Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuka korvaa? Onko vakuutusalan ihmisiä paikalla?

Vierailija

Meillä on auto, jota vuokraamme silloin tällöin. Erään vuokrasuhteen aikana autoon murtauduttiin sisään ikkunoista. Kuka tämän vahingon omavastuun maksaa? Auton omistaja vaiko vuokraaja, jonka hallussa ajoneuvo tuolloin oli? Käytännössähän tihutyö ei ole kummankaa vika. Vuokraussopimukseen on ihan perussopimus jota nyt voi tarkemmin ajatellen tulkita ihan miten vain.

Kommentit (3)

auto vuokrataan vakuutettuna, omavastuu vahinkojen varalle 350 euroa. Käytännössähän tämä kai tarkoittaa ajamalla aiheutettuja vahinkoja. Joku syyllinen tässäkin tapauksessa kai pitää osoittaa mutta nyt en tiedä kumpi se syyllinen sitten tässä tapauksessa olisi kun vahinkoa ei ole kumpikaan osapuoli aiheuttanut tahallaan.ap

ainoastaan firmat vuokraavat autoja niin, että vuokraaja joutuu vastuuseen jos autolle sattuu jotain. Okei, teillä voi olla joku "vuokrasoppari", mutta siinä pitäisi määritellä tällainen tilanne. Tuskinpa tämä autonne vuokrannut on ottanut autollenne kaskovakuutusta laina-ajaksi? Jos on, niin tietenkin silloin korvaus tulisi siitä vakuutuksesta.

Uusimmat

Suosituimmat