Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kouluissa tulee lisääntymään integraatio eli erilaisuus kunniaan vanhemmat

Vierailija

Opetushallitus tulee lisäämään integraatiota ja inkluusiota eli erilaiset lapset ovat YK:n säännösten mukaisesti yhä enemmän samoissa luokissa.

Kommentit (10)

Vierailija

eli ei voi olla niin että nykyisillä luokkakoilla mennään ja ns. erityislapsi vie myös vain yhden paikan. Kyllä pitää ottaa huomioon että nämä lapset tarvitsevat enemmän opastusta. Taikka sitten kaikille erityislapsille varmistetaan henkkoht avustajat kokoaikaisesti tunneille.

Vierailija

Kuulumme EU:hun ja Suomi on sitoutunut mm. inkluusioon. Oppilas voi näin käydä sitä lähikoulua. Ihmettelen kyllä kuinka kaikki oppilaat ja avustajat mahtuvat samaan luokkaan, jos useita henkilökohtaista avustajaa tarvitsevia on.

Vierailija

Buahahaaaaa.....Kaikki autistit ja downit ja muut sinne sekaan niin hyvä on. Lisänä sitten nämä ADHD.t ja muut oppimishäiriöiset.Taitaa kohta olla opettajista melkoinen pula.

Vierailija

Erilaisen lapsen voi olla vaikea löytää omaa paikkaansa "tavallisessa" luokassa. Saman tyyppiset lapset, esim kehitysvammaiset omassa luokassaan, ovat jotenkin enemmän samoilla viivoilla. Pitäisi olla paljon avustajia eikä sittenkään isossa luokassa ehkä olisi hyvä olla, jos on kovin paljon erilainen kuin muut.

Uusimmat

Suosituimmat