Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

vai kieltääköhän ihan eskarin säännöt tmv...Mietin tässä,että kun poika menee eskariin ens syksynä ja se on tuossa näköetäisyydellä,tien (TODELLA hiljainen tie) toisella puolen niin antaisitteko lapsen mennä sinne yksin?Voin katsoa esim parvekkeelta perään ja näen pojan koko matkalta (ja voin huutaa ohjeita...)Meille on juuri silloin samaan aikaan syntymässä kolmas lapsi ja mietin,että näin olisi helpompaa....??

Kommentit (12)

Aikaisemmin lapset saivat mennä yksin bussillakin esikouluun, mutta viime vuonna , kun nuorin lapsemme oli esikoulussa, sieltä sanottiin,että pitää tuoda ja hakea.

Sinun kannattaa kysyä poikasi esikoulusta millainen käytäntö heillä on.

meidän poika menee on just toisella puolella kuin parkkipaikka,eskariin tai pk menevät autot ovat aivan toisella puolella isoa rakennusta,tälle puolen ei ne aja..Mutta tosiaan,jos tuommoinen sääntö on niin noin on mentävä :)ap

menisin mukaan, oma eskarilaiseni tarvitsee vieläkin monen pk-vuoden jälkeen muistuttelua siitä, että vaatteet naulakkoon, kengät kuraeteiseen, tossut jalkaan ja käsienpesulle ja siksi toisekseen viedessä ja hakiessa on hyvä vaihtaa kuulumiset ryhmän aikuisten kanssa

Ainakaan jos on päiväkodissa eskari. Päiväkoti on vastuussa jos jotain tapahtuu matkalla. Jos tuot ja haet vastuu siirtyy sinulle. Ei päiväkodit ota sitä riskiä, että lapsi jää esim. auton alle ja koulee. Kalliiksihan se hoitajille tulee.Meidän lähi päiväkotiin sai ennen eskarilaiset kulkea yksin, mutta tänä syksynä tuli uudet säännöt ja nykyään ei voi edes ovelle jättää vaan pitää viedä sisälle asti ja etsiä joku aikuinen jolle ilmoittaa lapsen tulleen ja sama hakiessa.

Eli vauvan joutuu jättämään pihalle vaunuihin tai raahaamaan se sisälle mukana sylissään.

vaan on vietävä eteiseen asti ja ilmoittaduttava tervehtimällä opelle. Joskus hiukan sapettaa, kun olisi kiire töihin eikä mistään löydy parkkipaikkaa, mutta autoakaan ei saa jättää portin eteen pörräämään ja tukkimaan tietä...

Mistä ne sitten tietäisivät että kyseinen lapsi on tullut paikalle jos sitä ei ole viety sinne niin että joku aikuinen sieltä on nähnyt.Sama koskee pois hakemista.Aikuisilla tuppaa olemaan vaan aina niin kiire kun lapsiaan hoitoon tuovat tai hakevat. Toisaalta olisi kaikkien turvallisuudenkin kannalta mukavaa kun kaikki toimisivat niin että huutaisivat edes oven raosta että hei, toin nico-petterin hoitoon tai jos sattuu niin että lapsi on ihan portilla silloin kun haetaan niin varmistaa että hoitaja myös näkee ja huomaa sen että lasta haetaan.Ehkäpä olisi sitten syytä herätä 10min aikaisempaa?Lainaus:

vaan on vietävä eteiseen asti ja ilmoittaduttava tervehtimällä opelle. Joskus hiukan sapettaa, kun olisi kiire töihin eikä mistään löydy parkkipaikkaa, mutta autoakaan ei saa jättää portin eteen pörräämään ja tukkimaan tietä...

on isommat lapset menneet ja tulleet itsenäisesti eskarista. Matkaa n300m kylätietä. Kyllä lapset osaavat varoa liikenteessä ja traktori ja puimurikuskit tietävät missä asuu lapsia. Muutenkin lapset liikkuvat kuin eskariin mennessä.Pienemmät ovat kulkeneet lanja-autolla tai taksilla. Tuonne tien toiselle puolelle ne ovat jättäneet. Tie on täytynyt ylittää.

Järjen käyttö sallittua.

Eskariin ei saa kulkea yksin. Mutta ei sisälle tarvitse koskaan mennä ilmoittautumaan. lapsi jää ulos välitunnille kuin muutkin koululaiset. Hakemisen kanssa sama juttu. Ihan ekoilla viikoilla ope tuli lasten kanssa ulos kun koulu loppui. Koulun eskari onkin vain yksi vuosi enemmän koulua.Pienen vauvan kanssa kuskaaminen on raskasta. Ei se mene ihan noin, että voitte siinä samalla sitten ulkoilla... Tosi ihanaa olis jos menis! Meillä on kolme pienempää eskarilaisen lisäksi. Ja työläitä on aamut. Pikkasen helpottaa sitten kun vauvalle tulee rytmi.

Uusimmat

Suosituimmat