Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mitä kaupungin osaa suosittelet?

Sivut

Kommentit (17)

osasta. Eli Niinivaara, Hukanhauta ja Karsikko. Vehkalahteen rakennetaan paljon, samoin Penttilästä on tulossa hieno asuinalue. Ovat rauhallisia, kauniita ja viihtyisiä kaikki.Rantakylässä on rupusakkia: juoppoja, narkkareita, sosiaalitapauksia, pakolaisia ja manneja. Utrassa on paljon sosiaalitapauksia ja vuokrataloja, ja paljon on levottomia alueita, mutta toisaalta sinne on rakennettu paljon ok-taloja ja joitakin rikkaita asuu siellä.Noljakka on ehkä Rantakylää ja Utraa rauhallisempi, sielläkin levottomia alueita. Melko kalliita asuntoja sielläkin on joka tapauksessa.Keskusta on Niinivaaran ja Hukanhaudan ohella bättre folk -aluetta. Varsinkin eteläinen ruutukaava.

Omia mielipiteitä voi olla erilaisia, mutta yleisen käsityksen vahvistavat mm. Karjalainen ja Karjalan Heili -lehdissä julkaistut artikkelit kaupunginosista. Itse puolestaan osaan antaa melko puolueettoman arvostelun 30 vuoden kokemuksella (olen toiminut lähes kaikissa kaupunginosissa, asunut ikäni täällä, ja tunnen jokaisesta asuinalueesta lähes kaikki kadut). Alueen arvostelu muodostetaan myös asuntojen hinnan perusteella ja lisätietona voidaan tarkastella sitä, kuinka paljon vuokra-asuntoja alue sisältää.Niinivaaraa on pidetty rikkaimpien alueena, mutta tilastojen mukaan Hukanhauta veti vielä pidemmän korren varallisuutta tutkittaessa. Sekä Hukanhauta että Niinivaara ovat siis arvostettuja aleita ja rehellisesti sanottuna niitä parhaita paikkoja asua, jos ei halua keskustassa asua. Niin ja näissä kaupunginosissa ei ole mitään levottomia katuja, joista joku kirjoitti... Hukanhaudan keskeltäkään ei muuten ole kuin 3 km keskustaan, mahdollinen autottomuus ei ole mikään este sen kummemmin kuin muidenkaan kaupunginosien kohdalla.Myös uudistuva Penttilä parantaa mainettaan, jonka pilasi 90-luvun skiniuutisointi. Keskellä Penttilää sijaitseva Mäntylän seutu on nykyisin melko rauhallista, mutta toki ammattikoulu opiskelija-asuntoloineen näkyy vieläkin hieman slummimaisena. Vehkalahden tiheäksi rakennetun omakotitaloalueen vetonaula lienee järven läheisyys, joen rantaan puolestaan kohoaa kerrostaloa kuin sieniä (Taivaanranta).Perinteisesti arvostettu on ollut myös Linnunlahti, mutta se koostuu oikeastaan lähes täysin vanhoista ok-taloista. Samoin Kanervalan ja Siihtalan alueet, hyvämaineisia nekin.Karsikkokin on ihan hyvä paikka. Sen sijaan Rantakylä ja Utra... Vaikka tilanne on välillä parempi kuin menneiden vuosikymmynien pahimpina aikoina, niin missään nimessä nämä eivät takaa samanlaista rauhaa kuin paremmat Joensuun alueet. Poliisin tehtäväilmoituksista merkittävä osa suuntautuu Rantakylän seudulle, olivatpa nämä sitten varkauksia (autoja ja polkupyöriä ei ulos suositella jätettäväksi, vaikka olisi vartioitu piha, näin kertoo alueella työskentelevä vahtimestarikin...), tai niitä puukko- ja ampumatapauksia mitä lehdissä riittää... Noljakka on samantapainen vuokra-asuntojen mekka, mutta jokseenkin rauhallisempi ilmeisesti sentään. Marjala osittain kauniimmin tehtyä aluetta Noljakan jatkona, mutta vielä kauempana keskustasta.Kaikkia alueita ei vielä ole mainittukaan. Mutta jokainen Joensuun alue on asumiskelpoinen, lähinnä rahasyistä jotkut joutuvat tekemään valintoja... Verrattaessa esim. täsmälleen samanlaisia asuntoja Rantakylässä ja Hukanhaudassa, ero on samanlainen kuin käytetyn Fiatin ja Toyotan välillä... Vastauksena kysyjän alkuperäiseen viestiin, suositten:

-VARAUKSETTA: Hukanhauta, Niinivaara

-VARAUKSIN: Keskusta, Karsikko, Linnunlahti

Riippuu siitä onko sinulla auto käytettävissä silloin Marjala ja Hukanhautakin käy.Utraan en muuttaisi kaupungin vuokra-asuntoon enkä Rantakyläänkään välttämättä.Utrassa sekä Rantakylässä on rauhallisiakin vuokrataloja ei kaikissa ole villiä menoa. Noljakassa on myös rauhallisiakin kaupungin vuokrataloja kuin rauhattomiakin.Jos kysyt joskus tietyllä osoitteella kannattaako mennä voin yrittää vastata minkälaista puhetta olen siitä talosta kuullut.

oollaan asuttu 4 vuotta, eikä ainakaan meidän lähistöllä ole ollut mitenkään levotonta. Vaikka silloin kun Joensuuhun muutettiin, niin meitä peloteltiin alueen pahamaineisuudella.

Mutta Rantakylähän on aika iso lähiö...

kaunistele sitä Rantakylää ja Utraa, rupusakkia ON. mutta kuten kirjotin tuolla aiemmin niin Rantakylän omakotitaloalueet on rauhallisia eikä niissä mitään vikaa.

tykkään kovasti. on päiväkoteja, posti, kauppoja, kouluja, apteekki eli kaikki tarpeellisimmat. ei tarvii aina kaupunkiin asti mennä asioitaan hoitamaan. luulen että jokaisessa kaupunginosassa on rauhallisemmat ja levottomammat katunsa. täälläkin kaupungin vuokra-asuntojen pihat levottomampia kun omistusasunto alueet. itse asun todella rauhallisella alueella, omakotitaloja ja rivitaloja.

ei täällä ole mitään "pahis" kaupunginosaa..

Niinivaara ja Hukanhauta, mutta miljoona-asuntoja alkaa oll siellä Penttilässä.Rantakylä on halvinta, Noljakan 80-luvun alueella on myös halvempia koteja.

Olen asunut Joensuussa Rantakylässä, Hukanhaudalla ja Karsikossa Kissamäessä. Itse olen näistä alueista viihtynyt parhaisten nimenomaan Kissamäessä. Lapsiperheen kannalta siellä korostuu erityisesti yhteisöllisyys, turvallisuus ja luonnonläheisyys. Lapset voivat olla ja liikkua vapaasti, polkupyöriä ei tarvitse lukita pihoilla ja lasten leikkikentille unohtamat tavarat palautuvat kotiin ennemmin tai myöhemmin naapurin lasten tuomina. Karsikon alueen päiväkodit ovat viihtyisiä ja alueelta läytyy sekä alakoulu että yläkoulu, hammashoitola, neuvola jne. Niinivaaralta hammashoitola ja neuvola on jo kadonnut ja tämän alueen yläkouluistakin Pielisjoen koulu Karsikossa on Joensuun koulustrategian perusteella ainoa tälle suunnalle jäävä yläkoulu. Eikä keskustakaan ole tavattoman kaukana.

Niinivaaralle tai Penttilään ehkä Hukanhautakin kävis, jos muuttaisin takasin Joensuuhun. Niinivaaralla olen asunut ja siitä tykkäsin kovasti, vaikka lasta ei sillon ollutkaan. En muuttais Rantakylään enkä Noljakkaan. Myös Utra ja Marjala olis tosi isolla kysymysmerkillä.

kaikilla omat näkemyksensä paikoista. rantakylällä oli joskus v80 huonompi maine mutta jotkut taitaa edelleen uskoa niin. kaikissa kaupunginosissa on rupusakkinsa. ei rantsikassa ja utrassa sen enempää kun muuallakaan

Kelalla ja eräässä kaupassa ja kiitos ei enää sitä elämää! Juopot, narkkarit, kajahtaneet, tylsistyneet pakolaiset ja mustalaiset ja muut (yh:t, joiden ei olisi pitänyt tehdä lapsia) ovat kansoittaneet koko alueen! Kun poikaystäväni asui parikymppisenä Utrassa vuokra-asunnossa, naapureina oli narkkareita, ulkomaalaisia ja mustalaisia: ulos ei voinut laittaa nokkaansa pimeän aikaan. Autojen laseja rikottiin yöllä parkkipaikalla ja kamalaa huutoa ja tappelua yötpäivät.hrhhrhh...

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat