Vierailija

Tietääkö joku voiko päivähoitopaikkoja hakea yli kuntarajojen? Eli jos asun kunnassa x, mutta aivan sen rajalla, ja minua huomattavasti lähempänä olisi naapurikunnan päivähoitopalvelut, voinko hakea paikkaa napurikunnasta? Tuleeko silloin joku maksusitoomus kyseeseen?

Kommentit (2)

Jos kyseessä on yksityinen päiväkoti niin voi olla helppoakin. Meillä kunnallisella puolella oli sellainen ajattelumalli että jos paikat ei täyty oman kunnan lapsista niin sitten voidaan ottaa maksusitoumuksella naapurikunnasta. Naapurikunta tosin suostui järjestelyyn ja maksusitoumukseen vain koska ko. kunnalla ei ollut tarjota perheelle yhtään vapaata paikkaa lakisääteisen ajan puitteissa.t. entinen päiväkodinjohtaja, nyt toisenlaisissa asiantuntijatehtävissä.

Eräs yksityisen pk:n johtaja sanoi, että hyvä kun minun kunnastani on jokunen lapsi hänen poidossaan sillä kuuulema kuntani maksaa paremmin kuin hänen omansa. Asumme vierekkäisissä kunnissa, ja siten huomasin että se on mahdollista.Ja onhan vanhemmilla valittavana vaihtoehtoiset hoitomuodot, eikä omassa kunnassa välttämättä ole näitä, Stainerilainen, montessorilainen, kristillinen, musiikkiin painottuva jne.Koulunkin voi valita, meillä ainakin yläasteen lasten vanhemmat maksavat vain matkat kun eivät laita lapsiaan oman kuntamme yläasteelle, vaikka mahdollista on.Samoin monikaan ei mene omaan lukioon, vaan viereisen kunnan ja matkarahat maksaa. Niistäkin saa koululaisalennuksen kuukausittain.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat