Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

"Hukkuuko" 3kk vauva 68cm keväthaalariin??

Vierailija

Neuvokaa ummikkoa :D??vauva on toukokuussa 2kk,kesäkuussa 3kk,millaisen keväthaalarin ostan?

En ottanut äitiyspakettia joten siinä olevaa vanuhaalaria ei ole mutta olisko sellainen sitten ok vai ihan "oikea" välikausipuku?Takilla pelkästään tuskin tekee mitään?Millainen keväthattu olisi fiksu valinta ja suunnilleen mitä kokoa?KIITOS :)

Kommentit (13)

Vaatekokoina 56, 62 ja joistain jopa 68. Talvihaalarina meillä on Reimatecin mini-mallistosta 62 cm ja vauva hukkuu siihen vielä. Sillä olisi tarkoitus kevääseen asti mennä.Nyt kyllä kannattaa noita talvivaatteita ostaa, kun on hyvät alet.

meillä nyt talvihaalari reima on 68cm 6kk vauvalla. Välikausihaalari ciraf oli syksyllä 62cm ja melkein heti pieni 2-3kk ikäsellä... Koot riippuu paljon myös merkistä, Reimat esim reilumpia. Itse ostaisin 68cm.

että kysymys on vielä syntymättömästä vauvasta?

Anna mun kaikki kestää...

Ihan oikeesti, niitä oikeanlaisia vaatteita löytyy sitten kyllä, ja kyse on kuitenkin lämpimästä vuodenajasta!

tiedän,ettei tarvitse olla 100% valmista,meiltä vain on vähän pidempi matka mihinkään vaatekauppoihin tmv ja en niin tykkää tilata netin kautta niin ajattelin etukäteen vähän jotain isompaakin hankkia..Tuollainen ruskovillan kypärämyssy mulla muuten onkin jo,sain ihan uuden lahjaksi kaverilta. No hyvä jos se on just tarpeellinen :) Taitaa olla se kaikista pienin koko kyllä...?Katsoin netistä noita vaatekoko taulukkoja ja niissä kaikissa meinattiin,että 3kk olisi vaatekokoa 62,YLEENSÄ,tiedän toki,että vauvoissa on eroja :D

Suvussa ei kylläkään kummankaan puolelta ole kuin pieniä rääpäleitä :Dap

ei istu voi olla kylmillä kesäkeleillä kopassa villahaalarissa + makuupussissa, on paljon hengittävämpää kuin varsinainen välikausipuku

tietysti keväthangille tarttet vastasyntyneelle jotain, jos maalis-huhtikuussa onkin takatalvi, eli ehkä tarttisit 62 cm toppahaalarin. Syksyllekin ostaisin ehkä toppahaalarin, koska vauva ei niin paljoa liiku, että toppahaalarissa tulisi syksyllä kuuma. Toppahaalari kannattaa sitten olla sellainen, että mahtuu seuraavaan kevääseen, eli 74-80 cm koko. Puolivuotias voi siinä istuskella ihan hyvin, siinä vaiheessa ei haittaa, vaikka olisi iso.

Mulla on jo toppahaalarit kokoa 56 ja 62 näillä ajattelinkin tuon maalis-huhtikuun pärjätä.Lähinnä ajattelin automatkoja tmv sitten touko-kesäkuussa... taitaa siis kuitenkin olla ihan turha tuo varsinainen ns välikausihaalari vielä näin pienelle?Oisko kellään lisävinkkejä? :)ap

villapuku 60 cm tai 70 cm. se on ohut ja pehmeä eli mukava vauvan päällä ja tosi lämmin. päälle sitten laitat peiton jos tarvis. Hatuksi ruskovillan kypärämyssy silkkiä tai villaa. Ovat kalliita mutta hyviä.Välikausipukua et tarvi.Ja meidän 10 kk tyttö on 70 cm. Eli lasten ja haalarien koot vaihtelee TOSI paljon. Osta vasta kun oikeasti tarvit, kyllä niitä vaatteita voi hankkia vauvan synnyttyäkin, kaiken ei oikeasti tarvi olla niin 100% valmista. :-)

on ehdottomasti varmin valinta. Ei vauvalla mitään haittaa jos vähän on lahkeet ja puntit yli. Hattuna puuvillainen on tuossa vaiheessa ihan ok. Esim. Kivat merkillä on tupla kerroksinen puuvillahattu, sellanen kypärämalli jossa on nauhat. Toisaalta jos on lämmin niin ihan ohut puuvillakypärä ja huppu/pipo siihen päälle. Äp:n puuvillakypärä 3:kk:lle ok ja sieltä löytyy se valkoinen pipokin jos ei mitään ihmeellisyyksiä halua ostella.

Puvusta senverran että älä ota mitään koppuraa vesisuojattua - ei se vauva sellasta vielä tarvitse.

Vartalon mittasuhteista kai kiinni, tuolla on pitkä selkä niin 62 ottaa haaruksista kiinni. Samaten varvasosallisissa potkareissa se varvasosa on auttamatta useissa vaatteissa liian pieni 62-koossa.Aiempienkin vauvojen kanssa oli niin, että senttikoko ja vauvan koko ei aina ihan täsmännyt. Oli vaatteita jotka meni pieneksi ennen kuin se senttimäärä tuli täyteen ja vaatteita, jotka kävi pitkään sen jälkeen kun lapun mukaan olisi pitänyt olla pieni.

Uusimmat

Suosituimmat