Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Asunnonmyyjät: Kuinka paljon olette olette antanut periksi hintapyynnöistä

Vierailija

viime 1-2 kk aikana? Siis te, ketkä olette myyneet viimeisten 1 kk aikana?Meillä on asunto myynnissä itä-suomessaja toivotulla hinnalla ei ole mennyt kaupaksi.

Sivut

Kommentit (31)

Tuskin asuntojen hinnat enää kovasti laskee, nyt on myynnissä asuntoja, joiden myyjillä ei ole mikään kiire, kuten tässäkin ketjussa joku totesi. Odotetaan että oma kämppä menee ennen kuin ostetaan uutta. 90-luvun lamassa hinnat laskivat hurjasti, koska oli paljon ihmisiä 2 asunnon loukussa, nyt tilanne ei ole sama. Toki myyjiä voi ottaa päähän, kun asunto ei mene, mutta kiirettä ei ole, ei pakkorakoa myydä, jolloin hinnat eivät kyllä tule romahtamaankaan mitään 30 % tai muuta. Odotellaan, odotellaan, katsellaan tilannetta.

esim avioerotapaukset ja riitaisat perikunnat. Siitä se lähtee...Käypää markkinahintaa on vaikea määritellä. Enää ei riitä, että tsekataan mitä naapuri sai viime keväänä omastaan ja lätkäistään siihen 10% päälle. Päinvastoin, pyyntejä pitää laskea ja sitä ei kaikki myyjät ole vielä tajunneet. Ostajat taas odottavat kunnon laskua, jota pyynneistä päätellen ei vielä ole tullut.Ja siksi kauppa seisoo tai on jähmeää.

Lainaus:

Pistetään pyyntihinnaksi 500 000 ja myydään puolella siitä, niin johan yksinkertainen luulee tehneensä elämänsä kaupat laskusuhdanteesta johtuen...
Markkinahintaan katsos vaikuttaa myös se, mitä ostaja on valmis maksamaan, ei ainoastaan se, mitä myyjä pyytää.

Lainaus:

Tuohan on ihan älytön oletus, että tärkeintä olisi pyydetyn summan ja maksetun summan välinen ero. Itse ainakin hinnoittelin asuntoni niin että se oli markkinahinnan mukainen, ja myin pyyntihintaan.
Meillä on asunto myynnissä, ja hintaan on jätetty vain pari prosenttia tinkivaraa. Voi olla, että tässä tilanteessa asunto ei mene kaupaksi (nimenomaan siksi, että ihmiset ajattelevat että alennusta pyyntihinnasta on saatava kymmeniä prosentteja), mutta myydään sitten vasta ensi vuonna tai seuraavana. Meillä ei ole kiire, ja alennusmyyntiä ei ole tarkoitus aloittaa.

159 000 ja sama saatiin, meni ekalla näytöllä. Itse oltiin jo siinä vaiheessa ostettu uusi 285 000, pyyntö oli 289 000. Tosin talo oli ollut jo 10 kk myynnissä ja ensimmäinen pyyntihinta oli ollut 319 000.

Pistetään pyyntihinnaksi 500 000 ja myydään puolella siitä, niin johan yksinkertainen luulee tehneensä elämänsä kaupat laskusuhdanteesta johtuen...

tingittiin pyyntihinnasta n. 5 % (199t -> 190t) ja uuden ostohinnasta ihan hiukan enemmän (229 -> 215)

Voipi olla, että 1 kk sisällä tehtyjä kauppoja ei niin kovin paljon tässä tilanteessa ole...

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat