Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

AIHE VAPAA sivulla - olipa törkeä väite lapsettomista!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

"Amnesty tutkii Lestadiolaisten ehkäisemättömyyttä"Siellä eräs kirjoittaja väittää, että koeputkihedelmöityksen yhteydessä tuhotaan "ylimääräiset alkiot" ja tehdään näinollen ns. abortti.

Mitäpä ajatusta teissä herättää?

Tapahtuuko tällaista?

Mua loukkasi ko. väite!

:(

Kommentit (2)

En ole tuollaista kuullut Suomessa tapahtuvan.Sen sijaan kuulin, että esim. Italiassa alkioita ei pakasteta vaan niitä siirretään kerrallaan 3 (olettaen että niin monta alkiota tulee) ja loput hävitetään. Asialla oli kai jotain tekemistä katolilaisuuden kanssa, mutta mulle jäi vähän epäselväksi, miksei alkiota voi pakastaa, mutta niitä voi hävittää.

Asiasta tietämättömillä riittää aina noita mahtavia viisauksia... Huh-huh!Killa: olit oikeilla jäljillä Italian käytännön kanssa, mutta hieman tarkennusta vielä. Italiassa tosiaan on Euroopan tiukin hedelmöityshoitolaki ja se ei salli alkioden pakastusta, mutta ei myöskään niiden tuhoamista. Jotta ivf:ssä olisi siellä mitään järkeä, niin siellä hedelmöitetään yleensä 3 munasolua ja hedelmöittyneet siirretään. Loput munasolut pakastetaan. Eli kaikki hedelmöittyneet munasolut siirretään ja tämän vuoksi munasoluja ei kovin montaa kannata hedelmöittää. Munasolujen pakastamisella hoitotulokset ovat alkioden pakastukseen verrattuna huonompia, mutta se on ainut keino kiertää lakia.

Uusimmat

Suosituimmat