Tarkemmin määrittelemätön hyperkineettinen häiriö. Onko muita?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eskari-ikäiselle lapselleni on annettu Lastenlinnassa tämä epämääräinen diagnoosi. Oireena on siis ADHD ja Asperger- tyyppiset oireet. Kummastakaan ei kuitenkaan diagnoosin kiteerit täyty.Minkäännäköistä terapiaa tai kuntoutusta emme saaneet. Kelan vammaistuen hakemuskin hylättiin. Ensi syksyna olisi koulun aloitus ja hirvittää ja huolestuttaa mitä siitä tulee! Onko muita jolla tämä diagnoosi on?Minkälaista apua olette saaneet? Minkälaisessa ryhmässä koulu on aloitettu?

Kommentit (3)

Meidän eskarilaisella on sama diagnoosi. ADHD-kriteerit eivät täyttyneet mutta ylivilkkautta ja keskittymisvaikeuksia on. Sekä päiviksestä että leikkikoulusta tuli palautetta että poika häiritsee toisia, hyppii ja pomppii jos kyseessä on asia joka ei häntä kiinnosta esim. sadun kuuntelu.Kävimme vuosi sitten neuvolalääkärin luona ja LENE-tutkimuksessa ilmeni vaikeuksia jonka vuoksi saimme lähetteen Peijakseen lastenneurologille. Kävimme kesäkuussa neurologilla joka laittoi lähetteen eteenpäin toimintaterapeutille jossa arvioitiin hahmottamisen ja silmä-käsiyhteistyön taitoja. Toimintaterapeutilla kävimme kaksi kertaa joiden jälkeen ei enää uusille käynneille ollut tarvetta. Neurologi suositteli myös koulupsykologin tekemiä koulukypsyystestejä joissa kävimme tänä talvena. Uusi neurologi käynti on parin viikon päästä johon pyydämme eskusta ajankohtaisen lapsikuvauksen.Toiveenamme olisi että poika pääsisi aloittamaan koulun pienryhmässä mutta se selviää vasta keväällä. Olen varautunut jo siihen että koulusta tulee alkuvaiheessa palautetta pojan häiriköinnistä mutta kun olen alan asiantuntijoilta kysynyt miten voisimme edesauttaa pojan keksittymistä/oppimista olemaan rauhallinen kun tilanne sitä vaatii emme ole saaneet muuta vastausta kuin että "tavallinen perhe-elämä, tutut rutiinit."Soita ja kysy Lastenlinnasta eikö sitä kautta ole mahdollista päästä lisätutkimuksiin. Meillä nuo kaikki missä olemme käyneet tulivat automaattisesti.En tiedä auttoiko yhtään kun samassa tilanteessa ollaan :)

Voisitteko kenties ajatella koululykkäystä jos tuntuu että poika ei ole vielä valmis koulun aloitukseen ja jospa saisitte siihen mennessä jotain kuntoutusta pojalle, onko teillä päin mahdollisuus mennä starttiluokalle

meillä kanssa adhd ja asperger oireita varmaa diagnoosia joudumme odottamaan noin vuoden jos pääsisimme osastojaksolle tarkempiin tutkimuksiin.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat