Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten häirikköpentu saadaan pois koulusta? Lapseni luokalla on aivan

Vierailija

hirveä lapsi.

Sivut

Kommentit (80)

hattuäiditkään sitten kuitenkaan halua aggressiivista häirikkölasta lapsensa luokalle? Kuinka nyt niin? Eiks se olisi kivaa, jos valtio laittaisi jokaiselle työpaikallekin pari vainoharhaista narkkaria "sopeutumaan"? Mitä siitä jos silloin tällöin saisi syyttä turpaansa...Tätähän te vaaditte tavallisilta lapsiltakin. Kun lapsethan on vaan lapsia, ja tavallista lasta niin kovin lohduttaa siinä nenäverenvuotoa tyrehdyttäessä, että Jani-Petteri on siksi niin aggressiivinen, kun sillä on joku hiano diagnoosi... paitsi että sitähän ei myöskään saa edes kertoa. Tavallisten lasten täytyisi nyt vaan kestää se, että ihmiset on "erilaisia", ja joillain on oikeus vedellä päivästä toiseen muita kuonoon.

häirikössä. Kuinkas kummassa olisikaan, nehän on niitä viattomia kullannuppuja, jotka muita hakkaa ja kiusaa.Opettakaa ne pentunne tavoille, niin pystyvät elämään ja antamaan toisten elää. Mä olen omani kunnolla kasvattanut, joten en todellakaan ala katselemaan jonkun toisen sekopääpennun häriiköimistä, vaan teen koko perheen elämästä niin helvettiä, että varmasti heitvaa kersansa kauas meidän silmistä, jos ei hommat onnistu. Että sori vaan te "älykkäiden tulisielujen" äidit, teidän lapsia VIHATAAN ja se myös näytetään niille paskiaisille, jos eivät osaa olla ihmisiksi.

"Pysyvä ratkaisu on niskalaukaus", hullu, mulkku, mulkero...Hoh, hoijaa, aikuisetko täällä todella keskustelee? Kyllä ne äidin pikku kullanmurutkin osaavat muita kiusata, ilkeillä, ärsyttää, valehdella ja varsinkin esittää viatonta. Ei se syy aina ole siinä häirikössä, sori vaan.

niiden muiden lasten siella luokalla pitaa kestaa sita yhta hairikkoa. En mitenkaan tarkoita talla, etta hairikkolapset pitais "poistaa" yhteiskunnasta, mutta itse "kiltin" lapsen aitina haluaisin muistuttaa, etta se hairikko saattaa aiheuttaa kauhua, surua jne niille muille lapsille siella luokassa.

Itse aitina olen sita mielta, etta minun lapseni ei tarvitse kokoa missaan tilanteessa vakivaltaa (henkista tai fyysista) muilta lapsilta (tai aikuisilta) !!!

jos vanhemmat vastustavat päätöstä. Itse tiedän yhden tällaisen tapauksen. Poika terrorisoi koko luokkaa eikä hänellä ole (psykologina lausunnon mukaan) mitään resursseja selvitä normaalista peruskoulusta. Poika siis nyt viidennellä. Kolme ensimmäistä vuotta poika oli pienessä koulussa, jossa vanhemmat pelottelivat opettajat olemaan tekemättä mitään. Nyt imeidän koulussamme on pakko tehdä jotain. Kunnassamme olisi erityiskoulu, joka pystyisi järjestämään tarvittavan tason ja tyylisen opetuksen. Isä vain eivät tähän suostu kuin "kuolleen ruumiini yli" (suora lainaus isän kommentista). Nyt laitettu vireille pakkosiirtopäätös sekä lastensuojeluilmoitus. Ongelmana on vain se, että vanhemilla on mahdollisuus tehdä valistus jokaisessa oikeusasteessa ja näyttää pahasti siltä, että vievät asian niin pitkälle kuin mahdollista. Eli lopputulos saattaa pahimmassa tapauksessa olla se, että poika on normaaliopetuksen luokassa koko peruskoulunsa, jos prosessi venyy äärimmilleen. Se on sekä opettajalle, että luokan muille oppilaille täyttä helvettiä. Mutta harmillisen suuri on vanhempien valta. Koulu on nyt tehnyt sen minkä voi, loppu on lastensuojelun varassa. Toivottavasti ymmärtävät päätöksiensä merkityksen. Itse olen jo henkisesti varautunut siihen, että opetan häntä yläasteelle asti, koska asenne tähän asti on myös lastensuojelun puolelta ollut nuiva. Sekä tätä poikaa itseään että vielä enemmän luokan muita lapsia tulee sääli, koska kukaan heistä ei tule saamaan tilanteen vuoksi sellaista opetusta, mitä he ansaitsisivat. On vähän voimaton olo.

Poika ei siis oppitunneilla ole fyysisesti vaarallinen, mutta siis täydellinen häirikkö. Hän tekee ihan mitä vain, saadaakseen kaiken huomion opettajalta. Edes henkilökohtainen avustaja ei ole auttanut asiaa.

kyllä täytyy oppilaitoksen pystyä järjestämään lapsille opiskelurauha.

Lainaus:

Minusta on todella väärin että häiriköitä pidetään normaalien joukossa pilaamassa toisten oppimista sekä luokan tunnelmaa.Tarkkailuluokat takaisin ja sinne nämä sekopäät keskenään opiskelemaan tietysti opettajan johdolla.Lapseni luokalla on ollut häirikkö ja onneksi on tämän lukuvuoden sairaalakoulussa ja luokkahenki on ihan erilainen. Tuo lapsi ei onneksemme tehnyt mitään lapselleni mutta joitakin on lyönyt yms.

Kyse ei ole siitä, etteikö moiselle hullulle olisi koulu tarpeeksi haasteellista. Tämä hullu ei edes yllä alimmalle tasolle ikäluokassaan.

Hakkaa, pelottelee ja uhkailee kaikenikäisiä. Myös opettajia.Kuinka kauan sellaista pitää sietää?

Mitä sille voi tehdä?

15 sanoo että, lapsellamme on sosiaalinen käytöshäiriö joka johtaisi narsistiseen persoonallisuushäiriöön jos ei oltaisi saatu apua jota tosin haettiin lähes 10 vuotta. Me vanhemmat havaitsimme lapsessa "vikaa" jo kun hän oli noin 3 vuotias. Uhkasi tappaa itsensä, käyttäytyi väkivaltaisesti pienempiä sisaruksia kohtaan, pitää itseään ylijumalana <- Kuopion lasten psykiatrin ja psykologin kuvaus lapsen ajatusmaailmasta ja oireista. Ja kyllä, kun monta vuotta taistelee tuloksetta yrittäen saada lapselle asianmukaista apua ja hoitoa, käytin myös sanaa hullu! Lapsi jopa demostroi pienemmilleen kotona kuinka hirttäminen tapahtuu. Kaksi vuotta käytiin psykiatrian poliklinikalla kahden viikon välein keskustelemassa, turhaan. Kukaan ei uskonut kuinka neuvottomia ja voimattomia me vanhemmat lapsen kanssa olimme. Syksyllä tilanne kärjistyi kun lapsi katosi, ei mennyt kouluun, pelastuslaitos alkoi kasata porukkaa etsintöihin, poliisi teki katoamisilmoituksen joka oli menossa valtakunnalliseen levitykseen. Äiti ja isä itki hysteerisenä kotona, olimme jo varmoja että, lapsi on hypännyt sillalta virtaan. Lapsen tunne-elämä on sitä luokkaa että, kykenisi tappamaan ihmisen mutta ei eläintä. Tuon tapahtuman jälkeen täällä meillä päin sosiaaliviranomaiset ja muut tahot vasta uskoivat meidän hädän lapsen kanssa, lapsi pääsi Kuopioon kriisiosastolle, oli siellä kolme viikkoa ja tetksti oli aika julmaa luettavaa, meidän lapsi on todella kipeä, kipeämpi jopa mitä me vanhemmat ajattelimme. Nyt itkut on itketty ja lapsi asuu huostaanotettuna ammatillisessa ryhmäkodissa, lapsella on pitkä kivinen tie toipumisen polulla. Arvatkaapa kuinka paljon ollaan mietitty jos lapsi olisi saanut aiemmina apua, jos meitä olisi uskottu aiemmin. Löydettiin lapsen tasoinen vertaus lapsen olosta, lapsi kokee että, hänen olkapäällä istuu hyvä ja paha, ne käännyttävät lapsen päätä toimimaan tietyllä tavalla ja usein se paha kaveri siinä olkapäällä voittaa.

lapset ei ole itse syyllisiä siihen mitä he on. me kaikki aikuiset voimme vaikuttaa siihen mitä heistä tulee. vähän inhimillisyyttä, niin heistä voi jotain tullakin. tai sitten tuota kovaa asennoitumista ja nämä lapset ampuu teidän lapset ammattikouluiässä.

Lainaus:

...ihan tiedoksi että "fiksu kuin mikä"-ihminen EI ala riehumaan ja/tai satuttamaan muita jos olosuhteet eivät ole sataprosenttisesti heille suotuisat (liikaa ihmisiä tms.)!!
Tiedätkö, että on monenlaisia neurologisia poikkeavuuksia, joissa lapsella on suuria vaikeuksia keskittyä/toimia sosiaalisesti ryhmässä JA samaan aikaan lapsi on älyllisesti ja akateemisilta taidoiltaan huimasti keskivertoa parempi?Omani on tällainen, hänellä on asperger-diagnoosi. Ei ikinä pärjäisi normaaliluokassa, koska mm. kärsii ääniyliherkkyydestä. Mutta sopivissa olosuhteissa oppii ja etenee tosi hyvällä vauhdilla. Ei muksi koskaan ketään, mutta moni as-ihminen reagoi kaaokseen ja paniikkitilanteeseen (joita isot ryhmät ja sekavat sosiaaliset kuviot aiheuttavat) myös aggressiivisesti.

Kuinka moni haluaa, että oma lapsi saa opiskella rauhallisessa luokassa?Kuinka moni on valmis hyväksymään sen, että yksi oppilas lyö, uhkailee, rikkoo tavaroita ja tekee opettajan työstä mahdotonta juuri teidän lapsen luokassa? Aivan sama mikä syy siellä taustalla on.

jota opettaja ei saa kuriin, opettaja voi ehdottaa tämän vanhemmille siirtoa erityisluokkaan; vanhempien ei kuitenkaan tarvitse suostua siirtoon. Jos vanhemmille on muista huolimatta tärkeämpää, että heidän lapsensa saa olla tavallisessa luokassa.Tällaisessa tilanteessa opettajalla tulisi olla valtuudet puuttua siihen mitä luokalla sallitaan ja mitä ei - mutta valitettavasti Suomessa ei monesti tunnu olevan moiseen uskallusta. Yhden vanhemmat vetäisivät hernettä nenään jos heidän huonosti kasvatettua pentua rangastaisiin, toiset taas närkästyy siitä kun häiriköiden annetaan häiriköidä. Mihin opettajan valtuudet ja viitseliäisyys sitten riittävät?On toisaalta muistettava että isossa luokassa on aina erilaisia ihmisiä, osa on vilkkaampia ja osa hiljaisempia. Se on vain luonnollista, ja siinäkin ympäristössä on opittava keskittymään. Silti, kaikkien tulisi noudattaa tiettyjä perussääntöjä.

tavallisten lasten keskellä, kun koko koulu pelkää.Joku raja häiriköinnilläkin.Pidetäänkö työyhteisössä mielenvikaista, mieleltään sairasta yksilöä?

Jos nyrkit puhuisivat työpaikoissa ja saisit koko ajan kuulla tappouhkauksia niin pitäisikö sitä sietää? Työkaverisi uhkaisi tapaa pomon?Miltä tämä voi tuntua pienestä lapsesta?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat