Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka paljon haittaa on, että viikon antibioottikuurista jää saamatta 2,5 päivän annos?

Vierailija

Olin antamassa illan annosta lapselle, kun tajusin, etten ollut pakannut lääkettä mukaan. Kuuri on "lievään" korvatulehdukseen. Oireita tulehduksesta lapsella ei enää ole.

Kommentit (2)

1) lapsesi tulehdus uusii, kun bakteerit eivät ole ehtineet kaikki kuolla2) ja samalla kun eloon jääneet bakteerit keräilee voimiaan ja vahvistuu, ne myös kehittää vastustuskyvyn keskenjääneelle antibiootille, joten se lääkeaineryhmä ei enää tapa tulevassa korvatulehduksen aiheuttajia (jotka aiheuttivat nykyisen tulehduksen)Et silleen.

että antibiootit alkaa vaikuttamaan vasta n. 3 päivän jälkeen ja tämän vuoksi on erittäin tärkeää syödä kuuri loppuun, ettei jää bakteereja eloon. Siis tuo uusiutumisriski on silloin erittäin suuri, jos lähes puolet jää saamatta viikon kuurista.Tosin osa korvatulehduksista on viruksen aiheuttamia, eli niihin ei antibiootit välttämättä tehoa ja menevät ohi sitten itsellään. On vain erittäin hankala todeta, onko tulehdus viruksen vai bakteerin aiheuttama, siksi usein määrätään antibioottikuuri korvatulehdusta epäiltäessä.

Uusimmat

Suosituimmat