Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tarvitaanko laivalle...?

Vierailija

Ollaan menossa Viking linella Helsinki-Tukholmaristeilylle. Käydään maissa Tukholmassa. Tarvitaanko alle vuodenikäiselle vauvalle jokin henkilöllisyys todistus? Kun aikuisillakin tarvitsee olla mukana, vaikka välttämättä ei edes tarvita. Tietääkö joku? Viking linen sivuilla ei tirtoa löytynyt.

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Ilman muuta pitää olla henkkarit. Kirjoitin just tuossa edellä, että voi sitä henkilöllisyyttä joutua todistamaan muutenkin kuin jollekin laivassa. Siis järki käteen!!

Vierailija

Ei sitä välttämättä tarkisteta, mutta virallisesti se vaaditaan. Että jos sitä kuitenkin tullaan syystä tai toisesta kysymään, ei kannata sitten sanoa, etten tiennyt.

Vierailija

kuvallisia kela-kortteja EI enää myönnetä.

Kuvaton-kelakortti tuskin on riittävä juuri kuvan puutteen vuoksi. Eikö kannattaisi hankkia henkilökortti tai passi vauvallekin sillä ovathan nuo kuitenkin 5v voimassa.Ulkoasiainministerion sivuilla kerrotaan:

Suomen kansalaisen matkustusasiakirjoja ovat passi ja henkilökortti.Pohjoismaihin (Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti) ei tarvita matkustusasiakirjaa, mutta henkilöllisyys on voitava tarvittaessa osoittaa.Rajavartiolaitoksen sivuilla kerrotaan:

Pohjoismaiden kansalaiset voivat liikkua Pohjoismaissa ilman matkustusasiakirjaa, mutta henkilöllisyys on tarvittaessa voitava todistaa. Tähän tarkoitukseen sopii esimerkiksi ajokortti.

Vierailija

Kerran samaa asiaa pohdimme ystävän kanssa ja soitin läpi kaikki paikat laivayhtiöstä poliisiin ja satamaan. Kaikkialla sanottiin "En tiedä. Soita sinne-ja-sinne, jos ne tietäis." Lopulta tullissa sanoivat, että kyllä se kuvaton KELA-korttikin riittää. Pääasia, että on joku henkkari mukana.

Vierailija

Haluatteko te tosiaan lähteä toiseen maahan lapsen kanssa, jos lapsella ei ole virallista henkilötodistusta?Entä jos joudutte onnettomuuteen? Entä jos te vanhemmat kuolette? Entä jos lapsi katoaa? Miten käy lapsen, jos hänellä ei ole mitään papereita mukana?En herranen aika lähtisi mihinkään ilman asianmukaisia henkkareita. Ja kyllä, lapsille hankittiin omat passit alle vuoden ikäisinä.

Vierailija

Hain kesällä lapsilleni kuvalliset henkilökortit, kun lähdimme lomalle Ruotsiin. Olin kyllä todella hämmästynyt, kun virkailija sanoi, että kaikilla Ruotsinlaivamatkustajillakin on oltava passi tai henkilökortti mukana. Siis esim. ajokortti ei kelpaa viralliseksi matkustusasiakirjaksi. Ei niitä välttämättä tarkisteta, mutta niin kuulemma laki on. Eli lapsen iällä ei ole mitään merkitystä, passi tai kuvallinen henkilökortti on oltava.

Vierailija

Henkilötodistus, passi, viisumiKaikkien matkustajien, myös lasten sekä henkilöiden, joilta ei vaadita passia tai viisumia, on pyydettäessä todistettava henkilöytensä ja kansalaisuutensa voimassaolevalla henkilötodistuksella.Lain vaatimat matkustajatiedot tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä. Tiedot tarkistetaan lähtöselvityksessä.

Henkilöyden todistaminenSuomi-Ahvenanmaa-Ruotsi ja päinvastoin:

Pohjoismaiden kansalaisilta ei vaadita passia. Kaikkien matkustajien on

kuitenkin pyydettäessä todistettava henkilöytensä voimassaolevalla

henkilötodistuksella, esimerkiksi:

- Ajokortti

- Passi

- Kuvallinen kela-kortti

- Kuvalla varustettu 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti*

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat