Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meidän poika, 3v3kk, änkyttänyt pari kuukautta välillä enemmän, välillä tuskin lainkaan. Pahimmin puhe takkuaa, jos vastaa jonkun vieraan kysymykseen tai selittää vaikeita ja monimutkaisia asioita. Pojan kielenkehitys on selvästi edellä puhemotorisia taitoja, se lienee suurin syy änkytykseen, joka toivottavasti menee ajan kanssa ohi. Millaisia kokemuksia muilla on?

Kommentit (3)

että änkytys on yleistä ton ikäsillä, ja varsinki pojilla. useinmiten on ohimenevää, ei kannata tehdä siitä numeroa, antaa lapsen rauhassa kertoa asiansa.

ainakin oman pojan kohdalla oli ohimenevää juuri tuon ikäisenä. usein alkoi jutut änkyttäen kun oli paljon asiaa ja muutenkin. Siskon tytöllä sama juttu, joten osasin suhtautua niin että menee ajallaan ohi ja menikin. Nyt poika 4v eikä ole änkyttänyt enää aikoihin. Ole siis huoleti :)

Meillä oli ohimenevää änkytystä vajaa 3v. iässä pojalla. Kesti noin pari kuukautta. Poika oli ja on edelleen todella kova puhumaan, alkoi puhua lauseita vähän yli 1-vuotiaana ja koko ajan on ollut samanikäisiä lapsia edellä puheessa huomattavan paljon.Emme kiinnittäneet änkytykseen mitään huomiota. Välillä kun joku tietty sana tuotti hankaluuksia, niin saatoin auttaa poikaa tarjoamalla jotain toista sanaa, eli jos poika sanoi "mennään pi-pi-pi-pi" niin saatoin kysyä, että haluatko mennä ulos?" Eli kun joku tietty sana ei vaan tullut, niin annoin pojan ymmärtää, että voi kokeilla jotain toista sanaa, mutta kuitenkin _tosi_ hienovaraisesti. Muutenkin pidin lähipiirille puhuttelun siitä, että ikinä ei saa nauraa eikä hoputtaa eikä muutenkaan näyttää lapselle, että hän puhuu oudosti tai väärin.Olin tosi peloissani asian suhteen ja netistä löytämieni tietojen perusteella lähes varma, että änkytys tulee jäämään pysyvästi. Mutta se meni yhtä yllättäen ohi kuin se oli alkanutkin. Toivottavasti teilläkin käy samoin :)

Uusimmat

Suosituimmat