KIHOMATO-ongelma kotona ja minä imetän!

Vierailija

Lapsella on kihomatoja, juuri otti kuurin ja toivottavasti se auttaa. Koko perhe pitäisi ottaa kuuri, mutta imetän kuukauden ikäistä vauvaa ja tuoteselosteessa lukee, että kuuria ei suositella imetyksen aikaan. Ajattelin olla siis ottamatta ellei itselle tule kihomatoja. Onko kukaan ottanut täysimetyksen aikaan matokuuria?

Kommentit (5)

koko maailmassa. tietävät paljon enemmän kuin lääkärit. minä kyllä Ruotsista sinne pystyin soittamaan, monta kertaa. yritä, ja jos et oikeasti pysty niin pyydä jotain Suomessa asuvaa tuttavaa soittamaan puolestasi. lääkkeen nimi ja lapsen ikä ja paino pitää tietää.monta lääkettä minulla on lääkäri kieltänyt, mutta teratologinen tietopalvelu sallinut. he tietävät parhaiten, heillä viimeisimmät tutkimustulokset.

Teratologinen tietopalveluTeratologinen tietopalvelu on koko maan kattava puhelinpalvelu. Yhteyttä voivat ottaa raskautta suunnittelevat tai jo lasta odottavat vanhemmat, terveydenhoitohenkilökunta, apteekit ja terveydenhuollon viranomaiset. Palvelun tärkeimpiä tehtäviä on sikiövaurioiden ennaltaehkäisy.puh. (09) 471 76 500

kyselyihin vastataan arkisin klo 9-12

Hedelmällisyyteen tai sikiöön vaikuttavista aineista saa tietoa Teratologisesta tietopalvelusta, joka siirtyi vuoden 2005 alussa Väestöliitosta HUS:n Myrkytystietokeskuksen alaisuuteen. Vastaavia keskuksia on perustettu useaan Euroopan maahan, mutta Pohjoismaista Suomi on toistaiseksi ainoa, jossa tällainen tietopalvelu toimii. Palvelun tärkeimpiä tehtäviä on sikiövaurioiden ennaltaehkäisy.Teratogeeneillä tarkoitetaan ulkoisia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti hedelmällisyyteen tai kehittyvään alkioon tai sikiöön. Tällaisia voivat olla äidin käyttämät lääkkeet, äidin infektiot ja rokotukset, sekä erilaiset ympäristöaltistukset (esim. kemikaalit ja säteily). Ulkoisten tekijöiden aiheuttamat sikiövauriot ovat potentiaalisesti estettävissä.Käytössä olevaan tutkimustietoon nojautuen arvioidaan tapauskohtainen riski, ja tämän pohjalta voidaan neuvoa vanhempia tai äitiä hoitavaa lääkäriä. Teratologinen tietopalvelu ei puutu äidin, raskauden tai lapsen hoitoon eikä määrää lääkkeitä. Palvelu antaa vain tietoa jonkin ulkoisen tekijän sikiövaikutuksista. Neuvonnan lisäksi palvelu kerää ja tuottaa tietoa eri lääkkeiden vaikutuksista raskauden ja imetyksen aikana.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat