Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

silitätkö perheenne vaatteet? entäs vauvan vaatteet? miksi? siksikin tietysti että ovat rypyttömiä, mutta luin jostain että vaatteista poistuu silityksen jälkeen jotain mikä tekisi muuten esim. vauvan ihosta aran tai jotain. tässä nyt mietin että pitäisikö itsekin alkaa tulevan vaavin vaatteita silittää.

Kommentit (14)

Lainaus:

meinaan että jos puhutaan vauvan iholta vaatteisiin siirtyneistä bakteereista, niin vauvahan on jo valmiiksi täynnä niitä, eikä vauvaa varmaan kannata silittää tms. jos on päässyt tapahtumaan ns. niskapaskat ja vaatteet ovat ulosteessa, niin luonnollisesti vaatteet pestään korkeassa lämpötilassa ja ulosteen bakteerit kuolevat.
Silitysrauta on tietysti kuumempi kuin 60 asteen pesu, mutta arvelen, että tuo neuvo on peräisin ajoilta, jolloin pesuaineet eivät olleet yhtä tehokkaita kuin nykyään. Sitä en ymmärrä, miten pesuainejäämät muka häviäisivät silittämällä. T: se, joka sanoi kuulleensa, että silittäminen poistaa bakteerit.

Ja aivan pienen vauvan vaatteet silitän molemmilta puolilta. pieniä vaatteita on ihana ja nopea silittää. Viimeistään silittäessä poistuu vaatteesta kaikki ylimääräiset pesuaine ja pölyjäämät, mitä niissä saattaisi olla. Eli jos lapsi on herkkäihoinen, niin silittämällä helpottaa lapsen oloa.Silittäminen ei todellakaan ole pakollista ja varmaan suurin osa käyttää mieluimmin aikansa muuhun. Ja silittämättömistä vaatteista huolimatta vauvat kasvaa ja voi hyvin.Silitän myös muun perheemme vaatteet, jos vain ehdin. Silitetyt vaatteet ovat kauniimpia ja kestävät pidempään. Silitän/mankeloin tietenkin myös lakanat ja pyyheliinat.

kauluspaidat, verhot, pöytäliinat ja juhlavaatteet sekä astiapyyhkeet ja tyynyliinat jos jaksan.Vauvan vaatteet silitin ennen käyttöönottoa varmaan siksi, että odotusaikana oli niin ihana hiplata niitä ja järjestellä kaappia.Sellaisen hyödyn silittämiselle olen kuullut, että se tiivistää tekstiilin pinnan ja siten tekee sen vähemmän pölyäväksi. En tiedä pitääkö tuo paikkansa.Ennen sinkkuaikoina olin intohimoinen silittäjä. Silitin kaikki vaatteet ja tekstiilit froteepyyhkeitä ja sukkia lukuunottamatta. Mun mielestä silittämisestä tulee niin hyvä tuoksu ja silitetyt vaatepinot ovat ihanan siistin näköisiä. Katselin siinä silittäessäni samalla telkkaa. Nykyään hyvä kun saan viikattua perheen pyykkivuoret kaappiin.

en ole ikinä kuullut että silitys poistaisi vaatteista jotain haitallista. no mahdollisen kosteuden varmaan poistaa, ja rypyt, mutta ei oikein tajua mitä muuta vaatteista sitten poistuisi (ja palaisi takaisin ilmeisesti käytön ja pesun myötä..).meillä käytetään tavallisesti arkena farkkuja ja trikoovaatteita, lapsilla voi olla vaikka joku tunika ja sukkikset, tai trikoot ja trikoinen paita. ripustan pyykin suht huolellisesti enkä tosiaan ikinä silitä arkivaatteita.

Verhoja, pöytäliinoja, juhlavaatteita joskus ääriharvoin. Meilläkin on lapsella atooppinen iho, mutta ei sitä silittämättömät vaatteet ärsytä, en ainakaan ole huomannut...

meinaan että jos puhutaan vauvan iholta vaatteisiin siirtyneistä bakteereista, niin vauvahan on jo valmiiksi täynnä niitä, eikä vauvaa varmaan kannata silittää tms. jos on päässyt tapahtumaan ns. niskapaskat ja vaatteet ovat ulosteessa, niin luonnollisesti vaatteet pestään korkeassa lämpötilassa ja ulosteen bakteerit kuolevat.

itse en tajua miten ne silittämällä poistuisivat. sen sijaan ajattelisin että jäämiä voi helposti välttää vähentämällä pesuaineen annostusta, käyttämällä paremmin huuhtoutuvaa pesuainetta tai esim. pesupähkinöitä.

silitetään kauluspaidat, juhlavaatteet, verhot ja liinat. Senpä takia arkisiakaan kauluspaitoja ei juuri tule arkisin pidettyä, ei jaksa silittää.. ; )Enpä ole koskaan kuullut, että vaatteista jotain aineita poistuisi; toki jos iho-oireita on ja ne silittämällä helpottuvat, niin kannattaahan niin tehdä. Meillä kyllä pestään vauvan vaatteet (ja samalla kaikkien, mutta lähinnä vauvan takia) Miniriskillä tai LV:llä.

Uusimmat

Suosituimmat