Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tuntuu että nykylapset oppii suurin osa lukemaan jo viisivuotiaana.

Vierailija

Toista se oli omassa nuoruudessa. Muutama hassu osasi lukea kouluun mennessä, muille opetettiin siellä. Nyt päiväkodeissa huomaa sen että viisivuotiaat osaa jo lukea ja kirjoittaakin.

Kommentit (7)

on nykyään pätevämpää henkilökuntaa, vanhemmat ovat valistuneempia ja kannustavat lapsia lukemaan opettelussa ja nykyään tiedetään se, että herkkyyskausi lukemaan opettelemiselle on juuri 5-6-vuotiaana eikä vasta kouluiässä

Mutta olen myöskin huomannut että lapset eivät enää lapsuudessa opi englantia niin kuin ennen. En tiedä onko syynä se että kaikki nykyään dubataan, mutta vielä 90-luvulla kun enkku alkoi kolmosella, melkein kaikki osasivat jonkin verran englantia, (Tervehdykset, värit, luvut yms perusjutut), osa puhui jo täyttä häkää ilman itsestäänselviä taustatekijöitä kuten kaksikielisyyttä tai oleskelua ulkomailla. Nyt oikeasti aloitetaan aina ihan perusteista. Toisaalta ehkä oppikirjatkin ovat vaikeampia nykyään.

Toisaalta tietsikan ja pleikkarin peleissä oppivat kyllä enkkua. Mutta vähän erilaisia sanoja, kuin opet kuvittelee ensimmäisenä opittavan. (Kill, Attack, Weapons, Power, Catch You, ...)

Etenkin ekan kouluvuoden asiat ovat helppoja omaksua ja lapsi saa varmuutta ja itseluottamusta matematiikkaan. 5-6 -vuotias on paljon etevämpi kuin monet luuleekaan.

Uusimmat

Suosituimmat