Synnytys lähestyy, mitä ruokia perheelle?

Vierailija

Itsellä lähestyy synnytys (laskettu aika viikon päästä) ja muulle perheelle pitäisi tehdä ruokia pakkaseen sairaalassa oloaikaa varten. Mitä muuta kuin makaronilaatikkoa?

Kommentit (10)

Suuri osa isistä ei osallistu ruoan valmistukseen eikä välttämättä muihinkaan kotitöihin. Tämä tapa on siirtynyt edelleen vaikka suuri osa nykyisistä osallistuukin kaikkeen.Ihmisten taustat on erilaiset samoin tavat ja tottumukset, jokainen eläköön tyylillään.Oma isäni ei osaa kokkailla, ehkä keittää perunat. Mikrossa osaa ruokaa lämmittää. Osasyy tähän on että äiti on keittiön valtiatar ja pitänyt leipomisesta ja ruoan laitosta se on hänen juttunsa.Isä tekee lumityöt ja hankkii puut, ajaa nurmikon hoitaa perheen autot yms.Roolimallit istuu tiukassa ja vanhempien parien on ihan hyvä olla näin eikä niistä asioista edes kiistaa käydä, ei ole tarvetta.Nykyään on joissakin perheissä luiskahtanut toiseen äärilaitaan ettei se perheen nainen tee juurikaan mitään vaan mies hoitaa kaiken näitäkin on nähty.Ihanneratkaisu olisi tottakai se että molemmat osaisi ja osallistuisi tilanteen mukaan, jos toinen on kotona on luonnollista että hänen osuutensa kotihommista on suurempi.

ja eipä tullut mieleeni että pitäis jotain ruokia vääntää / väsätä valmiiksi. Kyllä meidän isi osaa ruokaa laittaa ja lapsensa hoitaa. Toivottavasti kotiudun polikliinisesti mutta kyllä ne ruuat tekee silti ihan joku muu kuin vastasynnyttänyt äiti :D.

iso kattilallinen hernekeittoa ja pakasta se noin litran annoksissa.

Tee jotain broileri-riisi-kasvispataa ja pakasta se.

Jauhelihakastike, mutta sen miehen pitää osata keittää perunat tai makaronit.

KanakeittoPerunaruokia ei kannata pakastaa koska rakenne muuttuu vetiseksi, näillä kotipakastimilla jäätyminen on liian hidas pitäisi olla -40 asteinen niin toimisi.

Karta itse kuitenkin synnytyksen jälkeen herne ja kaaliruokia niin vauvan vatsaa ei väännä.

Jotenkin vaan itseäni väsyttää ja ahdistaa tekemättömät hommat.Elikkä ehdoton ja helppo on makaroonilaatikko, keittoja on helppo tehdä isoo satsia ja pakastaa, leipää voi pakastaa, itsetehtyä pitsaa, perunamuussi-jauhelihalaatikkoa. Nää tuli mieleen.Tsemppiä synnytykseen ja tsemppiä iskälle, jotta pärjää ehkä vieraassa tilanteessa yksin muiden lasten kanssa kotona =)T: 5 (kait), joka marisi kädettömästä isistä..sorry vielä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat