Vierailija

Meillä synttärit tulossa ja sinne on kutsuttu melkoinen määrä päiväkodin lapsia. Juhla-aika on 1,5 tuntia, ajattelin että ekaks alotettaisiin syömisellä, pientä suolasta, coctail-tikkuja jätskiä etc. ongelmana on että lapset ei mahdu meidän ruokapöydän ääreen edes kahdessa erässä, joten ajattelin kattaa lattialle, laitan ison liinan jonka ääressä istuvat ikäänkuin retkellä. Sen jälkeen vapaata leikkiä ja sitten aasinhäntä-leikki, lopuksi onginta, onkiminen tapahtuisi yläkerrasta kahdessa jonossa kahdella ongella, yksi aikuinen alhaalla laittamassa "saalista" ja toinen ylhäällä ohjaamassa. Kuulostaako ihan tylsältä tai uskotteko että olisi riittävä ohjelma? On melko ahdasta meillä ja lapsia tulee paljon ei ehditä tossa ajassa kauheesti ohjelmaa järkkäämään. Otan kiitollisena vinkkejä vastaan!

Sivut

Kommentit (18)

tosi lyhyeltä ajalta tuo 1,5 tuntia. Muksuillahan menee jo syömisessä ainakin puoli tuntia, siis että ehtivät rauhoittua syömään, ja sitten itse syömiseen, suolaista ja makeaa... Voi olla ettei puoli tuntiakaan riitä.

Kaikki ei kuitenkaan saavu paikalle minuutilleen.

Sitten vapaa leikki veisi helposti tunnin, mutta ilmeisesti aiot keskeyttää leikin että ehditte leikkimään vielä nämä 2 ohjattua leikkiä.

Kyllä ainakin kolmisen tuntia pitäisi varata tähän suunnitelmaan, varsinkin kun lapsia on paljon, että kaikki ehtii laittamaan sen aasinhännän, ja onkimaan.

Kun lapsista on kyse niin asiat ei nyt vaan suju minuuttiaikataululla...Muuten ihan hauskan kuuloiset synttärit. Mutta onnea vaan jos todella aiot saada ne vedettyä läpi puolessatoista tunnissa.

Tulee vaan paha mieli jos kaikki ei ehdi onkia itselleen yllätystä.

Itse olen pitänyt rajaa suht alhaalla, ihan siksi että riehumiseksi se jossain vaiheessa menee aina. Ja kyllä vielä ekaluokkalaisellekin 1,5 tunnin synttärit on aika hyvät...Eihän 5 veet jaksa kauaa... ainakaan ne mitä minä olen kestinnyt tai sitten olen tavallista huonompi emäntä.

Lapsista on varmasti mukava "retkeillä" :DEi kannata tehdä etukäteen tarkkoja suunnitelmia aikataulun suhteen. Jos lapsilla menee leikit hyvin, ei välttämättä ohjelmaa tarvi edes noin paljoa. Jos taas aluksi "käynnistysvaikeuksia" voi aloittaa yhteisellä leikillä, josta lapset helpommin siirtyvät vapaaseen touhuiluun... lasten tahtiin. Mutta kuulostaa kivoilta synttäreiltä ja aikakin on varmasti vallan sopiva :)

Itsellä yleensä 3-4h vapaaata aikaa leikkiä ja tuhota talo...en oikein ole kiinnostuinut leikittämään lapsia...kunhan jotenkin selviää juhlista...

Meidän lasten päiväkodissa 1,5 h on aika tyypillinen juhlien kestoaika, koska usein näitä juhlia järjestetään arki-iltoina (niin mekin). Meille tosin kutsutaan yleensä vain noin 6-7 lasta, joten ihan hirveän iso porukka ei ole kasassa. Lapset syövät yleensä nopeasti, sitten on jotain pientä ohjelmaa ja vapaata leikkiä. Ja kotiinlähtö sitten, ennen kuin liian villiksi homma menee.

mutta laittaisin ruokailun viimeiseksi. Näin homma pysyy paremmin kanssa ja sokerihumalakin tulee vasta juhlien päätyttyä, eikä juhlien aikana.Eli heti alkuun ohjelmat, vapaata leikkiä ym ja puolisen tuntia ennen juhlien loppua ruokailu. Eli juuri siinä vaiheessa kun lapsilla alkaa hiukan mennä ylikierroksilla homma niin porukka rauhoittumaan ruuan ääreen.Tällä kaavalla ovat juhla sujuneet hyvin isollakin porukalla.t. kolmen äiti ja ope

Ihan kivoilta kuulostaa, tuommoisia ne yleensä ovatkin. Me ollaan tehty ensin aina niin että kaikki lapset menevät piiriin lahja kädessään ja pullonpyörityksellä availlaan paketit. Eli kenen vuoro tulee kohdalle, antaa paketin ja kaikki saavat katsoa kun päivänsankari niitä availee.

ovat kaikki ja heitä on todella paljon ; ) Kiva jos kuulostaa siltä että voisi onnistua, itseäni kyllä jännittää tosi paljon että kaikki sujuu hyvin. Ja ettei tule sellasta vaivautunutta, mutta ei kai lasten kesken tule se taitaa olla aikuisten ongelma. Onginnan ajattelin toteuttaa kahdessa rivissä niin että 2 lasta onkii samaan aikaan niin ehtivät varmasti. Pitäkää peukkuja että kaikki menee hyvin! Ap

Mitä pienemmät vieraat, sitä vähemmän aikaa menee syömiseen. 5veet eivät kauaa pöydässä istu!Minä tekisin näin:-Ensin alkuun joku leikki tms. Esim. tuo lahjojen avaus hyvä, mutta jos teillä on kovin paljon vieraita niin homma menee tylsäksi. Eli ei sovellu isolle porukalle. Eli joku muu leikki alkuun.-Sitten syömään-Syönnin jälkeen aasinhäntä-Vapaata leikkiä-Jos vapaa leikki meneekin riehumiseksi (mikä hyvin todennäköistä jos paljon porukkaa) niin sitten takataskuja leikkejä varalle! Tai vaikka vaan osalle porukkaa.

että meillä on yleensä pari ohjelmaa. Joko onginta, aarteen etsintää tai pinjatan rikkominen (tänä vuonna pinjata) sekä joku muu pikkujuttu (tänä vuonna on merirosvoteemalla synttärit ja laitamme kaikille lapsille käteen pienet merirosvotatuoinnit).Lainaus:

Meidän lasten päiväkodissa 1,5 h on aika tyypillinen juhlien kestoaika, koska usein näitä juhlia järjestetään arki-iltoina (niin mekin). Meille tosin kutsutaan yleensä vain noin 6-7 lasta, joten ihan hirveän iso porukka ei ole kasassa. Lapset syövät yleensä nopeasti, sitten on jotain pientä ohjelmaa ja vapaata leikkiä. Ja kotiinlähtö sitten, ennen kuin liian villiksi homma menee.

Varsinkin jos on iso porukka, niin kaikkeen menee paljon enemmän aikaakin.

Ja todellakaan, kaikki eivät ole teillä tasan kello juhlienalkamisaika.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat