Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Äitiyspäivärahasta: Jos lasketaan viim. 6kk tulojen mukaan, saako silti saman...

Vierailija

...summan äitiyspäivärahan toisesta, jos saa sen 3v sisällä edellisestä lapsesta? Siis kun kuulin huhun, että saman saa vain, jos se lasketaan ed. vuoden verotuksen mukaan.

Kommentit (5)

Jos ensimmäinen äitiyspäiväraha on laskettu työtulojen mukaan, silloin saa saman summan, jos se on parempi kuin silloinen edellinen vahvistettu verotus. Kelasta katsovat kumpi on parempi ja maksavat sen mukaan. Jos ensimmäinen äitiyspäiväraha perustuu muuhun kuin työtuloihin, silloin katsotaan edellinen verotus.

Ei ole merkitystä sillä, miten eka päiväraha on laskettu. Jos saa toisen lapsen 3 vuoden aikana, niin saa saman päivärahan kuin edellisestä. Näin olen ymmärtänyt.

.. määrä olisi kiinni vain siitä, miten se on alunperin laskettu.. Eli toivotaan, että toisesta saa saman, kuin ekastakin, vaikka olisi laskettu 6kk tulojen mukaan, jos vain saa toisen lapsen 3v sisällä. Vaik ei kai tuota tartte vielä murehtia, kun on ekakin vasta mahassa! ;)T. ap

mikäli eka on laskettu työtulosita (ei työkkäreistä tms etuuksista) niin saman saa niin kauan kuin edellinen ei ole täyttänyt kolmea kun seuraava syntyy :)

Päiväraha määräytyy yleensä hakijan verotuksessa vahvistettujen työtulojen perusteella, ei siis tämänhetkisten työtulojen mukaan.***Mutta em. siis vaikuttaa ensimmäisellä kertaa, kummalla otetaan ulos.Vanhempainpäiväraha voi määräytyä myös edellisen vanhempainpäivärahan perusteena olleen työtulon mukaan.***Ja tässä taas sanotaan, että edellisen vpr:n perusteena olleen työtulon perusteella. Mutta ensimmäisessä kohdassa minusta molemmista (vuosi ja 6kk puhutaan työtulona).

Uusimmat

Suosituimmat