Vierailija

* onko teillä millaisia tukiverkkoja/lastenhoito apua?

* millainen auto teillä on?

* millainen asunto?

* pääsettekö koskaan kaksin minnekkään?

* miten elämä muuttui kun neljäs syntyi verrattuna kolmanteen?Kiitos, jos viitsitte vastata.

Kommentit (12)

Tukiverkko, lastenhoitoapu?

Toiset isovanhemmat jo yli 80-vuotiaita ja toiset asuu satojen km päässä - ei siis isovanhemmista apua. Lastenhoitajana satunnaisesti naapurin 60v täti.Autona tila-auto 7 paikkainen, johon mahdutaan hyvin!Omakotitalo120m2, jossa 3mh. Tilaa pitäisi kohta olla enemmän, varsinkin säilytystilaa.Päästään joskus kahdestaan esim jouluostoksille. Iltarientoihin ei toistaiseksi, koska imetän vielä. Vanhempien yhteinen loma haaveena, kunhan lapset hieman isompia. Täytyy vain miettiä minne lapset laittaa ja millä kokoonpanolla.Elämä ei muuttunut kolmosen ja nelosen välillä paljoakaan. Kolmonen irtautui juuri viime metreillä äidistä. Suurin muutos oli kun esikoinen lähti eskariin - kuljetukset on työläitä.

Lisää kokemuksia kuulisin mielelläni. Itselläni on tavallaan neljäs toiveissa. Auto ja asunto olisi jo kunnossa, mutta lähinnä mietityttää se, että jaksaako keikkea aloittaa taas alusta neljännen kanssa kun nyt on jo niin helppoa kolmen kanssa kun kuopuskin on kohta jo 2,5 v. Toisaalta myös se mietityttää, että meillä ei ole tukiverkkoja käytännössä ollenkaan ja hoitopaikkoja jo kolmellekin on älyttömän hankala järjestää ja harvoin pääsemme minnekkään kaksin. Onko sitten neljännen kanssa heitettävä hyvästit "omalle" elämälle kokonaan tai ainakin sille, että edes joskus pääsisimme miehen kanssa kaksin jonnekin?

* onko teillä millaisia tukiverkkoja/lastenhoito apua? Ystäviä on jotka auttaa ja me eutamme heitä.* millainen auto teillä on? 2 autoa toinen on 5 henkilön ja toinen 7.* millainen asunto? 120 m2 ok talo* pääsettekö koskaan kaksin minnekkään? kyllä, aina halutessamme* miten elämä muuttui kun neljäs syntyi verrattuna kolmanteen? ei mitenkään.

Autoa ei ole. Asunto on 80m2, vuokrarivitalo.Tukiverkkona vanhemmat, tosin lastenhoitoapua ei saada keneltäkään ellei ole aivan välttämätöntä. Emme käy missään kahdestaan, iltaisin lapset nukkumaan ja hetki yhteistä aikaa alakerrassa riittää hyvin.Neljäs muutti meidän elämää siinä mielessä että vaikkei ollut mikään suunniteltu ja toivottu juttu niin olenkin yllättäen onnellisempi kuin koskaan :) Eka vuosi oli neljännen kanssa se rankin kun kaksi muutakin oli alle 3v mutta kyllähän kaikki aina sujuu kun ei turhia mieti ja hermoile.

Tuntuu että juuri tämä lapsi meiltä vielä puuttuikin,kyllä se kannatti ja kestää vain sen vuoden kun vauva on ihan kiinni äidissä, sen jälkeenhän voi tilata toisinaan vaikka kodinhoitajan/MLL:n lapsenvahdin jos kaipaa sitä "omaa aikaa"

Hyvin on saatgu lapset hoidettua itse. On tehty lapsia juuri sen verran, ettei tarvitse toisten harteille niitä työntää.Tila-auto

omakotitaloei päästä ja ei ole tarvetta kun on

tietoisesti tähän ryhdytty. Kummallakin kuitenkin oma tärkeä harastus, mitä saa harrastaa harrastuskavereiden kanssa. Liittyy urheiluunNeljäs ei muuttanut elämää

Lainaus:

* onko teillä millaisia tukiverkkoja/lastenhoito apua? ei ole paljon lastenhoitoapua, joskus harvoin äitini ehtii lapsia katsoon, anoppi vielä harvemmin

* millainen auto teillä on? kevytkuorma-auto, jossa 7 istuinpaikkaa ja tavaratilaa niin paljon, että esim. rattaat voi nostaa autoon niitä kasaamatta

* millainen asunto? 6h+k ja 100m2 lämmintä työ/harrastustilaa

* pääsettekö koskaan kaksin minnekkään? hyvin harvoin, ehkä n.1-2 krt/vuodessa ollaan kaksin jossain

* miten elämä muuttui kun neljäs syntyi verrattuna kolmanteen? kaksosten jälkeen oli helppoa hoitaa yksöstä, mutta lähteminen/liikkuminen tietenkin hankalampaa kun porukka isompi, silti olemme käyneet jo muutaman kerran Kreikassa parin viikon lomalla, joten ei liikkuminen mahdotonta ole, se on asennekysymysKiitos, jos viitsitte vastata.

-Saan äitini tosi helposti lastenhoitajaksi kun jäi hiljan eläkkeelle ja muutti ihan meidän lähelle.Hoitaa mielellään noita 2 pienempää(isommat jo koululaisia).

-7-hengen tila-auto

-omakotitalo 205 neliöö

-Päästään kaksin,jos vaan halutaan mutta ollaan aika kiinni töidenkin kanssa.

-Nelosen kanssa ei vielä muuttunut mutta vitosen kanssa muuttui kun ei syntynyt terveenä.Alkuun monta kertaa sairaalassa osastolla.Onneksi ei kyse vakavasta sairaudesta kun lääkitys kohdallaan ja sairaus todennäköisesti paranee kun lapsi kasvaa.

Meillä on vanhemmat, päiväkoti ja kriisikeskuksen työpari, toinen käyttää kahta pienintä jumpassa ja toinen käy meillä terapeuttina( kriisikeskus tuli mukaan kun psyykkisesti sairas lapsi uhkasi tappaa itsensä, lapsi asuu nyt ryhmäkodissa)Meillä on 7-hengen tila-auto vm -96Asuntona vanha omakotitalo, n. 160M2 remontoitu vastikään koko koti.Pääsemme jos haluamme, isovanhemmat hoitaa lapsia ja usein kaksi pienintä on vaikka tarhassa.No meillä muuttui kun neljäs oli kaksoset. Rankkaa oli ensimmäinen vuosi mutta olemme hengissä, kaikki.

14 v, 12 v, 10v, 4v ja 1vTukiverkkoja löytyy lähinnä maksamalla. On toki joitain äitikavereitakin, joitten kanssa välillä vaihdellaan lapsia (niitä pienimpiä). Mutta aika harvoin.Auto on vm 80 farmarivolvo jossa on kaksi lisäpenkkiä tavaratilassa.Asunto on 130 neliön ok- talo, jossa on virallisesti 6 h + k. Lisäksi ollaan remontoitu kylmä ullakko matalaksi huonetilaksi. Ja autotallirakennuksessa on miehelle työhuone.Päästään kaksin jos vaan halutaan. Isommat lapset hoitaa kyllä pienempiä. Mutta mihinkään huvitteluun ei ole varaa.meillä muutos neljännen kohdalla oli iso, kun oli jo ehtinyt tottua isoihin lapsiin. ja rahatilanne huononi kun piti ostaa isompaa autoa ja rakennella lisätilaa...

autoa ei ole, julkisilla pääsee pääkaupunkiseudulla. Rivitalossa asutaan. Kaksistaan ei käydä koskaan missään. Ei muuttunut elämä muuten paitsi että onhan se rankempaa joka kerta, kun pitää jakautua ja jaksaa jokaisen lapsen tarpeisiin, kun ei ole ketään muuta aikuista joka aikaansa lapsille antaisi kuin me vanhemmat.

Lainaus:

* onko teillä millaisia tukiverkkoja/lastenhoito apua? Lapset ovat jo koululaisia ja aikuisia. Alle 10 kertaa ovat olleet yöhoidossa.* millainen auto teillä on? 5 paikkainen* millainen asunto? Omakotitalo, 3 makuuhuonetta (koskaan ei ole ollut 4 makkaria)* pääsettekö koskaan kaksin minnekkään? Viimeisen 6v aikana kyllä. Isommat sisarukset ovat hoitaneet pienempiään.* miten elämä muuttui kun neljäs syntyi verrattuna kolmanteen? Ei millään lailla.Kiitos, jos viitsitte vastata.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat