Opisk.kaverina oli lestad. Ja kadehdin häntä!

Vierailija

Kadehdin sen tiiviin yhteisön vuoksi!

Eli tämä parikymppinen tyttö muutti maaseudulta kaupunkiin opiskelemaan amk:ssa. Ja minä siis samassa ryhmässä. Alkuun jotenkin säälin häntä tyyliin, että sieltä se maalta isosta köyhästä perheestä tulee tänne yksin ja voi voi. Kutsuin häntä siis kylään ja tarjouduin esittelemään kaupuinkia ym. No, kohta hän sitten jo kertoi että on saanut kämppiksen. Muutenkin kun tutustuttiin enemmän, tajusin että kämppis oli myös lestad. ja hän oli muutamassa kuukaudessa päässyt uuden kaupungin "omiensa" porukkaan. Että se kotipaikan yhteisö huolehti tutut tytöt yhdessä asumaan, ne huolehti että tytär tutustuu uuden kaupungin ihmisiin ym! Olin ihan ihmeissäni siitä kaikesta huolenpidosta!Ja voi että niitä nuoria! Ei ne telkkua katsonut tai leffoissa käynyt, mutta harrastivat ja urheilivat yhdessä, talvella kävivät laskettelemassa porukalla ym. Siinä vaiheessa minä jo tunsin itseni yksinäiseksi ja nolotti ne alun ajatukset... Eli paljon hyviä ajatuksia koin heidän uskontoaan kohtaan ja vahvasti jäi sellainen tunne, että ketään ei jätetä yksin.

Kommentit (7)

siltä kannalta, että ko. tyttöä valvotaan yhteisön puolesta? Hän ei ole vapaa, vaan hän on tarkkailun ja valvonnan alla jatkuvasti. Uskonnollisessa yhteisössä ei haluta etenkään naisia päästää liikaa omilleen. Voivat vielä alkaa ajattelemaan omilla aivoillaan.

varmaan se tyyppi ketä kadehdit! Nyt mulla on kolme lasta, olen naimisissa jo kuudetta vuotta. Tänään käytiin koko perhe pulkkamäessä, sen jälkeen saunottiin. Kohta seuroihin ja sitten ystäväperheelle iltakylään, kahville ja lapset leikkivät yhdessä. Ihan kivasti menee, ei haittaa vaikka lapsia siunattais meille enemmänkin ü

miettinyt ja tuskin tällä parikymppisellä oli ainakaan silloin, kun ei ollut lapsia ym, syytä tuntea itseään valvotuksi. Ihan iloinen ja onnelllisen tasapainoinen oli.Mutta kun se lapsirumba alkaa, on varmasti eri ääni kellossa, silläpä justiin tämän aloituksen teinkin että enne lasten saantia yhteisössä on varmasti hyvä ja turvallinen olla.Ap

joten en tiedä miten hänen lapsiasiassa kävi. Mutta kyselin kyllä syitä siihen, miksi lestatytöt opiskelee jos silti aikuiselämä menee äitiyslomalla ollessa. Myönsi kyllä että harva siinä lasten välissä oikeasti töissä on.

Ettei se saakaan olla tekemisissä huonompien ihmisten kanssa, eikä tanssia tai katsoa telkkua. Tosin netistä voi sit pornoa katella. Ja jos se yrittää elää omaa elämäänsä ja tehdä omat valintansa, esim. ottaa avioeron, niin sitten se voidaanki sulkea kokonaan yhteisön ulkopuolelle.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat