Vierailija

haluisin tarjota jotain suolaista lastenjuhlissa, jotain muutakin kuin popcornia...



ja sen pitäis olla jotain kylmää, koska porukka ei mahdu kaikki ihan kerralla syömään

Kommentit (17)

tee esim paahtoleivästä piparkakkumuoteilla kuvioita ja niihin jotain herkkutäytteitä! Esim sulatejuustoa, tonnikalaa tai kinkkua ja kurkkuviipaleita. Yksikertaisista asioista lapset tykkää.



fanny

on myös sellaisia muovisia miekan muotoisia tikkuja - niitä meidän synttäreillä lapset innostuivat keräämään ja söivät kovasti tätä terveellistä suolaista

Lainaus:

mitäs jos ei tee tikkuja valmiiksi, laittaa vaan tarjolle tikkuihin tarkotetut jutut ja tikut ja lapset saavat itse kerätä tikkunsa, semmoisiksi kun tykkäävät. : )




Yhdentoista vuoden ja kolmen lapsen kokemuksella.

Poikani toiveesta siellä tarjottiin kaupan valmiita lihapasteijoita (pakastealtaasta) ja cocktail-tikkuja joissa lihapullia ja esim. viinirypäleitä. Molemmat upposivat hyvin poikaporukkaan. Tosin eräskin vieras napsi kasan tikkuja, mutta pelkät lihapullat maistuivat ja hedelmäpalat jäivät lautaselle ;) Eli kulhollinen lihapulliakin voisi olla hyvä ajatus...



4-vuotissynttäreille väsäsin suurella vaivalla mm. pikkupizzoja, tänä vuonna en enää vaivautunut ;)

Siis halkaisin ison kaalin ja laitoin sen täyteen cocktail-tikkuja. Tikuissa viinirypäleitä ja kirsikkatomaatteja. Toiseen siiliin sitten lihapullia ja juuston palasia.

Tuoreesta leivästä!



Eli tuoretta patonkia tms ja tuoretta ruisleipää ja niistä pieniä valmiita voileipiä, päälle juustoa ja/tai kinkkua ja osiin pelkkää "voita".

Merirosvolipulla varustetut cocktailtikut (Prismasta) joissa variaatiot:

- Juustopala + viinirypäle

- nakkipala + kirsikkatomaatti

- Lihapulla + pala kurkkua



Kaikkea on kokeiltu ja ei vaivan arvoiseksi todettu. Tämä oli yllättävä menestys :)

Myös osasto Raffelit, Cheeseballsit, juustonaksut, sipsit tekee kauppansa, mutta edellisessä on edes yritystä normaaliin ruokaan (lihapullat tehty itse, nakit Vatajan nitriinittömiä)

mitäs jos ei tee tikkuja valmiiksi, laittaa vaan tarjolle tikkuihin tarkotetut jutut ja tikut ja lapset saavat itse kerätä tikkunsa, semmoisiksi kun tykkäävät. : )

Meillä on ollut coctail-tikkuja ja coctail-piirakoita. Viime vuonna tein pikkuriikkisiä kalan muotoisia pizzoja (poikä halusi Nemo-elokuvan nähtyään Nemo-synttärit) ja tänä vuonna hän taas haluaa hodareita. Hodarit on helppoja, nopea lämmittää ja helppo syödä.

Lainaus:

pizzaa, piirakkaa, pasteijoita/nyyttejä, nakkeja, lihapullia, herkkutikkuja, voileipiä




Noista herkkutikuista sen verran että jos teet sellaisia niin tee monia eri kombinaatioita. Minä tein joskus sellaisia joissa yhdessä oli kurkkua, nakinpala ja juustoa. Toisissa oli melonia, minilihapulla ja tomaatti. Noh...yksi ei sitten tykännyt lihapullasta mutta tykkäsi kyllä melonista ja tomaatista. Toinen tykkäsi lihapullista ja tomaatista mutta ei melonista. Kolmas tykkäsi kurkusta ja nakista mutta ei juustosta. Neljäs tykkäsi kurkusta ja juustosta mutta ei nakista. Viides tykkäsi melonista ja nakista muttei muusta. Jne jne. Eli lapset otti miljoona tikkua josta jätettiin aina osa syömättä kun ei tykkää. Tai sitten tosinirsot lapset ei ottaneet tikkuja ollenkaan koska tikussa oli joku paha juttu.



Seuraavana vuonna tein tikkuja sekaisin niin meni paremmin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat