliin.Jos olet tilanteesta huolissasi, niin kannattaa ravata lääkärit läpi ihan hyvällä omallatunnolla. Raskaana pitääkin olla vähän hysteerinen lapsensa puolesta. ;)

Itse en ole ollut sairaslomalla harjotussuppareitten vuoksi, mutta läheinen ystäväni sen sijaan joutui saikulle samoilla viikoilla samaisten oireiden vuoksi. Hänen työnsä ei ole fysisesti raskasta, mutta äitipolin lääkäri katsoi lepäämisen tarpeelliseksi siihen perustuen, että tuossa vaiheessa raskautta kivuliaat supparit ei ole hyväksi. Ainahan on mahdollista, että ne alkaisivat pehmentää paikkoja. Kyllä se on mielestäni ehdottomasti neuvolalääkärin/omalääkärim/äitipolin tehtävä tukea raskaaa olevan terveyttä tarvittaessa myöntämällä sairaslomaa.Vielä aiheen vierestä: itse jouduin olemaan sairaslomalla raskausaikana alhaisen hempparin ja verenpaineiden laskemisen ym takia. Ensin kävin työterveyshuollossa, mutta sieltä neuvottiin jatkossa olemaan yhteydessä ensisijaisesti neuvolaan ja myöh. synnärille, sillä katsoivat työterveyshuollossa, ettei heillä ole erityistuntemusta raskauteen liittyen.Hyviä vointeja sinulle, toivottavasti asia järjestyy! Ilmoittelehan sitten, kuinka käy. :)

Kannattaa vaikka liiotellusti neuvolantädille valittaa ja sanoa, että et ole työkuntoinen. Kerro kivuista. Yksityinen on hyvä vaihtoehto tai soita tulevaan synnytyssairaalaan ja kerro tilanteesi ja mitä neuvolantäti on sulle sanonut. Jos vaikka tutkisivat sut siellä ja saisit sairaslomaa. Kannattaa kaikkea yrittää vauvan vuoksi.

Itse ainakin haen sairaslomaa, kynnys siihen on pieni keskenmenojen jälkeen. Oon ollut sairaslomalla pahoinvoinnin takia ja nyt on kipeästi vihlonut/supistellut n.4 pv, kun kävelee tai seisoo pitkään. Viikkoja mulla on vasta 15+0 tällä hetkellä.Sairaslomaa on ens viikon alkuun ja neuvolan täti laittoi mut ylimääräisenä neuvolalääkärille (hän ei tiedä vihlaisuista, ainoastaan pahoinvoinnista ja painonlaskusta) ja oli sitä mieltä, että ei kannata hävetä sairasloman hakemista. Hän voisi kirjoittaa, jos en olisi saanut jo lääkärin todistusta, sen jälkeen hänen todistuksensa eivät kelpaa. Sanoi, että voi tarvittaessa laittaa lähetteen äitipolille. Teen myös raskasta työtä seisomista koko paivän ja työpaikalla on myös henkisesti ahdistavaa olla.Odotan toista lasta ja ensimmäisen aikana ei ollut mitään tällaista. Itse olen hakenut lääkärintodistukset omalta terveysasemalta, koska työterveshuolto ei kata, kuin lain mukaan pakolliset eli työhöntulotarkastuksen.Et tosiaan huolehdi liikoja. Tärkeintä on syntyvä lapsi ei työ. Sairalomaa vaikka yksityisen kautta jos ei muuten.Kannattaa ehdottomasti käydä tarkistuttamassa, ettei kohdunsuussa tai -kaulassa ole tapahtunut muutoksia.Voimia!

Tässä vielä mietin, että todennäköisesti joudun tota sairaslomaa vielä hakemaan. Työterveydestä tosiaan kehotettiin neuvolaan olemaan yhteydessä ja niin olinkin.

Ongelma vaan on se, että terkkari vaan rauhottelee ja käskee mennä töihin ja ei usko, et nää on vaan tosi kivuliaita tai sit vaan en ole osannut valittaa tarpeeksi, kun sellanen ei kuulu luonteeseeni. Sit pelkään, että jos taas maanantaina soitan sinne ajattelee et ylireagoin tai jotain.

Miten mä pääsen neuvolalääkärille, jos tää terkka ei pidä sitä tärkeänä. Olen Lahdesta ja en ole neuvolan sivuilta löytänyt kuin juuri ton mun terkan numeron, eli lääkäriajat menee sen kautta? Täytyisköhän mun sit yrittää yksityiselle puolelle? en tiiä. Mut kiitos vastauksista.

Terv. Ap.

Uusimmat

Suosituimmat