Miksi ihmeessä päiväkodin tiedotteissa joudutaan aina muistuttamaan vanhempia siitä, että

Vierailija

lapsilla pitää olla mukana ehjät, puhtaat, sopivan kokoiset ja riittävän lämpimät ulkoiluvaatteet.Siis millainen äiti tai isä pakkaa ehdoin tahdoin lapsensa mukaan likaisia, rikkinäisiä, liian pieniä ja liian kylmiä vaatteita? Sadistiko??Mikä ruuvi puuttuu vanhemmalta, joka ei tätä tajua?

Sivut

Kommentit (53)

Lainaus:
Onneksi osaan itsekin niin neuloa kuin ommellakin ja osaa hyödyntää alemyynnit erittäin hyvin! Pukisin tuolla 100 eurolla koko meidän perheen villavaatteisiin päästä varpaisiin!:)t. 12 lapsen äiti

Ei se nyt haittaa vaikka joku nappi puuttuu tai muutama pikkureikä on. Myöskään pesty vaate, jossa himmeä lähtemätön fläkki ei ole vielä roskiskamaa, vaan ihan hyvä käyttövaate juuri päiväkotiin, jossa vaatteet suttaantuu kuitenkin, kun ei siellä välitetä vahtia arvokkaiden vaatteiden puhtaana pysymistä.Sopivan kokoisena on ensimmäisenä mielessäni kyllä liian isot vaatteet. Niitä näkee lapsilla tosi paljon. Esim. haalareissa puntit viistää maata ja on kymmenen vekkiä vyötäröllä. Saappaat voi myös olla varsinaiset lompsot. Pieniä vaatteita olen nähnyt lapsilla tosi harvoin.

Kyllä ainakin meidän marketista saa noin 30€ villahaalarin. Ja kukaan ei ole sanonut että niiden täytyy olla uusia...Kirpparilta varmasti tekee löytöjä.Ja muistakaa ne kutomistaitoiset ihmiset. Meillä on onneksi kaksi mummua ja minä jotka osaamme kutoa. Niin saa kyllä suht edellisesti mutta toki niiden kanssa menee aikaa. Ja kun hieman aloittaa ajoissa eli ei vasta silloin kun sitä jo tarvittaisiin niin hyvin menee.Ja kyllä fleece haalarikin lämmittää enemmän kun vallan ilman välipukua. Fleecejutut ovat huomattavasti halvempia.Ja nythän on tammiale! Löytöjä voi tehdä ja ostaa jo vaikka ensivuodeksi...

tai siis lapsen vanhemmat ovat painajaisia. Lapsi saattaa tulla hoitoon collegepuvussa ja crocseissa, kun pihalla tihkuttaa vettä ja toisilla on kuravaatteet päällä. On aika kypsä pitämään varastossa tuon kokoisia vaatteita, sillä ilman niitä kökkisivät aika monta päivää sisällä. Iltapäivisin yleensä kastelee ja palelluttaa lapsen pihalla mutta vanhemmat eivät tajua silti.

Nähdään usein puistossa. He eivät koskaan arvostele lasten vaatteita sen takia, jos ovat kuluneet, vanhanaikaiset tms. Likaiset vaatteet saattaa herättää pientä inhotusta, mutta kierrätetyt ei. Päinvastoin, joskus oikein ihastelevat miten joku on löytänyt kivat vaatteet kirpparilta. Ovat erittäin ymmärtäväisiä, eläkeikää lähestyviä hoitajia, ja ovat varmasti nähneet niin monta perhettä kellä on rahat vähissä että nuo kierrätyskamat ei hätkäytä yhtään. Liian pienet tai muuten sopimattomat ärsyttää, sillä ne hankaloittaa hoitajankin työtä.

Täällä ainakin luistelu alkaa marraskuun alussa ja se ilmoitetaan pari päivää aiemmin, että kenttä on saatu jäädytettyä.

Kaupoissa ei ole vielä valikoimaa. Ei kokoja ja ne muutamat on juuri niitä yli 100 euron luistimia. Lähempänä joulua tulee vasta valikoimaa.

Sitten tulee joulukuun alun sateet ja kenttä sulaa. Siinä sitä sitten ollaan kun 4 vuotiaalle on ollut pakko ostaa yli 100 euron luistimet ja luistelemaan päästän uudestaan tammikuussa KUN OLISI ALENNUSMYYNNIT JA PAREMMAT VALIKOIMAT.</p> <p>[quote kirjoitti:


Lapsen luistimia ei ole tarkoitus kaivaa esiin luistelupäivän aamuna, vaan ALKUTALVESTA ennen luistelukautta. Silloin luistinta sovitetaan lapsen jalkaan ja jos se on liian pieni, käydään ostamassa uudet.

¨

Sama juttu kuravaatteiden kanssa: ne tarkistetaan säännöllisin väliajoin ja tarvittaessa hommataan uudet.Oliko tarpeeksi selvä ohjeistus?

verukkeen olla menemättä luistelemaan silloin kun sitä on suunniteltu. Itsekin ostin päiväkodin vaatimuksesta kolmevuotiaalle luistimet alkusyksystä, mutta eivät ne vielä ole sinne luistelemaan saaneet aikaiseksi mennä kertaakaan

kun kuiten jäävät kohta pieneksi tyyppi. Niitä on paljon. Haen lapseni useasti ensimmäisenä päiväkodista ulkoilusta. Moni lapsi siellä seisoo niin pienissä haalareissa ettei kyykistymään pysyty. Tai kengät näyttää tosi pieniltä. Minusta olisi ihan hyvän että pari kertaa sanottaisiin suoraan näille vanhemmille että on hankittava isompi haalari ja kengät ja jos ei tapahdu mitään viikossa, niin sitten yhteys lastensuojeluun.

Lainaus:

verukkeen olla menemättä luistelemaan silloin kun sitä on suunniteltu. Itsekin ostin päiväkodin vaatimuksesta kolmevuotiaalle luistimet alkusyksystä, mutta eivät ne vielä ole sinne luistelemaan saaneet aikaiseksi mennä kertaakaan

Ekan villahaalarin (100% villaa) ostin hintaan 6.90€ tarjouksesta. Sen jälkeen olen käyttänyt fleesevaatteita 5-15€ setti. Tekninen kerrasto alle 5tarjous 10€ normaalihinta. Ei ole kallista.

Lainaus:

kallista asianmukainen pukeutuminen. Itse myös aina puen lapseni asiallisesti ja siististi ja lämpimästi, mutta en kalliisti.

Ulkovaatteet on olleet ehkä viikon maks. ennen kuin niistä on polvet puhki tai rispaantumaa jossain. Ei kukaan ole vielä lastensuojeluun soittanut, mutta en tosiaankaan osta joka viikko uusia ulkovaatteita.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat