Kulut koron vaihtamisesta? Pankki?

Vierailija

Aloitan uutta ketjua tästä aiheesta.Eli jos voisit kertoa, mikäli olette vaihtaneet korkoanne lähiaikoina, paljonko olette tästä joutuneet maksamaan? Jonkun kiinteän summan? Tai laskettiinko edun mukaan?Ja mikä pankki?

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Mulla on sama fiilis, että näin hullua viitekoron vaihtobuumia ei ole ollut aikaisemmin. Ennen otettiin aina 12kk euribori ja siinä pysyttiin ja sillä hyvä. Ovatko ihmiset vaan tulleet tietoisemmaksi raha-asioista? Vai onko kyse siitä, että ihmisillä on tiukempaa ja on pakko tehdä siirtoja viitekoron suhteen?Jotenkin ihan outo ilmiö oli tässä taannoin melkein yhdysvaltain subprime lainoja vastaavat pankkien primekorot. Ihmiset saivat ottaa lainan tosi edullisesti, mutta kun primen ja euriborin ero oli yli puoli prosenttiyksikköä, niin sen arvasi, että takaisin tuo ero otetaan kiinni ja perinteisestikin primet laskee hitaammin kuin euriborit, joten pitkässä juoksussa jos ei halua olla koko aikaa vaihtamassa viitekorkoa, niin tuo euribor on ihan jees valinta.Jotain ajatuksia mulla kyllä asian tiimoilta on.Eli aikaisemmin ihmisillä oli ajatus, että jos haluan viitekoron alas, niin sen kun vaan vaihdan. Nyt eräät pankit ovat ruvenneet perimään menetetyistä korkotuotoista korvausta asiakkaalta ja toiset taas nostaneet kovasti omaa palkkioaan viitekoron vaihdosta. Aikaisemmin kun oli hyvä taloudellinen tilanne ja marginaalit laskusuunnassa, niin ihmiset vaan ilmoitti pankille, että se on moro, jos ei suostuta heidän ehtoihinsa, mutta nyt ihmiset alkaa olla vaikeamman tilanteen edessä sillä uusiin lainoihin ei marginaalit lähdekään enää niin halvalla kuin mitä aikaisemmat ovat. Käytännössä siis 0,3-0,4 marginaalit ovat vain unelmaa pankkia vaihtaessa ja sellaiset marginaalit voivat hyvinkin tuplaantua. Haluaako sitä vaihtaa sitten pankkia, jos marginaali tuplaantuu?Uskoisin, että marginaalit jatkavat nousuaan ja jatkossa tullaan näkemään yli yhden marginaaleja niin kuin tässä vajaa 10 vuotta sitten oli myös. On syytä huomata myös se, että jos neuvottelee viitekoron vaihdosta, niin pankki saattaa yrittää viitekoron lisäksi vaihtaa vanhan lainan uuteen, jolloin sinne ilmestyy mm. pykälä, että poikkeustilanteissa pankilla on oikeus yksipuolisesti nostaa marginaalia.Melkein sanoisin, että jos teillä on vanha hyvä laina, niin yrittäkää toki vaihtaa viitekorko esim. 3kk euriboriin, mutta jos samalla ilmenee kiristystä siihen suuntaan, että lainaehdot muuttuu uusiksi, niin viheltäkää peli poikki. Mielestäni korot ovat nyt kuitenkin niin edullisella tasolla ja marginaalit vanhoissa lainoissa alhaiset, että ei kannata mennä niitä vanhoja marginaaleja sorkkimaan ja uusia pykäliä itselleen ottamaan ihan pienten summien takia, jos laina-aikaa on kuitenkin vielä vuositolkulla jäljellä.Suosittelen myös tekemään neuvottelut kasvoitusten pankissa.

Vierailija

että siinävaiheessa kun korot lähtevät nousuun ja porukat haluaa taas pitkiin viitekorkoihin, niin pankit eivät suostu siihen ilman marginaalin reipasta korotusta??Miten on finanssinerot, voisko olla mahdollista?

Vierailija

ja ikinä ei vielä ole ollut näin hullua viitekoron vaihtobuumia?Miten mulla on sellainen tunne, että tämä kaikki kuitenkin taas kaatuu meidän velallisten kintuille. Sanokaa nyt jotain viisasta jotka asiasta jotain ymmärrätte? Melba??

Vierailija

Meillä on aikanaan sopimus tehty niin, että kerran vuodessa saa vaihtaa maksuerää/viitekorkoa ilmaiseksi. Nyt ei ole vaihdettu viitekorkoa, mutta alkoi kiinnostaa. Tällä hetkellä meillä Nordean Prime (alunperin oli 12kk euribor).

Vierailija

Alaspäinhän nuokin tulevat vaikka vähän hitaamminkin, mutta siinä vaiheessa kun taas korkotaso nousee, niin eiköhän tämä taas kannata??

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat