Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Minkä ikäisiä lapsia olette alkaneet käyttää luistelemassa ja minkä ikäisenä ovat

Vierailija

oppineet luistelemaan?

Kommentit (16)

meidän esikoinen 5v,ja viimeks kun isänsä kanssa kävivät ei pysynyt pystyssä. Nivelet yliojentuvat,toinen puoli fysioterapeutin sanoin "laiska". Vaatii paljon enammän harjotusta ja aikaa monessa asiassa. Esim pyöräily myös. On todella ikävää jos joku on nolona sen vuoksi. Hiihtäminen kyllä sujuu ja selvästi nautti siitä tunteesta että osasi:)

Itse suosittelen sellaisia luistimia, joissa ei ole niitä kärkipiikkejä, jos haluaa opettaa lapsen nimen omaan luistelemaan eikä vaan potkimaan piikeillä vauhtia. Niin ja sitten joku maila (vaikka sählymaila, jos ei kiekkomailaa ole) käteen niin tasapainon saavuttaminen on paljon helpompaa. Ja luistimet pitää sitten myös olla tietenkin hyvässä terässä tai innostus voi lopahtaa heti ensi yritykseen, kun vaan lipsuttaa sivuille.

eli viime talvena käytiin 2 kertaa seisomassa jäällä vähän aikaa. Tänä talvena ollaa käyty jo pari kertaa. Nyt sujuu paremmin. Pysyvät yksin pystyssä.Poikaa pysyy paremmin pystyssä ja koittaa päästä eteenpäin. Tyttö antaa helpommin periksi ja makais vain jäällä.

Se kymmenen minuutta jäällä ja itkun kans pois. Ei kiinnostanut yhtään eikä halunnut yrittää.

5 vuotiaana uudelleen kokeileen ja heti oli kivaa ja oppi nopeasti ja tykkää.

Aluksi oli itse sitä mieltä, ettei tule mitään (hyvin tempperamenttinen neiti), mutta parin kerran jälkeen alkoi sujua. Viime talvena oli niin huono jäätilanne, että ei päästy kuin pari kertaa luisteleen. Nyt on sitten ollu vähän hakusessa luistelu, mutta aika hyvin kuitenkin on mennyt.

Ekana talvena tyttö innostui kovin, poika katsoi silmät palaen perään, mutta ei vaan uskaltanut ja halusi luistimet aina melkein heti pois. 4-v olivat jo tosi hyviä. Nyt 7-v ja hyvin sujuu edelleen :). Surullista, kun katselee joitain luokkatovereita, joiden vanhemmat eivät ole vieneet lapsiaan ja sitten ovat noloina, kun eivät osaa...Jälkiviisana sanoisin, että n. 4-v ostaisin ekat luistimet. Oli aivan älytöntä raahata tuplia (yksin) kentälle...

Ihan hyvä, ettei ostettu viime talvena, ei olisi varmaan vielä osannut ja on luonteeltaan sellainen, että kaiken haluaa osata heti tai homma jää siihen.

Esikoinen, tyttö 3,5v harjoitteli sinnikkäästi omaan pihaan jäätyneellä melko pienellä jäätiköllä koko talven (silloin meillä Suomessa vielä oli TALVI.... Meni tuhannesti mukkelismakkelis jäänreunan yli hankeen, mutta siinillä vaan uudestaan, uudestaan. Olikin sitten 4-5v jo hyvä luistelemaan ja eskarissa todellinen taitaja.Poikakin vietiin 3,5v ekaa kertaan luistelemaan. Onneksi oli lainaluistimet, se oli nimittäin sellaista spagettipolkkaa, ettei siitä tullut yhtään mitään ja sen talven luistelut jäi siihen. Tänä talvena koitettiin uudelleen (4,5v) ja poika pysyikin yllättäin jo aika hyvin pystyssä.Kuopusta 2v saisi viedä jäällä niin paljon kuin vain äidin selkä kestäisi.. Seisoo jalat jäykkäänä ja minä vein tukien eteenpäin... Pystyy seistä itsekin luistimilla ilman tukea, mutta ei yhtään edetä.

Esikoinen sai luistimet 2v, oppi liikkumaan niillä itse 3v (seuraavana talvena siis), 4-vuotistalvi oli viime talvi eikä luistelemaan oikein päässyt, nyt 5v menee oikein mallikkaasti.Kuopus 4v aloitti vasta tänä vuonna (kun viime talvi siis ei ollut talvi...) ja kahden luistelukerran jälkeen osaa ottaa niillä ehkä 3 askelta kaatumatta.

ekaa kertaa, tyttö täyttää 3 v maaliskuussa. Sinnikkäästi halusi itse yrittää vaikka ei kunnolla pystyssä pysynytkään. Haluaa heti huomenna uudestaan ja uskon että vielä tänä talvena ainakin jotenkuten osaa luistella.

Uusimmat

Suosituimmat